Begonia

iudit

Well-Known Member
Moderator
Asta-i din bulb de anul trecut:

Cosul asta cu cele 2 begonii ma omoara:

Deja s-au rupt o gramada de lastari la cea rosie din cauza greutatii.
 

sorina

Active Member
foarte faina combinatia , iar cea orange din spate imi place de mor :D am aptit si eu ca de altfel la multe plante cumparate de ......nici nu are importanta de unde ca peste tot e la fel .Una e pe eticheta si alta in realitate . Am cumparat special bulbi galben , rosu si alb si am doar rosu si alb :rofl: :rofl: :rofl:
 

anne`mary

Member
buna fetelor. Am tot citi pe site despre begonii dar eu am ignorat plantele astea.....pana acu` 10 minute. Am fost la o florarie si mi-au luat ochii mici tufisuri cu flori ca de trandafir. Cand ma uit pe eticheta ce sa vezi: planta pe care eu am tot ignorat-o. Si culmea....mi-au placut cele cu flori rosii desi mie nu-mi plac florile rosii. Dar nu am avut bani sa cumpar (cea mai ieftina era 25 lei) dar am cumparat un soi de begonie care seamana cu o Kalachoe si cu flori mici si nespectaculoase. Aflu acum de pe site ca sunt specii cu bulb fara bulb...si m-am bagat in ceata. Cum este cea pe care am cumparat-o? (nu am acumulatorii incarcati si nu pot sa fac poza acum) Dar cele frumoase pe care le-am vazut la florarie, cum sunt? Sunt pretentioase? Este mult 25 de lei pentru o begonie? Necesita o ingrijire particulara?
 

Roxana

Active Member
se poate ca begonia cumparata de tine sa fie Begonia semperflorens.(vezi imagini pe google) sau poate gasesti prin aceste pagini despre Begonia una care sa semenea cu a ta. Sunt f multe specii de Begonie si eu nu sunt specialista la capitolul asta.
In general, mie toate Begoniile mi se par cam pretentioase si cred ca de aceea nu rezista mult la mine. dar poate tu ai mai mult noroc si mana buna si o reusesti. cat despre pret ce sa zic, depinde si de marimea plantei, dar in general Begoniile sunt destul de scumpe. Oricum iti urez succes cu noua ta begonie si sper sa revii cu vesti bune.
 

anne`mary

Member
pai ziceai ca nu esti experta :wink: ....begonia mea este semperflorens asa cum ai spus. Nu e asa frumoasa ca cea rosie pe care am vazut-o, dar .... In toaman, dupa ce nu vor mai avea flori, le gasesc oare mai ieftine? Ca tare m-as risca sa cupar una sa vad pe pielea mea cum e cu o begonie. Cei drept cred ca am pierdut o azalee care se presupune a fi pretentioasa, dar nu ma simt responsabila 100% pentru uscarea ei.
begonie amea este: http://picasaweb.google.com/anne.mary24 ... 7073978322
http://picasaweb.google.com/anne.mary24 ... 6376751634
merci de raspuns
 

Roxana

Active Member
eu nu prea cumpar plante de la florarie sau supermarket pentru ca nu rezista. si in general plantelor de acolo li se pun tot felul de ingrasaminte si le gasesti inflorite mai mereu. cred ca cel mai bine ar fi sa faci un schimb cu cineva de pe forum.
ai o Begonie superba! Sa ai bafta cu ea si sa te bucure cu multe floricele.
 

anne`mary

Member
saru`mana. Si eu evit sa cumpar de la florarie dar cand vad ceva ce-mi place foarte tare parca imi ia Doamne Doamne mintea. Surprinzator, in luna asta am cumparat multe plantute si inca nu le-am pierdut. Oricum erau pline de bobite de perlit (cred) iar cea mai tare a fost o muscata pe care am schimbat-o duminica si avea un ghem de bobite cu perlit invelit cu teflon in jurul radacinii. oare se aplica marirea TVA-ului si la plante? :) Sa dam si noi iama in florarii ca sa facem provizii? :rofl:
 

anne`mary

Member
iar am comis-o. Am trecut pe langa o florarie si nu m-am putut abtine sa nu intru. De la intrare, m-a intampinat o begonie care arata ca o muscata (frunza are aceasi textura doar ca e mai lunguiata) si are o floare ca un bujor. E destul de maricica si am dat doar 9 lei pe ea (asta pentru ca nici una nu avea floare exceptand-o pe cea pe care am luat-o eu). Poate data viitoare gasesc si o begonie cu frunza verde luciasa si cu floare ca trandafirul mai ieftina de 25 de lei. Atat la begonia asta cat si pentru semperflorens aplic aceleasi conditii de ingrijire pentru begonia in general, nu? Sau fiecare specie are conditii speciale de ingrijire?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Unica mea planta din aceasta categorie pe care sper sa o ingrijesc anul asta mai bine decit in anii trecuti :( .Multumesc pe aceasta cale bunei mele prietene Lili (Deva) pentru ca mi-a daruit-o cu mare dragoste:

Cind este bogata si in plina floare arata .......bestial .Ai un :rofl: coup de foudre :rofl: de-a dreptul...........
 

Roxana

Active Member
este foarte draguta! sa-ti traiasca.
si mie Begonia imi cam da batai de cap in fiecare an......mie se pare o planta cam pretentioasa. :(
acum am niste butasi de Begonia in apa de vreo 2 saptamani si inca nu au facut radacini :roll:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sunt frumoase oricum,imi plac Nutico, insa mare pacat ca nu isi onoreaza corect comenzile acesti...........Siebers :(
 

sorina

Active Member
si eu asteptam de muuult sa vad frumusetile tale . Felicitari sunt superbeee :) :) :) :) Si mie imi place suportul pe care stau begoniile , de unde il ai ???
Iata ceva de de la mine ]
 

nutilepadat

Active Member
Sorina mi-i l-a adus sotul ,nu este suport de flori ci de alimente :rofl: ,numai ca mie imi trebuia pentru flori :) (scuze intarzierea)
 
Sus