Cambria

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

marean

Active Member
Multumesc frumos,acum avem 5 floricele deschise :mrgreen: !
Cu lorile ca si culorile,dar nu ai bagat nasul in floriciuni,mori de pofta ! :mrgreen:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Nu ma mai oftica :rofl: :rofl: ca oricum nu am voie ciocolata ca ingrasa :wink:
Taaaaare frumoasa mai e si daca mai si miroase...e un vis!
 

Simonilela

Member
Iata ca azi a ajuns si la mine o Cambria - asa scrie pe eticheta. Nu stiu de ce are frunzele putin ingalbenite, credeti ca puteti sa ma ajutati cu un sfat, sa o ajut?
 

CristianG

Well-Known Member
Simonilela a spus:
Asa am primit-o si acum incerc sa o ajut sa supravietuiasca :(
Din pacate pentru ca o orhidee sa infloreasca, sa o salvezi chiar daca ai luat-o de la reduceri, trebuie sa ai multa experienta.Trebuie sa ai si rabdare, conditii cu tot ceea ce presupune acestea. Este suficient sa faci o mica greseala de udare, ori alte greseli pentru ca orhideele sa moara in final. Bine, ele nu mor imediat....Acest lucru se produce in timp. In general orhideele sunt destul de rezistente si tot verzi raman chiar daca nu mai au radacini. Iti spun din proprie experienta...Nu stiu de unde ai primit-o insa iti dai seama ca nimeni nu se debaraseaza de o floare daca nu s-a saturat de ea. De obicei oamenii renunta la anumite plante din mai multe considerente:
1. nu infloresc;
2. sunt pretenţioase si atunci renunta la ele;
Iti doresc sa ai bafta la crescut aceasta orhidee.
 

CristianG

Well-Known Member
Burrageara Nelly Isler este o planta superba cu un parfum suav...Din pacate intra in aceiasi categorie cu Miltonia.Pseudobulbii nu sunt vigurosi, frunzele sunt destul de firave, este destul de sensibila la apa avand aceleasi radacini fine ca si Miltonia. Curentii de aer, apa in exces favorizeaza ofilirea florilor (incetarea cresterii acestora). Este o planta care nu rezista ani in sir in casa. Phalenopsis, Paphiopedilum sunt plantele cele mai indicate de crescut in casa. Acestea sunt si parerile specialistilor.Nu zic de la mine putere. Toate celelalte specii de orhidee adora sera. De fapt m-am convins singur de acest lucru odata cu trecerea timpului. Sa te bucuri de ea atat timp cat traieste! :wink:
 

IRINA2714

Member
nelutza mea:
in poza sunt 7 tije, acum s-au ofilit 2 mai harnicute
deci domnisoara a facut 9 in total, cum sa nu o iubesti
 

Simonilela

Member
Ma bucur nespus cand vad ca reusiti sa le ingrijiti astfel incat sa va rasplateasca. Citindu-va experientele si sfaturile sper sa le gasesc si eu alor mele `calea spre succes`. Felicitari pt harnicute! La cat mai multe floricele!
 

Simonilela

Member
Am schimbat azi substratul la cambria necajita. Am aruncat nesuferitul de burete imbibat cu apa si m-am bucurat cand am vazut ca pe langa radacinile mari si afectate are f multe radacinute mici, verzi si viguroase. Am indepartat tot ce nu ii mai folosea si sper sa ii mearga mai bine decat ii mergea atunci cand am primit-o.
 

Leanna

Member
Nu stiu daca va amintiti de cambria mea luata la sfirsitul lunii septembrie, nu avea deloc radacini sanatoase. Iata cum arata acum, cu puiut nou :)

Asa ca Simonilela, nu-ti fa griji a ta la sigur isi va reveni, principalul e sa n-o uzi vreo 2-3 saptamini.Dupa perioada de acomodare la noul substrat poti s-o pulverizezi la suprafata :D Succese!!!
 

Simonilela

Member
Felicitari, Leanna! Eu neavand scoarta am mutat-o in substrat de la Agro pe care l-am stropit putin in prealabil. Multumesc de incurajari! Sper sa reusesc sa o salvez. Asadar, nu ar mai trebui sa o stropesc deloc in urmatoarele 2-3 saptamani? :?
 

Leanna

Member
Eu substratul il pregatesc singura, din scoarta de pin. Scoarta maruntita am oparit-o initial, apoi am plantat orhideea in scoarta umeda :D Ii pusesem si punga in cap o vreme, dupa am scos-o, ca era frig si facea muceagai. Poti sa pulverizezi suprafata cind observi ca e uscata.
 

Simonilela

Member
Oki. Mercic de informatie. Asa am sa procedez. Bulbul Cambriei mele nu e „stafidit”, iar planta arata binisor, doar cateva frunze ii sunt ingalbenite, in rest arata bine. Substratul din care am mutat-o...mirosea a mucegai de-ti lua nasul. Iar de buretele din mijloc nici nu mai zic. Acum sper sa se adapteze si sa ii placa in noua casa.
 

marean

Active Member
Irina,ai un odontocidium in poza aceea :wink: !
Urmareste florile cu nasul,e posibil sa fie parfumata :wink: !
Simonilela,din pacate eu vad in poza aceea u :wink: n psbulb putrezit,fara sanse de scapare si recuparare ... e vorba de culoarea psbulbului care imi e familiara ,din pacate.La atingere bulbul e usor moale ? Incearca sa zgarii suprafata lui,mirosul in cazul unui psbulb putrezit este de acru,cu timpul o sa devina mai urat ...
Nu uita sa verifici substratul proaspat-achizitionatelor !
 

sarselia

Active Member
Moderator
Ajutati-ma va rog si pe mine cu un sfat!
am si eu cateva cambrii si dintre ele doar oncidium pluie d'or mi-a inflorit.
am mai avut eu 2 iar pe celelalte le am de la un om extraordinar de aici si as vrea sa stiu care e secretul infloririi la ele.
am inteles ca trebuie sa stea timp de 4-8 saptamani la racoare si asa si stau.
stau in geamul unei camere neincalzite si vad ca sunt toate verzi si frumoase si ma intrebam pe cand flori.
la ale mele ma astept la flori pentru ca le tin acolo de ceva vreme iar pe cele noi vreau deocamdata sa le pun pe picioare ca au fost stresate de drum si de replantare, etc.
spuneti-mi va rog cei care ati reusit sa le reinfloriti pe unde le tineti?
la caldura?mai la racoare?


multumesc mult
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus