"Cameleonii" nostri

akhalteke

Member
E uimitor cum se schimba, nu ai zice ca e aceeasi varietate.
Clasicul meu e cameleon in ce priveste forma florii, cred ca e in fctie de soare si temperatura:
cand e mai cald e asa

iar cand e mai rece si ploios, ca acum, e asa
 

kerkyra

Well-Known Member
Constat si la mine acest fenomen, la hibi galben:
- anul trecut a inflorit mai rar, fiind in casa si a fost mai galben:
<a><img src="http://inlinethumb17.webshots.com/47504/2915413070105949945S200x200Q85.jpg" alt="hibi galben 02"></a>
- anul acesta l-am scos in balcon, e plin de boboci si flori dar are alta nuanta, mai spre piersica:
<a><img src="http://inlinethumb39.webshots.com/8678/2103707340105949945S200x200Q85.jpg" alt="Picture 012"></a>
 

albela

Active Member
Adaug si ultima floare la cameleonul de mai sus. E aproape lila cum nu a mai facut pana acum:D
 

Nicolle

Member
dyayzh, o diferenta de la cer la pamant cu hibi tau,la fel si la tine albela.Acum am deslusit si eu misterul cu hibiscusul meu care imi face flori diferite de la o inflorire la alta.Ultima floare a fost rosie,dar nu am apucat sa ii fac poza.

 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Am si eu un cameleon. Normal ca nu stiu ce-i cu el....mama....tata.... :? :? dar sigur e "copil din flori" !!!
In februarie a inflorit asa si azi asa
Mie-mi place cum se prezinta in ambele ipostaze, asa roz pal, diametrul florii de 13 cm, ochiul este visiniu si la inflorirea de iarna si la cea de toamna.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Multumesc!
Prin decembrie a dat semne de suferinta si pentru ca sa nu-l pierd am taiat un butas, l-am pus in pastila si acum are un boboc. Dupa marime si forma pare a fi tot "crestos". Zilele astea o sa se deschida si o sa vad daca e asa. Ma gandesc ca pe viitor sa-i pastrez pe ambii si sa vad daca florile din diferite anotimpuri sunt la fel. Teoretic asa ar trebui. :gandit: Asteptam :astept: vedem :incapatanat: concluzionam! :whew:
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Zilele astea am tot bantuit netul si am gasit multe fotografii cu hibiscusi asa zisi cameleoni. Chiar m-am gandit ca daca ar fi sa cumpar cum m-as hotara care sa-i iau. :? In unele poze imi placeau si-n altele nu! :nu stiu: :nu-mi_place: Dar cred ca daca i-as avea m-as multumi cu oricare! :wink: :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
:rofl: :rofl: :rofl: Carmen gind la gind.Exact la asta m-am gindit si eu ieri.Daca imi plac si apoi nu???Daca infloresc intr-un fel si la a doua constat ca e foarte asemanator cu ceva ce am???Ce face el la o a treia inflorire???Cu cine seamana?Cu prima?Cu a doua?Na ! Uite intrebari......imi raspundeti cumva?
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Gabiuta din ce am mai citit nu exista un raspuns clar. Ei fiind hibrizi pot sa-si schimbe infatisarea in functie de anotimp, expunerea solara, tipul de fertilizatori.....si alti multi factori. Dar sa ne gandim ca exista si un avantaj, acela de a avea flori diferite de-a lungul anului. Un fel de "n in 1"! :idea:
 

popescu gp

Well-Known Member
hibi

Tzep are drepatate ;marea majoritate a hibrizilor, mai ales cei obtinuti prin altoire pot sa-si modifice pe parcursul unui an de mai multe ori culoarea si chiar forma florii
 

ghia_don

Active Member
Mie chiar imi plac dragutii astia de cameleoni...si nu m-as supara sa am o multiiimeeee care sa-mi infloreasca diferit de fiecare data :) ..
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Mi-a inflorit pentru prima data si-ntaia-si oara puiul de Cameleon. E mic si amarat, dar e dublu!! :) Si constat ca floarea tine doua zile.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Pornind de la modul cum infloresc "cameleonii" de-a lungul anului mi-am starnit o curiozitate...
Am cautat sa inteleg cum e cu aceste schimbari la hibi hibrizi, dar nu am reusit sa intru-n profunzimea informatiilor :x Cu factorii de mediu am inteles, dar nu e suficient. Si hibi clasici sunt supusi acelorasi factori de mediu si ei nu-s schimba culoarea de-a lungul anului, cel mult dimensiunea florilor!!!!! :? Mi-as dori niste explicatii a acestor schimbari. :)
Multumesc tuturor celor care vor dori sa ma lumineze!
 
Sus