Bursa transporturilor

VreauSaStiu a spus:
Chiar așa, baciule ! :? O poveste, o poz(n)ă, ceva d'acolo - să ne minunăm și noi - nemica-nemicuța ? :eek:
Mintenas !Am avut cateva drumuri si probleme urgente de rezolvat.
Inca nu imi dau seama cum 'reacu se pot pune pozele .Poate ma lamuriti.In privinta povesti/lor e greu pana ma pornesc ...
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
http://www.postimage.org/

alegem mai multe imagini (daca sunt) si apoi le alegem pe toate cu scroll mouse sau tinand tasta Ctrl apasata bifam cu mouse ctae una pana sunt alese toate dupa aia copy-paste din patratelul ala mare de la mijloc :D
 
Am –dupa doua saptamani pline, O PAUZA din care o ora cel putin o voi dedica scrisului si povestitului .
Planuita plecare prin Europa a inceput intr-o frumoasa zi de sambata dimineata,cu ‘ambarcarea ‘ bagajelor proprii dar si a celor ce trebuiau sa ajunga pe la preieteni/e.
Pentru multa lume –inclusiv pentru cei de la garnita cu Ungaria, cei doi saci plini de pungi cu PUFULETI au fost socanti.Pe mine m-a amuzat teribil cand politistul de la frontiera m-a intrebat : CE ESTE ACELA ?
Pufuleti- am raspuns !
Tesek?
Pufuleti !
A chemat pe omologul roman ,la intrebat,acesta a raspuns Pufuleti si … a dat din man ,din cap, sapca mai pe ceafa si mi-a zis drum bun .
Dar sa revenim !
Traseul pe care am avut in gand sa-l fac a fost : Bucuresti-Timisoara-Bruchsal ( Germania)- Bruxelles (Belgia ) – Paris- Bruchsal- Timisoara.
Asa cum scriam mai sus trebuia sa plec din Romania cu un ARO ce a fost reperat si sa aduc de acolo altul pentru reparatii la caroserie . Acolo nu se fac astfel de rearatii ,iar daca se fac sunt foarte costisitoare – exorbitante pentru masinile EXOTICE ,cum este considerat ARO
Nu am plecat cu ARO -care la ultimele testari ce i le-am facut a cedat la sistemul de franare .
Asa ca am plecat cu al meu Kangoo ce stie foarte bine ce si cum prin lume.
Nu am putut rezista tentatiei si am ajuns la Novaci –Gorj ,am facut dreapta pe DN 67 C si am urcat pe TRANSALPINA. Am fost de zeci de ori pe acest drum dar nu ma satur de frumusetea lui.Nu va povestesc decat daca vreti si asta in alt topic ce si cum ,dar va invite si sugerez sa o strabateti !
Gata !
Am intrat in Ungaria.,dimineata., roua,verdeata,soare,verde,verde,prea mult verde.Devin mai atent la chestia asta si constat ca TOATE campurile sunt verzi. Padurile verzi si ele . Nimic uscat ! Mai sa fie imi zic ,cum drac’ la astia totul este verde si la noi parjolit totul ! Nu mi-am mai batut capul cu asta ca déjà am ajuns la Budapesta pe am admirat-o de la inaltime dupa ce am ocolit-o pe M-0.Sutele de centrale eoliene ce alimenteaza orasele si satele din Ungaria iar fi dat mari dureri de cap lui Don Chijote ,daca ar fi dat cu ochii de ele !
In Austria aceeasi dilema si problema : TOTUL VERDE si aceeasi intrebare : cum “reacu si la astia e totul verde. Nu am apucat sa ma dumiresc ca déjà am intrat in Germania unde –ati ghicit, TOTUL VERDE !
Sunt pe/in alta lume mi-am zis-si credeti-ma am fost de zeci de ori pe aceste drumuri .
In Bruchsal am stat 2 zile,dar asa cum ii sta bine unui plimbaret am dat o raita de vreo 5 ceasuri prin Karlsrhue.
Spre Bruxelles autostrazile chiar si cele din Germania sunt mai slabe calitativ,iar A 3 din Belgia este chiar mai proasta decat A1 a noastra-na ca le-am zis-o .
Bruxell,Ostende,Antwerp,Bruges orasele mari ale Belgiei sunt impresionante,mai ales daca ai un ghid cu timp si bunavointa,cum am avut eu. . Greu sa descrii in cuvinte impresia/impresiile pe care le ai privind o banala cladire din anul 1650 aflata inca in uz,pe strazile inguste ,pavate cu bazalt sau granit adus din Ardeni ,catedralele,manastirile sau bisericile,cladirile –vechi ale unor institutii sau bresle. In Antwerp cei carora diamantele si in general bijuteriile la plac trebuie sa treaca mai intai pe la un psiholog.Sunt bijuterii – ma refer la magazine si pravalii, mai multe decat cafenele.Pe mine m-au lasat rece cu toate sclipirile lor si am plecat de unul singur catre g ara centrala care banuiam –dar nu imi imaginam ca imi va oferii ceva ce ma va delecta .Asa a si fost .5 nivele-2 pentru metrou ,3 pentru trenuri. Vestitul TGV al francezilor statea cuminte la peron asteptand calatorii pentru Paris,ordine si curatenie desavarsita.peste tot.
Imi pare rau ca trebuie sa scriu’’scurt si la obiect’’ dar altfel mi-ar trebui cateva pagini.
In Bruxelles am vizitat Centrul pentru vizitatori al Parlamentului European-parlamentarium ,unic in lume,unde utilizand ghidurile audio-vizualecare ofera o perspective dinamicapoti veda cum se iau deciziile si cum influenteaza ele viata noastra de zi cu zi .Au venit apoi la rand muzeul de istorie si al automobilului.Orasul in sine –ma refer la zona veche este ,un muzeu,parcurile sunt pline de lacuri,lacurile pline cu pesti ,rate,gaste salbatice,lebede, lisite si alte pasari de balta,pandite seara de vulpi in 4 si 2 picioare ce misuna si pe la ei prin boscheti.Viata in Belgia este scumpa ,dar cu atatea sortimente de BERE –peste 300,uiti si de foame si de haine si de toate datoriile.Am vazut destui belgieni traind in parcuri,in boscheti-am fost dus in mod intentionat la ei ,pentru a ma convinge . Ca oameni sunt mult mai “reci’ decat noi,mult mai reci decat germanii cu o medie de inaltime undeva la 1.75 cm . Foarte rar intalnesti barbate si ce este mai grav femei/fete DRAGUTE..Ochii mei au suferit si au fost agresati zilnic in Belgia –la acest capitol .
O alta bila NEAGRA IMENSA o acord serviciilor de salubritate sau sistemului lor de lucru deoarece ridica deseurile-gunoiul doar O DATA pe saptamana .Ai ceva de aruncat pui in saci si scoti in fata casei-ca doar nu o sa stai cu gunoiul in casa si astepti sa vina masina de colectare,care nuuuuuuu mai vine .
Un orasel din Ardeni –Durbuy despre care si spune ca este cel mai mic din lume mi-a placut foarte mult si m-am simtit –in ciuda forfotei si a blitzurilor ca in evul mediu.Aici oamenii au facut o afacere din a vinde toate vechiturile , pe care altii le considera fara valoare.Se duc prin alte localitati si aduna .Aduna orice si vand orice, de la tablouri,oale de noapte,scaune de lemn sau fier,borcane sau sticle vechi,illustrate,vederi sau fotografii,jucarii si naiba mai stie ce.Dar daca am scris ORICE ati inteles.
Dupa 5 zile pline in Belgia,in care am mers pe jos cat pentru un an ,am plecat cu parere de rau spre Paris.
Seara prin Parisul inmuiat bine de ploaia ce incepuse inca din Belgia nu m-a prea incantat.Vantul destul de puternic nici atat ,iar aglomeratia ce mi-a adus aminte de ora08.30 in Bucuresti ma indispus.Acum musai trebuie sa fiu sincer ,sa recunosc : nu i-am iubit si agreeat nicodata pe francezi.Poate doar pe frantuzoaice cand am fost adolescent in perioada de glorie a vestitei B.B.
Dimineata am intrat direct in surubareala cu sculele din dotare si am repus in functiune AROul prietenului meu care mi-a fost ghid prin Paris.Am vizitat cele mai cunoscute sau importante obiective ,am facut poze cu AROul langa turn,Arcul de triumf ,pe champs elysees, place de la concorde si alte cateva locuri , in cele trei zile cat am stat aici.
Orasul-nu prea curat,este plin de arabi si negrii veniti aici sa se capatuiasca furand sau cersind. Nu lipsesc nici tiganii-romii bulgari,albanezi sau romani .In magazine preturile sunt mult mai mici decat in Belgia si Germania,dar si calitatea este la ½.
Gata si Parisul. Am ajuns iarasi in Bruchsal. Daca mai sus am scris ca nu sunt un admirator al francezilor-dar sunt al FRANTEI,acum trebuie sa recunosc ca sunt un filogerman,ca am iubit din totdeauna Germania si tot ce este german.
Intentionam sa stau doar o zi si o noapte dar Jurgen si Corina nu au fost de acord si abia dupa 4 zile m-au lasat sa plec.Mathias si Marina copii lor dar si parintii lui Jurgen s-au indragostit si au facut o pasiune nebuna de bucataria romaneasca.
Poate ca nu stateam atat dar stiam eu ca sambata este zi de targ – talcioc mai pe romaneste,cand nemtii mai in varsta si nu numai ei scot la vanzare vechituri sau lucruri ce nu le mai fac trebuinta.Am lasat –ca de obicei multi euro acolo dar am cumparat cateva obiecte foarte vechi si valoroase .Dupa ce am promis ca voi revenii curand am plecat spre Romania,bucuros si trist in acelasi timp dar hotarat sa strang cat mai repede ceva ‘parale’, sa ma intorc in perioada cand voi putea sal intruchipez pe Mos Craciun .

Sigur sunt mult mai multe de scris/spus despre aceasta excursie, la fel cum si despre celelalte pe care le-am facut in Suedia,Finlanda,Portugalia sau Rusia ar fi de spus ,mai ales ca in toate am fost cu KANGOO cel albastru si cuminte
Dar sunt zile destule.Acum sa vad cum fac sa pun si oarece poze.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Multumesc Baciule! :D :clap:
"Am calatorit" cu tine pe drumuri europene. :oops: :visator: :secret:
Foarte bine ai povestit, eu deja eram pe acolo si priveam unde spuneai tu :incapatanat: . Nu stiu exact daca "am vazut" exact ce-ai vazut tu, dar cand or aparea si fotografiile :rugaciune: :astept: :gandit: o sa-mi intregesc orizontul. :hug:
Trebuie gasit un loc unde sa mutam "povestea" si pe urmatoarele. :nu stiu: :gandit: :gandit:

In sectiunea Comercial nu exista butonul "Edit", decat pentru moderatori. :oops:
Nu-ti face griji pentru greseli, se vede ca sunt din graba, nu din necunoastere (ca la unii membri :rusine: ). :nu-i nimic:
 

sini

Well-Known Member
Multumim baciule.Frumos povestesti.Mi s-a facut iar dor de duca,dar pana la vara mai este mult,tare mult.Imi place sa hoinaresc prin lume si real si virtual.Asteptam si pozici
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Frumos mai povestisi Baciule.Sa fii sanatos si sa te mai plimbi pe unde doresti si te duce Kangooul matale :rose:
 

shanzha

Member
Baciule, se pare ca in afara ardeilor iuti mai avem si alte "asemanari" ;-) Eu mereu am spus ca singurul cantaret francez care imi place este Adriano Celentano :rofl: Probabil cei 11 ani de scoala in care au incercat sa-mi implementeze limba franceza in creieri au contribuit la asta...
In ce priveste boschetarii belgieni, la fel ca cei din Italia, Franta, etc, asta e vina autoritatilor, in Germania nu vezi asa ceva. Drept e ca totul se datoreaza legii, si faptului ca te frige imediat, altfel ar fi de groaza si la ei, ca tot oameni sunt.
Asteptam pozele!

Cu functia Edit am observat si eu, nici la mine nu mai exista, nu stiu de ce...
 
Imi place sa scriu !
Imi place sa dau si altora din cea ce am .Neconditionat !
Am selectat cateva poze .Sigur nu sunt in ordine cronologica , deoarece dupa ce le-am redenumit s-au asezat cum au vrut ele ,de fapt cum a stiut mai bine programul !
Acum hai sa vedem ce iese
 

popescu gp

Well-Known Member
baciule localitatile sunt frumoase caci sunt civilizati ,dar frumusetea naturala a naturii virgine nu o au cum o avem noi si care din pacate ,neavand civilizatie cine stie ce nu o pastram asa cum ne-a dat-o D-zeu.
 

sarselia

Active Member
Moderator
Multumim frumos Baciule atat pentru cele povestite cat si pentru imaginile date.
Minunat!
:clap: :clap: :clap: :clap:
 
Am iarasi ceva timp si caut sa-l folosesc asa cum se cuvine .Am selectat alte fotografii care nu au nevoie de explicatii si le-am "urcat" repede aici spre desfatare.














 
Trebuie sa mentionezca accesul in muzeu este LIBER !
Deasemenea trebuie sa stiti ca toate piesele expuse sunt in marime naturala-mai putin cele cateva machete ale unor nave de razboi.In cadrul sectiunii dedicate uniformelor armatelor combatante in razboiul al doilea mondial am gasit si un stand dedicat ROMANIEI.
Pe intreaga durata a vizitei esti insotit de muzica sau sunete adaptate -specifice zonei in care te afli.Nu iti prea dai seama ce se intampla cu tine mai ales ca trecerea dintr-o zona in alta nu este-de multe ori,sesizabila !
 
Sus