Banane pe langa Casa

danero2004

Well-Known Member
Moderator
sarselia a spus:
Am si eu un Musa basjoo Sakalinensis luat in primavara de la sieberez.A crescut si a facut o gramada de pui iar acum ca bate iarna la usa nu prea stiu ce sa fac cu el.
Sa ii tai frunzele si sa il acopar cu ceva?Sau frunzele se vor usca singure?
Va rog mult sa ma ajutati.
Mentionez ca e plantat in gradina si se spune ca ar rezista cam pana la -10 grade.
sa dai pui la toti iubitorii de banane , si apropo "Fatooo ...banana ingrasa ...fatooo" :rofl:

De ce sa l omori daca ai un locusor mic in casa nu cu foarte multa lumina dar suficienta sa ierneze acolo , daca e primul an si rizomul e mic , chiar daca zice ca rezista la -10 nu prea o face in primul an decat daca are un loc uscat si e bine acoperit
 

sarselia

Active Member
Moderator
:rofl: :rofl:
Pai are peste 2 ani namila si sta taman afara in gradina.Deci nu am nicio sansa sa mai scot ditamai planta si cu puii atas ca sa ii aduc pe toti in casa....
Asa ca revin...cum si ce trebuie sa fac cu ei peste iarna?
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
eu iti spun sincer la umezeala de peste iarna si temperatura de afara am dat chix cu ditamai musa basjoo simplu , acum am luat unu din anglia dar il tin in casa peste iarna asta si la primavara devreme il bag in sol in livada . daca moare iar ....cumpar banane :rofl:
 

sarselia

Active Member
Moderator
Saracutu' de el!
Eu nu mai am cum sa il scot pentru ca e imens.Ma risc si il acopar eu cumva.Oricum tulpina am inteles ca va ingheta iar radacinile trebuiesc protejate.
Sper sa reusesc pentru ca am vazut ca unii chiar au bananieri prin gradini.Sincera sa fiu inca nu visez la banane ca vorba ta ma duc sa mi le cumpar,dar imi place aerul exotic pe care il da gradinii.
 

popgeo

Well-Known Member
Membru staff
Moderator
In principiu se reteaza frunzele si eventual si trunchiul in asa fel incit sa ramina numai 1m , se protejeaza trunchiul, se acopera cu o invelitoare de cinepa , apoi cu folie si apoi se se pun/cladesc imprejur baloti de paie si apoi se mai acopera totul cu o folie. In felul asta o sa reziste in fiecare iarna fara probleme.

In primavara, dupa ce a trecut pericolul de inghetz tare se poate scoate protectia si o sa porneasca foarte viguros si va creste tot mai gros.
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
eu am vazut la un moment dat la florariile Tria. Furnizorul e din Bucuresti dar ii gasesti pe net si poti sa le dai un telefon si sa vezi daca au disponibil si la ce pret - cu transportul sunt sigura ca se gaseste o solutie :)
 

gratian_666

Member
multumesc pt sfat gradinarule :hug:
intre timp mi-am gasit un Musa tropicana doar la pretul de 12 lei :)
mai ramane sa-mi gasesc 1 -2 pt gradina
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
si tu Floria acum :oops: , cate lume are banani in casa iarna :rofl: Gratiane e f frumos cavendish-ul tau

cum da caldura "da-l afara" sa faca baie de soare :rofl:
 

gratian_666

Member
multumesc de sfaturi.
asa era cand a fost scos din " fabrica", cu frunzele mai uscate.
e departe de calorifer...
de udat o fac de 2 ori pe saptamana
 

sarselia

Active Member
Moderator
:( :(
Mie cred ca mi-a putrezit bananierul de afara.I-am scos toate cele din cap si bulbul pare a fi putrezit.Imi mai pun sperante in bulbii mai mici pe care ii facuse insa nu stiu ce sa zic....
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Primul Basjoo a fost o adevarata atractie in gradina , dar chiar si asa cu protectia a avut parte de prea multa apa si a crapat radacina iar acum am altul dar il tin doar in ghiveci , pana ma voi gandi la ceva 8)
 
Sus