Bonsai - nou membru al familiei

flo_flu

Member
In primul rand sa-i lasi sa creasca. Daca te uiti la mine in album la ficus 1, in 2006 i-am facut prima legare si defoliere. Deja avea 3 ani. Pana atunci i-am dat forma doar din taieri
 
eu nu mai inteleg, pe bonsaiclub spune asa:


Clasificare dupa lumina necesara:
Cum v-am spus mai devreme, lumina este unul dintre factorii cei mai importanti. Asadar, in functie de tipul de bonsai si luminozitatea disponibila, am facut patru categorii cu speciile ce se preteaza acelor locatii:
Bonsai de interior - zone umbroase: Ficus retusa, Ficus benjamina, Myrtus communis, Nandina (bambus), Sageretia theezans.
Bonsai de interior - zone luminoase: Ficus retusa, Serissa foetida, Carmona microphylla,Sageretia theezans, Olea europeae, Bougainvilleea glabra, Punica granatum, Podocarpus.
Bonsai de exterior - zone umbroase: Rhododendron (Azalee), Acer palmatum, Acer buergerianum, Carpinus betulus, Ginko biloba, Taxus baccata.
Bonsai de exterior - zone luminoase: Ulmus parvifolia, Chaenomeles lagenaria, Cotoneaster, Juniperus sargentii, Ilex crenata, Picea abies, Wisteria floribunda, Pinus parviflora, Pinus thunbergii, Malus, Pyracantha.
 
Acuma , bonsaii mei, o duc mai bine, ai lumina, tot ce le trebuie, si parca incep incet sa si creasca!!! Va voi tine la curent cu evolutia lor!
 
gata, m-am documentat, cica din cauza ca am pus-o sa stea in semiumbra, oricum, nu cred ca e de asta, eu o tin langa geam, dar nu sunt eu de vina ca afara e frig, si sunt multi noir, ce sa fac, sa ii schimb locu???? sa improvizez o sera???? e o idee???
 
Bogdane, ai incercat sa citesti ce s-a scris pana acum,pe acest forum, despre bonsai :?: :?: Cred ca ai avea multe de invatat si raspunsuri la multe intrebari.Este adevarat ca ai nevoie de multa rabdare ca sa citesti totul, dar cred ca de aceeasi rabdare ai nevoie si ca sa devii bonsait :wink: :wink:
 
Cam asa arata viitorii mei bonsai acuma, ce s ale fac?????? li se tot ingalbenesc frunzele, de la lumina n-are cum sa fie ca stau aproape langa geam, poate de la mutat??? nu s-o fi acomodat???? ce sa le fac>???? atasez niste poze s avedeti si pls help!!!



http://i338.photobucket.com/albums/n411 ... 07_273.jpg

http://i338.photobucket.com/albums/n411 ... 07_274.jpg

http://i338.photobucket.com/albums/n411 ... 07_275.jpg

http://i338.photobucket.com/albums/n411 ... _07_27.jpg

http://i338.photobucket.com/albums/n411 ... 07_272.jpg
 

flo_flu

Member
S-ar putea sa fie din cauza mutarii in noul ghiveci, sau in cel mai rau caz sa nu se fi prins. Era indicat sa fi tras peste ghiveci o punga pt a creste umiditatea aerului.
 

flo_flu

Member
Rau cu siguranta nu le va face.
Eu de exemplu pe ai mei i-am bagat cu totul in sac de folie si au dat chiar si radacini aeriene.
 
da, dar ai mei nush ai vazut radacina, e buna, parerea mea, tu ce zici??? , eu am pus un sac peste ei, dar construiesc o mica sera sti, ca sa arate mai elegant!!!, daca nu merge cce sa fac??
 

flo_flu

Member
s-ar putea sa nu-si mai revina.
ar trebui sa incepi prin a avea mai multa rabdare, sa nu mai actionezi sub impulsul momentului. crede-ma ca si pe mine de multe ori ma mananca degetele sa fac ceva, dar ma limitez doar la ai uda si pulveriza
 
Sus