Bletilla

CristianG

Well-Known Member
E o bletilla alba cumparata in primavara 2014 de la planteo, dar acum nici nu mai imi amintesc cum arata, stiu ca parca avea mugurasi cand am plantat-o, am udat-o o perioada iar apoi i-am pierdut urma ca era inconjurata de gladiole si apoi au venit si buruienile, deci nu stiu nici daca o fi inflorit, dar cred ca nu. Sper insa ca-si va reveni anul acesta, fiind orhidee de gradina rezistenta la -25 grade Celsius. In Cta am avut minim -17 grade anul acesta si asta pt o singura noapte. Sincer, pana sa vad pozele voastre, nu credeam ca este chiar asa de frumoasa, in pozele de pe net nu m-a impresionat foarte-foarte tare, dar acum am vazut ca e frumusica foc, asa ca ma gandeam la site-ul ala pe care l-am studiat azi pt ca, daca ne strangem 10 care vrem aceeasi planta, au preturi mai acceptabile, si au si galbena, culoare pe care nu am vazut-o in alte parti si alte nuante, dupa cum vedeti. Plus ca au cypripedium reginae care e tare frumos, insa e scump la bucata, dar daca ne strangem 10 devine un pic mai convenabil. Si pogonia imi place mult...Inca nu stiu cat costa si transportul(sunt belgieni).
Nu am văzut pe site că le și vând......Nu spune nimic despre asta!:nerd:
 

LadyBug

Well-Known Member
Am comandat si eu, dar smecherii nu le-au trimis inca, astept de 3 saptamani. Am luat si albastra, si roz, si lila, si alb, insa cred ca sunt mici.
 

CristianG

Well-Known Member
SUnt foarte frumoase, dar anul acesta nu au avut frigul corespunzator sau vor inflori mai incolo?
Nu știu.....Le am de mult timp! Toamna pierd frunzele, pe la mijlocul iernii dau lăstari noi care ar trebui să înflorească....Anul ăsta nu au făcut flori, chiar dacă lăstarii au ajuns la maturitate în acest moment. Știu că nu ar trebui să înflorească iarna, dar la mine așa s-a întâmplat. Anul aceste bletilla a făcut o excepție..La mine în cameră este răcoare! Nu știu de ce nu a făcut flori....:-D:-)
 
Sus