Bougainvillea partea a II-a

adrianam

Well-Known Member
Foarte frumoasa!
Ce i-ai facut ca sa fie asa ramificata?
Si eu am trei bouga- mov si ciclam, care trec peste iarna in beci.
Cea galbena mi-a murit anul trecut, nu a reusit sa treaca peste iarna.
Dar ale mele- cele ciclam, fac 2-3 lastari lungi si in capatul lor fac buchetele de flori.
Asta in conditiile in care primavara le tund scurt.
 

Paulyna

Active Member
Multumesc ! Nu i-am facut nimic special doar am tuns-o.Nu e ramificata tare,acolo sunt trei lastari lungi pe care i-am ridicat in sus,dar are multe flori,chiar nu ma asteptam,i-am dat ingrasamant 20-20-20 .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nicio miscare pe aici? Ori nu va mai plac aceste plante? Hai ca sparg eu gheata si va prezint harnicuta mea. E clasica Vera Deep Purple... ce a mai ramas din inflorirea inceputa in lipsa mea.
 

elianna

Well-Known Member
La mine au avut flori din primavara pana spre sfasitul lui iulie. Una e Vera iar cealalta roz, am uitat cum se numeste. Acum e pauza totala. Chiar ma intrebam ce se intampla pentru ca este primul an cand am si eu doua plante din care una mi s-a spus ca infloreste permanent :nu stiu:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ale mele au pornit inflorirea mai tarziu. Pana au reintrat in vegetatie a durat ceva. Pe parcursul iernii le tin la racoare si lumina slaba asa ca isi pierd foliajul. Prin urmare ma bucur de flori mai tarziu. Pana acum am observat ca bouga infloreste in "valuri". Nici pe meleaguri mai blande unde arbustul creste in exterior nu am vazut mereu flori. Poate vor fi existand hibrizi cu inflorire indelungata, dar chiar permanenta n-as crede.
 

elianna

Well-Known Member
Eu am rabdare ca altceva n-am ce face :) Sunt afara la soare cam 5 ore ca altfel cred ca le-ar arde soarele.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Dupa mai multe incercari si schimbari de pozitie am ajuns la concluzia ca cea mai buna expunere la mine e cea estica. Au soare pana la pranz. Se pare ca asa le prieste mai bine. Arsita din miezul zilei usuca foarte rapid solul si incinge ghiveciul. Si cum orice dereglare in ce priveste udatul duce (cel putin la mine) la pierderea aproape instantanee a foliajului am decis sa evit amplasarea in soare plin. Ma gandesc sa caut la anul niste ghivece din acelea cu rezervor pentru a nu mai trebui sa stau cu ochii pe ghivecele lor ca pe butelie. Si-ar lua mereu apa dupa bunul plac din rezerva aflata mereu la dispozitie.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Cu placere. De la an la an, in functie de vreme se poate schimba locul. Trebuie tinut cont ca vara asta e caniculara si secetoasa. E o arsita teribila uneori chiar inainte de pranz. Se resimt pana si leandrii, plante iubitoare de soare. Anul trecut am avut in vest o vara mai rece si foarte ploioasa. Am tinut bouga intr-un loc bine expus pentru a profita la maxim de soare. Prin urmare nimic nu e" batut in cuie".
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Superba asta portocalie! Am si au una insa mi-a facut o surpriza neplacuta. Daca anut trecut a inflorit suparb in tonuri portocalii, aramii, anul acesta nu a respectat culoarea. Florile au foat puternic roscate cu irizatii ciclam, mai degraba asemanandu-se cu Vera Deep Purple. De ce oare?
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am pierdut doua in iarna, nu-mi dau seama de ce!
A treia era cea mai batrana, cea clasica, movalie, si dupa vre-o doua luni de udari repetate, i-a aparut un lastar. Acum lastarul s-a facut de vre-o 80 de cm, are lastari laterali si cateva flori.
Am cumparat in mai inca una mica, ciclam, am mutat-o in vas mare, si-a perdut instantaneu frunzele, dar incet, incet a prins putere si acum este inflorita.
La mine stau in soare toata ziua, dar intr-adevar, daca se usuca pamantul, incep sa piarda frunzele imediat!
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Fiind atat de sensibila in ce priveste udatul ma gandeam sa caut la anul niste ghivece cu rezervor si sa le transplantez in asa ceva ca sa nu imi fac probleme in timpul verii caniculare.
 

adrianam

Well-Known Member
Eu am gasit jardiniere cu rezervor la Lidl, aduc primavara, daca urmaresti ofertele lor. Eu am luat si am pus muscatele in ele. Sunt foarte bune pentru plecarile de week-end si chiar pentru concediu.
La Lidl aduc si ghivece, dar pentru balconul meu sunt mari- parca 10 l este cel mai mic.
In cazul in care gasesti mai mici pe undeva, sa ne anunti, ca ma intereseaza si pe mine!
 
Sus