Buchetul de week-end

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Horia, se folosesc destul de des diverse accesorii din plastic sau alte materiale pentru aranjamentele florale - siraguri de margelute, fluturi, pene...si pana la urma, cum zice si Eli, e doar chestie de gust :D
Cat despre gerbera, eu cred ca e o floare cu o reputatie negativa artificial creata - cel putin in Romania, sunt cateva soiuri de flori (gerbera, garoafe, cale) pe care oamenii le asociaza cu ideea de ieftin sau chiar cu florile pentru inmormantari. Orice floare poate fi pusa in valoare.

In alta ordine de idei, am facut un buchet primavaratic cu trandafiri, frezii si minigerbera :D - sper sa va placa
 

elipopa

Active Member
Foarte frumoase buchete, gerberele sunt deosebite, nu am mai vazut asa combinatie de culori!!
Eu ador frezile, asa ca buchetele tale, pentru mine sunt o adevarata incantare!!
 

veretregn

Active Member
Gusturile se discută. Și nu depinde de gust. Există un standard pentru gust, altfel muzeele ar fi fost pline de caricaturi făcute de mine în clasa a V-a. Sunt anumite lucruri care rezonează... precum poetul național, precum Maria Tănase etc. Sunt perfect de acord că floriștii folosesc sârme și spume și plasticuri, însă de ce oare sunt invizibile... Probabil am citit prea mult și m-am influențat prea mult de un anumit soi de aranjament floral... Probabil mi-am format fără să îmi dau seama gusturile într-o anumită direcție. Cel puțin nu merg înspre plastic și o artificialitate care îmi inundă toate simțurile.

Poate că se folosesc în China, eu nu am văzut așa ceva... Am văzut sclipiciuri și bulbi spoiți în culori de Crăciun (oribil). Înțeleg că există buchete neconvenționale însă nu știu dacă este o idee bună să fie anulată orice urmă de armonie. și încă o chestie, nu sunt florist, însă pot să apreciez ceva frumos. La fel cum nu trebuie să fi fotbalist pentru a arbitra un meci.

elipopa stai liniștită ai și aranjamente frumoase...
 

elipopa

Active Member
Nu cred ca un simplu aranjamentul mertita atata dezbatere..... si atatea argumente contra din partea lui Horea.
Am inteles, nu-ti place!
Eu sunt doar o amatoare.....ceea ce fac e pentru mine, nu postez aici ca sa primesc laude, dar nici nu am nevoie de prelegeri....drept pentru care nu o sa mai postez ca sa nu se mai oripileze Horea!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eli zau asa! Ca doar nu te lasi descurajata de 1 opinie contra. El are opinia lui, tu ai opinia ta.
Ce s-ar fi intamplat daca si eu ma descurajam asa usor? Unde mai eram cu totii acum? :rofl:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
veretregn a spus:
Există un standard pentru gust, altfel muzeele ar fi fost pline de caricaturi făcute de mine în clasa a V-a.
In ciuda opiniilor tale radicale si foarte ferm exprimate, ai un simt al umorului de apreciat, am ras evident citind replica asta.
Acum, sincera sa fiu, daca simtul artistic si gustul nu s-ar mai si educa, nu ar mai exista cursuri de arta pe lumea asta, nu crezi?

Eli, keep going :marfa: !
 

veretregn

Active Member
elipopa a spus:
Nu cred ca un simplu aranjamentul mertita atata dezbatere..... si atatea argumente contra din partea lui Horea.
Am inteles, nu-ti place!
Eu sunt doar o amatoare.....ceea ce fac e pentru mine, nu postez aici ca sa primesc laude, dar nici nu am nevoie de prelegeri....drept pentru care nu o sa mai postez ca sa nu se mai oripileze Horea!
Eu speram să o încurajez... Nu mai voi comenta nici aici.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Ba chiar cred ca e de incurajat si cate-o critica, altfel postam si toata lumea zice "bravo, ce frumos!!" si nu ajungi niciodata sa-ti corectezi greselile care, pana la urma sunt iminente ca doar cateodata asa inveti, din propriile greseli.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
elipopa a spus:
ceea ce fac e pentru mine, nu postez aici ca sa primesc laude, dar nici nu am nevoie de prelegeri....drept pentru care nu o sa mai postez ca sa nu se mai oripileze Horea!
Hai ca mi-ai placut.
Crezi ca nu s-ar mai cinta Wagner fiindca nu place la atit de multi?Sau nu s-ar mai organiza expozitii cu picturile lui Shagall?
Mie nici unul nici altul nu imi plac dar asta nu inseamna ca altii nu sunt extaziati ... ;-)
Ti-am dat exemplu 2 nume importante apropos de expozitiile mentionate de Horea :mrgreen: .
Gustul nu se discuta in general.Se poate educa dar daca ai cui sa faci educatie.Ca daca incerci sa ii spui lui Tzatza Leana ca cordonul cu strasuri nu se potriveste nicidecum la o tinuta casual ....se uita chioris si zice ca tu nu ai gust.Si dupa parerea mea nu exista un standard al gustului.Ce ne-am face daca ar exista o stacheta si cine nu ar atinge-o poate fi considerat lipsit de gust?

Madalina,gerberele sunt florile mele preferate.Ia sa nu te iei de ele :rofl:
In afara faptului ca si garoafele daca stii sa le pui in valoare au farmecul lor.


Mie zambiliele si calele mi se par ca se potrivesc cel mai bine cu inmormintarile :ingeras: si cu toate astea se fac buchete minunate cu ele.


Eli,posteaza te rog.O sa ne luam la intrecere multi pe aici la primavara (desi nu imi place sa rup flori din gradi :cry: ) dar ca sa nu te las singurica o sa incerc si eu niscaiva buchetele :D

Asa ca astept/am si buchetul de saptamina viitoare.Da???Sau ok??? :)

P.S.Criticile e tare bune ele :tavalit: mai ales ca tu esti receptiva la orice fel de opinie.Ca si Mada ca si oricine altcineva.
 

lelia

Well-Known Member
Doamna Gabi :marfa: ca intotdeauna ...

Horia ,te admir foarte mult ,dar urmarind postarile tale ,suspectez ca ti-ai pirdut pe undeva sufletelul ....nu-i rau ,logica ta e perfecta ,dar pentru a te simti bine cu tine insati si cu cei din jur ,e bine sa existe o armonie intre suflet si ratiune .Eli face aranjamente cu inima ,pentru cei dragi si pentru ea ,si le posteaza pentu a ne arata ca e vie ,exista ,ii pasa ....
Uneori criticile sunt constructive ,dar tu ai un stil :eek:f: poate putina diplomatie nu strica ,cei care vor sa intelega ,vor intelege ,iar ceilalti nu se vor simti lezati ...
Va iubesc pe toti ! :hug: nu ca asta ar conta .....

Fetele ,frumoase aranjamente /buchete ! :visator:
 

Narcy

Member
Eli,nu te descuraja!!!Si eu am fost criticata de multe ori si tot nu am renuntat!!De ce sa renunti la placerea sufletului tau pe care o imparti cu noi?Majoritatea de aici suntem doar incepatori in ale aranjamentelor,corect?? :D
 

elipopa

Active Member
Eu voiam doar sa aduc putina dinamica pe acest topic, de aceea mi-am propus sa fac saptamanal cate ceva, mic, banal, ati vazut, bugetul nu depaseste 10 ron, pentru ca nu-mi permit sa dau mai mult pe flori taiate!
Cum am mai spus, sunt amatoare, am facut si eu aranjamente cu ce am avut la indemana, nu am experienta si fac totul instinctiv!!
Stiu sa primesc critici, e normal ca fiecare sa aiba o parere si sa si-o exprime, dar conteaza cum o face!
Horea nu e prima oara intra ,, cu picioarele,, si face comentarii la adresa mea, nu aici, pe FB si eu nu sunt obligata sa-i mai inghit rautatile (ca sa nu folosesc alte cuvinte mai dure).
Toti suntem aici ca sa invatam cate ceva, nu s-a nascut nimeni perfect, dar, cum a zis Lelia, cred ca putina eleganta si o exprimare mai putin zeflemitoare ar fi indicate.Nu vreau sa mai fac comentarii la adresa caracterului lui Horea, sincer mie nu-mi place aroganta lui, dar nu i-am spus-o niciodata pentru ca nu ma privea direct, acum am spus-o!!
Am mai spus-o si pe alt topic, sincer, lucrurile s-au schimbat si nu-mi mai place atmosfera de pe forum, se arunca cu vorbe, unele foarte grele, uneori gratuit..... nu prea vad rostul!!!
Pana la urma dinamica pe topic s-a produs, dar nu cea dorita de mine, ceea ce e regretabil.....
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Concluzia:alege-ti cu maaaaaaare grija "prietenii" (amuzant cuvint au gasit astia cu fbul lor) de pe FB. :rofl: :rofl: :rofl:
Calitatea in detrimentul cantitatii... :mrgreen:
Aaaaaaa...si inca ceva:vorba Madalinei:keep going :rose:
 

veretregn

Active Member
Orice ai zice. Tot nu-mi place. Lucreaza la buchet, nu la persoana mea. Eu sunt ok. Buchetul tau nu este.
 

cornelia

Fondator
Membru staff
Eli eu te stiu drept o persoana sensibila si inteleg motivul pentru care faci aceste buchete. Inteleg si faptul ca unele lucruri plac unora si displac altora. N-ai cum sa multumesti pe toata lumea. Poti sa-ti faci bucuria de a incerca lucruri noi data viitoare. Si poate noul buchet o sa placa la mai multi. Tu faci buchete asa cum eu fac felicitari: pur si simplu pentru ca asa simti si vrei. Diferenta dintre noi doua este ca tu te consumi iar eu ma duc si ... consum o bere. :oops:

Horea stiu ca esti un om inteligent si apreciez faptul ca te implici pe unde poti. De multe ori, mai mult decat parerea in sine, conteaza felul in care o spui. Adica "tonul" mesajului. N-am sa insist, stiu ca stii. Insa intr-un context relaxat ca un buchet de weekend si mie mi s-a parut ca ai argumentat prea mult. Sigur, ai dreptul la parere, toata lumea are.

Ce zic eu este sa ne relaxam mai mult si sa ne ciondanim mai putin.
 

veretregn

Active Member
Da, Cornelia. Nu vreau ca nimeni aici sa se simta stingherit, mai ales ca ideea propusa imi place. Si in general imi plac lucrarile colegilor. Eu mi-as dori ca doamna elipopa sa poata sa treaca peste sentimentele acestea si sa ne prezinte in continuare munca ei. Si cred ca asta este in asentimentul tuturor.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Sa continuam cu creatiile preminunate :D :D (glumesc, desigur)
Un aranjament pentru o viitoare mamica
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Multumesc, Doina!
Daca nu le folosesc inalte si le tai coditele mici atunci nu le insarmez. Altfel da, trebuie sa aiba sarma ca sa se sustina bine tija.
 
Sus