Berberis

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Planta cu frunzis decorativ care nu prea lipseste din noile gradini amenajate de peisagisti :D
Intrebare(de fapt de aceea m si deschis subiectul):
cind ar fi apta de o mutare?Vreau sa-i schimb locul in gradina.Acum sau sa mai astept?Are vreo trei ani deci si radacini pe masura.
 

calin123

Member
cu cit mai repede cu atit mai bine daca te-ai hotarit sa o realizezi acum primavara dar opinia mea este sa realizezi transplantarile toamna ( motivele au fost descrise si pe forum de einstenitza cred )
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Am transplantat-o azi dimineata.
Teoria o stiu...... .ideile au venit in primavara :D
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Oooooooooo......desigur Calin.Este mare acum :D .
Oricum nu il voi mai tunde mult timp de acum incolo.........
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Din specia Berberis exista cultivaruri cu frunze persistente si altele cu frunze cazatoare. De exemplu cele cu frunze bordo (Berberis thunbergii Atropurpurea,...) au frunze cazatoare.
 

irinabv

Active Member
Moderator
Mi-am luat azi un pachet cu 3 plante (3 bete :) ) de Berberis thunbergii. Daca plantez betele solitare se fac tufa? Sau trebuie sa le pun pe toate 3 la un loc? Stiu ca e cam stupida intrebarea, dar chiar sunt in dilema :)
 

lelia

Well-Known Member
Bună Andreea, berberisul este un arbust versatil, depinde ce iti dorești. Dacă este plantat sub forma de gard viu se taie doar lastari crescuti haotic la dimensiunea dorită, daca este plantat în grupuri se scurtează tot după preferințe, la fel si solitar, ii dai forma pe care o doresti desi aici nu sunt necesare taierile ci doar indepartarea lastarilor uscati sau îmbătrâniti ( degarnisiti). Mie imi place sa îl las liber, lujerii se arcuiesc ușor si arată super!
 
Sus