andreea laura
Member
O fiola de tilt de 4 ml se dizolva in 5 l apa?
Din cate stiu eu este o afida parazitata de o viespe.Isi depune oul in interiorul afidei cat aceasta este inca in viata si apoi aceasta este consumata din interior de catre larva.Parca se numeste viespea parazit
Topsinul e apa de ploaie la fainare, mult mai bun Tiltul, sau incearca cu unul dintre celelalte recomandate pentru fainare: Ortiva, Topas, Maccani, Orius, Manoxin, Mystic.Mi-am stropit trandafirul cu topsin de 2 ori la interval de 7 zile, dar tot face fainare... ce as mai putea face pt el? L-am stropit si cu bicarbonat, tot nu are efect..stiti vre-un fungicid eficient si dc se poate sa fie sub forma de ser, mi-e mai usor sa-l dozez. Va multumesc!![]()
Multumesc pentru raspuns. Am cautat pe net despre aceasta viespe si n-am gasit mare lucru. Mai fac o precizare: are o carapace cam tare de aceea ma gandisem la testosi. Am cules de pe un trandafir vreo 20 buc. Unul singur mi-a atacat si mi-am amintit ca si in toamna am vazut cateva ganganii dintr-astea tot la el.Din cate stiu eu este o afida parazitata de o viespe.Isi depune oul in interiorul afidei cat aceasta este inca in viata si apoi aceasta este consumata din interior de catre larva.Parca se numeste viespea parazit
http://www.seminte-ingrasaminte-turba.ro/detalii-produse/ProductsCatalog-Product/10010-Aphidius-System-Aphidius-colemani-/6693-AfideMultumesc pentru raspuns. Am cautat pe net despre aceasta viespe si n-am gasit mare lucru. Mai fac o precizare: are o carapace cam tare de aceea ma gandisem la testosi. Am cules de pe un trandafir vreo 20 buc. Unul singur mi-a atacat si mi-am amintit ca si in toamna am vazut cateva ganganii dintr-astea tot la el.