camelia mea a chelit

olivia

New Member
Buna ziua!

Am cumparat 2 camelii de 1 martie de la florarie, pline de boboci, pe care le-am pozitionat in balcon, si le-am udat/ingrijit asa cum am citit pe acest site.
La o saptamana uneia dintre camelii au inceput sa i se faca maro frunzele si sa-i cad masiv, atat frunzele, cat si bobocii.
M-am gandit ca are prea mult ingrasamant si am transpantat-o si i-am pulverizat frunzele cu o solutie pentru rugina frunzelor, cumparata de la o farmacie fitosanitara. Nu a avut efect, in momentul de fata camelia mea este doar un bat, si nu da semne de mugurasi.Mai are vreo sansa sa-si revina?
Mai rau e ca si ce-a de-a doua a inceput sa aiba frunze patate maro, care cad, fara sa le atingi. Am pulverizat-o cu solutie contra rugiinii, dar nu vad vreun efect.
Ce sa fac sa o salvez?
:?:
Multumesc.
 

mflorian

Member
Alege-le un loc potrivit şi nu le mai stresa cu nici o manevră (doar udare, bineînţeles). Probabil, ceea ce descrii, este o reacţie la desele schimbări de mediu. Cu puţin noroc, îşi vor reveni.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Si la mine s-au comportat la fel asta toamna si mi-am dat seama ca e o problema legata de udare. Au fost perioade cand le-am udat mai des si altele cand le-am udat mai rar. Au nevoie de apa administrata echilibrat. Si mai e o problema legata de calitatea apei. Daca stai la bloc ... pe teava vin tot felul de mizerii. Poti sa tunzi un pic lastarii care ti se par uscati si ai grija la udare. Nu mai da cu nimic pentru rugina, pentru ca nu e rugina si vorba lui Florian, le stresezi degeaba.
 
Sus