Bonsai - nou membru al familiei

pai benjamina........ ce sa mai....nu prea mia mers cu ei, dar adevaru e ca nici nu i-am cam lasat in pace, oricum cine stie poate poate isi revin,d ar nu cred ma rog, ii mai tin vreo 2 sapt in apa si daca se inrautateste situatia...... cred ca o s afac o pauza, ma voi ocupa ce restu florilor pe care le stiu deja si cam peste 2 luni ma apuc din nou de acest viitor hobby al meu, sincer imi pare rau daca nu vor reista dar nah....
 
gradina n-am oricum, ms frumos de tot ajutorul pe care mi l-ai dat flo si promit ca te voi anunta cand pasiunea mea va incolti din nou, ( oricum mult nu o s adureze, nu rezist fara ceva nou)
 
Si totusi, vin cu vesti un pic mai bune, de cand i-am pus in pahare cu apa si am tras o punga peste ei, ficusii mei o duc nitel mai bn adica nu li se mai ingalbenesc frunzele si ba mai mult incep s faca si altele noi, dar greu de tot, !!!
 
Am tinut ficusii o saptaman in apa, si vad ca deja incep sa faca frunzulite noi, sa ii mai tin tot asa in paharele de plastic si cu punga in cap, sau sa incerc sa ii pun in ppamant?? AStept sugestii
 

flo_flu

Member
Salut,
sugestia mea este sa nu mai fi asa de grabit.
daca zici ca le merge bine in apa lasa-i acolo pana vor face radacini, dupa care poti sa-i muti in pamant
 
Sa va zic ce se intimpla cu bosaii mei, cam de doua zile observ ca apa din paharele se inverzeste foarte des si nu stiu de ce, e bine sa sa intimple asta?
 

doina

Member
Daca paharul in care ai ficusii este de sticla si ajunge soarele la el , apa se inverzeste datorita algelor care se formeaza in apa.Nu stiu daca dauneaza plantelor dar nu prea cred ca le pasa. Poate sunt specialisti pe aici sa ne lumineze. :oops:
 

doina

Member
Eu asa stiu ca in acvarii se formeaza alge verzi pe pereti si se inverzeste apa datorita algelor daca soarele cade perpendicular pe sticla. Deci mai mult ca sigur in paharul tau sunt si alge , din acest motiv eu nu tin pe balcon sticlele cu apa pentru plante deoarece se inverzesc si sticlele si apa . Suntem off topic , scuzati.
 
Am o veste noua, nu neapaart si buna, hai sa va zic, cand am verificat e mai faceau ficusii mei in apa, am simtit un miros foarte intepatos si scarbos care venea dinspre o radacina groasa, si cred ca aputrezit, ce s afac cu fiucusu acuma??? ( referitor la acea radacina, este o radacina groasa careparea moale, si cand am atins-o un pic am observat ca se exfolia, si dang am tras in jos de ea a ramas un fel de chestie alba care raspandea un miros...........)
 
Sus