Buchete de ... test!

cornelia

Fondator
Membru staff
Dupa ce v-am amenintat ca tot incerc sa fac si eu oarece buchete, azi m-am apucat. Sa nu radeti de ce-a iesit ca sunt la primele incercari. Am descoperit ca nu e deloc usor. Trebuie sa fii indemanatic, sa stii cum se comporta o floare (unele se rup repede), sa stii ceva teorie cromatica sau pur si simplu sa te nasti cu gust, sa ai spatiu sa te invarti, sa ai lumina buna sa le pozezi, sa controlezi florile rebele (da, si florile pot fi rebele)...

"Ingrediente": 4 lalele galbene, 3 irisi albastri, 1 lisianthus alb/albastru, 3 gerbere rosii, 3 crizanteme albe, 3 gypsophila, 3 crengute de palmier. La ambalaje nu mi-am mai batut capul. Imaginati-vi-le ambalate cum va place. :)

1. nu e rau, doar ca e prea incarcat


2. prea gol, lipsit de contrast


3. are o pata de culoare, dar e dezechilibrat


4. echilibrat si valabil - intr-un ambalaj dragut se poate vinde :wink:


5. n-am avut cu ce sa compensez verticalitatea irisilor


6. elegant, dar greu de pozat


7. prea alb, n-am vrut un buchet de mireasa :mrgreen:


Acum astept criticile.
 

nutilepadat

Active Member
Felicitari Cornelia,ai avut timp si pentru astea.La tine cat tine ziua 18 ore? :rofl: Astazi nu are voie nimeni sa te critice :wink:
 

lelia

Well-Known Member
Cornelia a scris: ''Acum astept criticile'' :?
De ce critici si nu, felicitarile :?
Felicitari!!!
Sunt frumoase ,facute cu gust ,cu daruire ,iar florile alese sun prin definitie ,delicate .Te mai asteptam ,cand timpul iti permite :D
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
eu la batut din gura cred ca ma pricep cel mai bine, asa ca am sa imi dau cu parerea :)

deci, cornelia :)
-in poza nr 2 lalelele trebuie sa fie intr-un plan mai sus decat fkorile mici albe...cum se numesc :? combinatia alb -galben nu e intr-adevar contrastanta, poti incerca lalele rosii, rau doua galbene si una rosie. dupa mine (si e fff posibil sa nu zic bine) florile de primavara -lalele, frezii, narcise se combina numai intre ele....asa ca un aranjament de sezon, fara gherbera, si alte flori care sa te duca cu gandul la vara.
-poza 4 e foarte buna
-la poza 5 e valabil ca la 2 :)
-la 6 avem putin contrast
-la poza 7 desi e tot alb, si am zice ca e 0 contrastul, mie imi place ffff mult

acum ca mi-am dat cu parerea, as face bine sa pun si eu mana si sa ma prezint cu ceva :)
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Pai critici sa fie :) Ce mi-a atras mie atentia :
la pozele 5 si 6 florile inalte trebuiau sa fie mai bine reprezentate fara aglomerare de alte flori pe linga.Eventual doar frunzele acelea verzi si putin rasucite in asa fel incit cele inalte sa predomine .Eventual un buchetel de floricele albe in mijlocul frunzelor rasucite.Nu stiu daca m-am facut inteleasa dar asa as fi vazut eu.
Nr.3 prea imbicsit.
Nr.2 fara albitura.Nu stiu de ce dar lalelele nu merg cu alea albe si cu frunzele .Poate cu altceva.

Si acum...........alearga-ma prin forum dar incearca sa nu ma prinzi :wink:
 

lelia

Well-Known Member
Gabiut ,criticile pot fi facute de cei care privesc ,cu ochiul si nu de cei care privesc, cu sufletul .Eu am felicitat-o ,pt ca am privit prin ochii ei si am vazut ca e indragostita de florile mici si albe ,caci le-a folosit in exces si ma-s indragosti de orice buchet ,de-ar fi puse si cu susu-n jos dar sa fie naturale si fara ambalaj.Analizand ,obiectiv aveti dreptate ,dar ce mai conteaza cant florile-ti zambesc, atat de gingas ?
Gabiuta ,hai zi acum ,nu ca-s bolnava ,rau de tot :? :rofl:
 

yca

Member
Daca as avea de ales un buchet de mireasa poza nr 7 ar fi perfecta !
te rog spunem cate cate flori are si cum se numesc !Vreau sa-l fac si eu !
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Leliaaaaaaaaaaa................... Cornelia a zis critici. :rofl: si eu ascultatoare ca intotdeauna m-am conformat :mrgreen: deci am privit critic nu cu sufletul este adevarat.
De felicitat sigur ca merita macar pentru efortul depus .Noi nu am fost in stare nici macar atit :)
Plus ca la noi toate florile zimbesc nu-i asa? :D
 

lelia

Well-Known Member
Gabiuta , ai mare dreptate,Cornelia a scris ''buchet de....test'' si apoi ''astept criticile '' ,a vrut probabil sa ne testeze ,daca ii cantam in ''struna'', sau observam ce a gresit, poate cu intentie :rofl: Oricum, eu nu pot sa critic nimic ,pentru ca nu toti avem aceleasi gusturi si idei.La plante insa ,indiferent, cum sunt aranjate, combinate ,sau cine le expune ,mie mi se lipesc ochii si inima de monitor.Nu stiu nimic despre semnificatii sau cum trebuie combinate ,aranjate cromatic ...nu ma intereseaza.Am propriile mele idei si le asociez asa cum simt eu.Deci orice aranjament e frumos ,cat timp nu e sugrumat de ambalaj si pantele sunt verzi(nu agreez combinatiile cu plante uscate).
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
"nu agreez combinatiile cu plante uscate"
Vezi?Gusturi.gusturi...
Mie imi plac :D ce sa faci?Asta este!
 

sorina

Active Member
a

Critici zici >>>>????????

Daca imi permiti : In primul rind nu pot sa nu te felicit ca ai incercat :gandit: apoi ca ai vazut cit este de usor :eek:f: dar facind in continuare iti vei da singura seama ( dealtfel am vazut ca ai vazut si singura unde ai gresit )

Acum unele mici sfaturi pentru tine si nu numai :la telefon:
in primul buchet gerbera a sufocat crizantema alba , gerbera trebuia sa o pui mai inclinata si la diferite inaltimi .... gypso trebuia foarte putina ( ce-i mult strica , mai ales ca ai doua culori de baza alb-rosu. ) si trebuie neaparat pusa simboloc si sub nielul florilo care dau nota buchetului , caci altfel imi atrage privirea doar GYPSO :mrgreen:
Daca imi permiti cu aceleasi flori voi repeta odata acest buchet ....Nu ca sa ma laud ci doar ca sa vezi daca am avut dreptate sau NU .
Cel mai reusit este 6 cel cu eustoma . Daca puneai doar verdeata si firul de eustoma , iar putin mai in jos simbolicNU ASA MULT GYPSO , ar fi fost PERFECT :clap:
 

Claudiavis

Active Member
Nu credeam ca Gipsofila poate fi vreodata prea multa sau chiar in plus, dar uite ca...... Sorina, ai dreptate. Cred ca sfaturile de la specialisti sint intotdeauna binevenite.
 

sorina

Active Member
a

Nu ma comsider un specialist , era doar un mic sfat si din experienta pot sa-ti spun ca asa este :wink:
 
Sus