Bougainvillea partea a II-a

miki70

Active Member
Ai grija cu apa, cat mai putina si numai cand e uscat pamantul la suprafata. La cate grade le tii?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
ale mele si la soare au chelit dar ...doar partial , o vor face cum intra in casa si voi reduce udarea drastic
 

Roxana Peled

Active Member
Eu le-am bagat pe ale mele in casa de aproape o luna si nici nu s-au sinchisit :gandit:
Ce-i drept cu udatul uit mai rau ca o baba sclerozata, e bine de stiut ca asta ajuta :rofl:
 

miki70

Active Member
Eu am o jardiniera afara si un ghiveci suspendat, nu le-am bagat inca in casa. Alte 3 buc le-am bagat de 1 luna, una dusa in balcon la racoare a chelit complet iar celelalte 2 pe pervaz la caldura nu au chelit deloc. Toate 3 au fost si retransvazate cu taiere de radacini .
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Stai linistita, belissima, ca nu moare chiar usor. Eu am doar una cu care sunt mai mereu in conflict, insa pana acum rezistam cu stoicism amandoua. Cum scap din vedere udatu,l cum ma atentioneaza chelind masiv, insa tot mereu reinverzeste. Si de inflorit imi infloreste frumos. Cand am mutat-o de afara in coridor a chelit rapid, apoi a dat noi frunze. daca am sarit o data udarea dupa rehidratare pierde rapid din frunze. Pe timpul iernii e complet desfrunzita, insa cum creste cantitatea de lumina si temperatura inmugureste rapid. Mi-e tare draga!
 

Paulyna

Active Member
Lumina ar avea,chiar si soare daca e :)
Si de tuns cred ca mai incolo,din ce am citit e mai bine cand porneste in vegetatie ?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
asa e , desi toamna trecut am citit ca daca vrei flori sa tunzi primavara ca pe lastari noi da florile iar daca vrei foliaj sa imbogatesti coroana sa le tunzi in septembrie.

Fiecare cu metoda lui in regiunea lui

Daca au soare si e cald , cum sa nu ....cu toate panzele sus!
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Nicio miscare nici aici? Am zis ca la plantele din interior nu le mai dam atata atentie deoarece ne atrag mai mult cele din aer liber... Asa ca hai sa le vedem! Se termina acus vara...
Pe Vera Deep Purple am transplantat-o si am scos-o afara si-mi place cat de mult s-a dezvoltat dupa ce a iesit cam sifonata din iarna. Astept de acum sa coloreze.
De la un suflet mare am primit puisori de bouga. Desi mititel unul e tare harnicut.
 

ghia_don

Active Member
La mine nici o floare vara asta:cry:...Au inflorit ca toantele asta iarna cind erau si neudate si tinute la rece si acum cred ca recupereaza resurse. tare mi-e teama sa nu repete figura la iarna:wondering:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Si a mea cea batrana nu a inflorit inca dar mai am sperante, parca incepe ... Mi-a spus cineva ca daca le tunzi primavara (si am facut-o) vor intarzia mult inflorirea. A zis ca e mai bine sa le tunzi toamna, inainte de iernat. O fi asa, n-o fi, nu stiu. Cert e ca n-am vazut inca flori de la cea tunsa. A crescut frumos dupa transplantare si scoaterea la aer, dar atat!
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
La mine doar Don mario e "somer" ...in rest cam toate isi fac de cap , cel putin Mahara Pink e inflorita de cel putin 2 luni si nici chip sa renunte , mie ca nu si ceva vegetativ nou pentru primavara ce vine
 

popescu gp

Well-Known Member
Din cauza varstei si sanatatii am renuntat la plante fiind foarte mari,dar culorile si frumusetea lor inca ma urmaresc.Felicitari celor ce le poseda.
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
nu am rezistat si mi-am luat o bouga portocalie ,mare si frumoasa :inlove:


si a mea inradacinata prin mai


acum ramane sa vad cum trei cu ei peste iarna ,ca pana acum nu prea am reusit :oops:
 
Sus