Boabe de miere - Lonicera caerulea var. kamtschatica

Traducere din Germană în RomânăAfişaţi romanizarea
€ 15.85 1 unitate

Din compact, arbuşti de aproximativ 1,5 m înălţime ai recolta mai, boabe prima delicioase. Dulce ca mierea, un albastru intens gust de fructe proaspăt culese cele mai bune. Acestea pot fi în continuare prelucrate şi şi din cauza conţinutului lor de pectină ridicat excelent pentru gemuri delicioase, conserve şi sucuri de fructe. În plus, fructele conţin cantităţi mari de vitamina C, B şi caroten. De plante decorative este extrem de rezistent la îngheţ, boli absolut şi complet modest. Ea creşte şi înfloreşte în orice sol. Prin urmare, ideal pentru plante recipientul pe un balcon sau terasa. Vă recomandăm pentru fertilizare optimă de plantare ambele soiuri.

Mierea boabe Fialka.
cer albastru strălucitor, 3-4 cm lungime şi bace. Randament de aproximativ 1,8 kg pe Bush. Maturitate: iunie / începutul lunii iulie. Extrem de vivace.

plante puternice în recipient de 1 litru.


Contribuiţi cu o traducere mai bună
 

gabiee

Active Member
sa ne tii la curent , iris , si eu am vrut sa comand dar ... pana la urma nu stiu de ce nu am comandat :?
sunt curioasa cum sunt fructele ....
 

iris

Active Member
Va tin la curent doar ca nu stiu ce si cum cu aceasta planta. :? adica se taie pt. rodire sau nu necesita taiere? stiu doar ca sunt bune cu frisca :salivat:
 

popescu gp

Well-Known Member
lonicera

Si eu am vrut sa cumpar aplanta cu fructe de miere,dar nestiind nimic despre ea m-am ab tinut;daca voi avea o noua ocazie sa o procur o voi face mai ales dupa ce am citit traducerea;asa m-am am,balat cu afinele uriase si cand am v azut ca necesita pamnt acid am renuntat;papara cu pamant acid am luat-o de la rododendroni
 

iris

Active Member
Azi am ajuns la mosie dupa o saptamana si ceva in care nu au mai contenit ploile si am gasit arbustul cu 4 fructe coapte. Boabele sunt putin moi in interior sunt precum boabele se struguri cu miezul rosu . Deci am gustat pentru prima oara minunea
:nefericit: erau acre nici vorba de dulci ca mierea . Nu aveau cum sa nu fie coapte caci deja se inmuiase boabele putin. Poate pt. ca sunt in primul an sau pt. ca nu s-au copt la soare sa fie cauza?! gustul e precum al agriselor rosii nici o diferenta :( Ce sa zic poate la anul se hotarasc sa se indulceasca caci eu vreau sa fiu dulce ca mierea . :ingeras:
 

sicamin

Member
Iris ,poate chiar din cauza ploilor nu sant fructele dulci,ca si la mine capsunile sant coapte bine dar nu sant dulci ca in alti ani ,can era mult soare.
Las ,ca vine soarele si o sa fie dulci ca "mierea" :rofl:
 

sicamin

Member
Azi am intrebat si eu la expo.Billa(in Timisoara) ,si costa 70 roni . Era un copacel mic de vreo 50-60 cm.
 

iris

Active Member
sicora fabian a spus:
Iris, vezi ca se matureaza in iunie - iulie! Mai ai un pic de rabdare.
Cat te-a costat?
Am dat in jur de 70 ron pe el :( se poate sa nu fie coapte fructele?! pai erau deja moi la palpare si mi-am zis ca sigur sunt coapte . :giggle: Dar nu-i bai a mai ramas una poate am noroc sa nu o scuture ploile si vandul pana la sf. lunii Iunie .
 
ale mele sunt bune...nici dulci , dar nici f acre.... idee e ca desi am avut 3-4 coapte, mai sunt inca multe verzi... deci astept iunie
 

presco

Active Member
Pana la urma care e concluzia voastra? Sunt bune de ceva? Ma bate si pe mine gandul sa-mi cumpar una.
 

iris

Active Member
:) eu cred ca de fapt denumirea corecta a plantei ar fi trebuit sa sune ceva de genul "boabe care se papa cu miere" altfel ti se face gura punga . Parerea mea nu merita banii sunt mult mai bune agrisele rosii :marfa: si mai ieftine . Regret si azi ca nu mi-am cumparat anul trecut de la Achimenes agrise rosii uriase :(
 

presco

Active Member
Merci pentru raspuns. M-ai pus pe ganduri! Au in oferta Bakker mai ieftine la 49 de lei si vroiam sa-mi cumpar! Anul trecut mi-am luat afin Reka de Sieberz de care sunt foarte multumita pana acum si vroiam sa-l asortez cu o lonicera mieroasa! :)
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
Sint mai multe varietati.. abia in al treile an se pot considera fructele cu aroma si gustul definitiv... da e bine sa aiba soare ca sa se faca dulci. O sa fie mai bune in anii ulteriori dar trebuie lasate sa se coaca..

Ivalentin a spus:
daca citeam topicul acesta acum o luna poate nu mai cumparam. in fine sper sa fie mai dulci ale mele
 
au fost ok... ca nishte struguri nu prea copti... daca ai struguri, n-ai nevoie de "Boabe de miere" :)... nici la aroma nu exceleaza...
 
Sus