Asia - calatorii, flori si gradini

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Minunat, Carmen! Si foarte interesant articolul, intr-adevar! Cred ca asa un regim ne-ar trezi si pe noi, romanii, din letargia in care suntem acum (desi multe lucruri mi se par absurde, precum restrictia de a avea doar un copil...)
 

Roxana Peled

Active Member
Lopy, este intr-adevar un vas mare din ceramica special pentru iazuri "la borcan". Nu are folie, tine apa singur, a costat echivalent a 60 lei si e fooooarte mare. Il am inca, l-am adus cu mine. Am adus pana si caramizile cu care e partial pavata terasa, s-au crucit transportatorii in Romania :eek:

Caramellutzo si eu am fost socata cand am aterizat prima data in Bangkok. Mi s-a parut cel mai urat oras pe care l-am vazut vreodata, il descriam prietenilor ca pe o combinatie intre Uzinele 23 August si en-grossul de la Europa. Raurile au o culoare atat de "pitoreasca" deoarece aceea este de fapt canalizarea orasului. Si miros pe masura :) .
Cu toate astea m-am indragostit de orasul acela mai mult decat de oricare altul si cand e sa-mi fie dor ... de el mi-e dor. E un oras cu suflet, are un spirit aparte, exotic si cald care te atrage iremediabil, e un oras viu, plin de comori ascunse, cea mai mare piata pentru toate minunatiile din lume, piata de flori la ghiveci cum nu cred ca mai exista in toata lumea, piata de flori taiate in care cumperi 100 de trandafiri cu 2-5 lei (nu firul, pe TOTI :) ). Piata de flori taiate e uriasa, e o strada intreaga plina pe ambele parti de standuri cu flori. Functioneaza doar noaptea de la 12, nu stiu daca ai fost. Brate intregi de orhidee de toate culorile, formele si marimile pot fi cumparate acolo cu 5 lei bratul :) . O sa incerc sa fac un album si cu asta.
Apoi sunt micile restaurante, aranjate natural si cochete, mici gradini ale edenului cu ape curgatoare, plante si lumini in care se servesc mancaruri absolut delicioase la preturi la care nu trebuie sa stai sa te gandesti de doua ori cand comanzi.
E un oras colorat ... foarte colorat. Te simti permanent ca pe litoral desi nu are acces la mare. Intre timp s-a modernizat urias. Nu stiu cand ai fost ultima data dar de la an la an diferentele sunt uriase. Din nefericire orasul devine din ce in ce mai modern si maret in timp ce oamenii devin din ce in ce mai nesuferiti :( mai ales cu strainii.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Asa este, Roxana. E un oras fascinant, cu o multime de "comori". Imi place foarte mult Asia, iar Thailanda este o tara de vis, unde visez mereu sa ma intorc. Desi mi-am promis ca voi ocoli pe viitor Bangkokul din cauza poluarii excesive, nu cred ca ma voi putea abtine. Este un paradis al cumparaturilor, un oras fascinant, murdar, dar plin de viata si culoare. Si are atatea monumente! Nu voi uita niciodata cum imi tremurau picioarele cand am coborat scarile de la Wat Arun. Prietenii mei erau jos de un sfert de ora, se plictisisera deja sa ma astepte, iar eu ma agatam de balustrade si parca eram paralizata. Daca nu ar mai fi fost si alti turisti prin zona, as fi pornit-o in patru labe, cu spatele inainte. :rofl:

Pietele de flori nu am avut ocazia sa le vad, din pacate pe atunci locuiam in Bucuresti la bloc si nu imi permiteam prea multe plante. Cu toate astea, florile ma fascinau, am o multime de poze cu flori thailandeze.
 

Roxana Peled

Active Member
Nu am fost la Wat Arun :rofl: . Nu prea le am pe astea cu vizitarea monumentelor... mai degraba ma duci in jungla si-mi dai drumu' cu pluta pe rau :)
Am vazut Ayutthaya insa :D . Ruinele semanau un pic cu piramidele Maya pe care-mi doresc de mult sa le vad.

Eu am locuit la bloc toata viata :| . Si acum tot la bloc locuiesc :x pentru ca nu reusesc sa termin casa aia odata :eek:f:
Nu-ti imaginezi ce am reusit sa inghesui pe balcoanele apartamentelor in care am locuit pana acum, unii n-au in gradina atatea plante :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Ce-mi plac povestile voastre de peste mari si tari :visator: Mereu mi-am dorit sa ajung in Asia, cultura lor e fascinanta, niciodata nu am avut tragere de inima sa merg sa vizitez vestul Europei...pana la urma, cultura europeana e ceva fara surprize :mrgreen: Puteti sa ma considerati inculta sau cum vreti dar si daca as ajunge la Paris nici nu m-as gandi sa vizitez Muzeul Louvre :oops:
Singura tara din Europa unde mi-as dori sa merg e Irlanda...nu stiu de ce are pentru mine ceva de taram de basm, poate din cauza legendelor lor :?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Irlanda e superba, peisajele salbatice sunt dementiale. Si au niste parcuri cu trandafiri de vis...\
Claudia, eu sunt fan muzee iar la Luvru am fost de vreo patru ori si n-am reusit sa vad tot. De fiecare data, cand ajungeam in cate-o aripa a muzeului sa vizitam si etajul al doilea, ai mei ziceau "te asteptam la o cafea" asa ca te inteleg perfect. De-aia ma voi intoarce acolo :marfa:

Dar Asia are farmecul ei...o data macar trebuie sa ajungi si acolo. Uite peste ce articol am dat eu - sa fie, oare, premonitoriu??? :) :) :)
http://www.tedoo.ro/cum-inchiriezi-o-casa-in-thailanda
 

sarselia

Active Member
Moderator
Daaa si mie imi plac la nebunie povestile voastre cu aroma asiatica.Si eu sunt fascinata de cultura lor insa,in afara de Turcia nu am vizitat nicio tara asiatica.
Parisul il ador si eu insa nu pentru muzee sau pentru turnul Eiffel ci pentru stradutele lui inguste si pavate pline de istorie si povesti de demult.In general mi-a placut Franta extrem de mult si mi-ar placea sa locuiesc acolo.
Insa cred ca si mai mult mi-ar placea o tara asiatica. :visator: :visator: :visator: :visator: :visator: :visator:

Multumim fetelor pentru calatoria imaginara pe care ne-ati oferit-o!
:rose: :rose:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Se spune ca Islanda este mult mai interesanta din punct de vedere peisaje,verdeata si ce iti poate oferi ca priveliste "nepoluata" ....Si o excursie prin Nordul european care sa includa si fiordurile ce ziceti?Asta poate fiindca pe mine Asia nu ma atrage :oops: .Sa fie de vina virsta?Desi mama mea a dorit toata viata sa traiasca in India.Era fascinata de cultura acestei tari.Mie nu mi-a imprimat aceasta pasiune a ei.
Vad ca e oarecum la moda sa mergi pe acolo.
Return to Asia si Thailanda.
Hai Carmen mai zii...si tu Roxana mai pune poze :hug:
 

Roxana Peled

Active Member
Presupun ca mamica ta se uita la filme indiene :D si ca in realitate nu a fost niciodata acolo :)
Nici eu nu am fost dar am inteles de la prieteni ca nu iti poti imagina nivelul de jeg din tara aia, gen facut nevoi in public, mic sau mare, la marginea trotuarului :bolnav:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Daca cultura indiana presupunea si filmele indiene banuiesc ca se uita :mrgreen: .....
Dar....cred ca ocolind nevoile din mijlocul drumului si Gangele asemanator cu ce povestea Carmen ,multe din popoarele lumii au fost influentate de cultura indiana.
Sa revenim insa la Asia centrala de est sau vest ca in sud e murdar :)
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Ma intreb oare daca lui Mircea Eliade i-o fi placut India tot din cauza filmelor indiene??? :rofl: :rofl: :rofl:
 

Lopy

Member
Gabiuta draga, a nu te pasiona muzeele sau pictura nu inseamna ca esti lipsita de cultura! Totul e chestie de ... gust.
Nici eu nu pic pe spate in fata muzeelor (si nici in interiorul lor... in cazul in care intru :) ), desi am pictat in scoala generala. Acum, prefer peisajele "pictate" de natura. Singurele tablouri pe peretii mei sunt cele cu peisaje. O pictura celebra abstracta, n-as lua-o nici pe degeba, chiar daca ar valora 1 mil. euro ... poate, doar s-o vand :twisted:
In Paris si eu as admira cartierele vechi cu stradute innguste si case din piatra, pline de vegetatie si cu multa incarcatura istorica.
Irlanda !!! Da, ma fascineaza tot ce tine de tara asta: istoria ei, legendele ei, peisajul, muzica si dansul irlandezilor.
Nici pe mine nu ma atrage Asia mai mult decat sa vizitez, in fuga, cateva tari.
Deocamdata, desi se spune ca sagetatorilor le plac calatoriile, nu-mi prea place sa plec de acasa mai mult de 2-3 zile. Nu-mi pot lasa de isbeliste 2.500 mp de curte,7 caini si 2 perusi.
Pentru moment, voi vedea lumea prin ochii vostri si voi filtra totul prin inima mea!
Si eu va multumesc pentru "povesti"! :*
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Asia nu pasioneaza pe multa lume, pana nu ajunge acolo :rofl:. Odata ce ai vizitat Asia, nicio calatorie in Europa sau lumea civilizata nu ti se va mai parea multumitoare. Asia este fascinanta, fiecare tara vizitata este diferita, sunt atatea culturi, obiceiuri, atat de multa culoare si viata. Si nicaieri in Asia nu iti va fi rusine sa recunosti ca esti roman. Pentru ei, Romania inseamna doar Europa, un taram la fel de fascinant si exotic precum este Asia pentru noi.
 

zamfira

Member
In Asia mi-ar place si mie sa pot ajunge vreodata. Eo zona plina de mister :) si o cu totul alta cultura.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu mai am destule stradute de colindat prin Europa :oops: ....las tineretul sa descopere Asia.
Carmen ....stiu ca timpul la tine nu se dilata dar cind mai ai citeva minute mai pune niste pozici :rugaciune:
 

Roxana Peled

Active Member
Caramell, esti draguta sa spui ca Romania inseamna Europa, In Thailanda cel putin, majoritatea n-au nici cel mai vag habar ca tara noastra exista si pe unde este ea. Sunt de acord insa cu tine ca acesta este un lucru bun :) Cei care stiu, stiu de Hagi si Dracula, mai putin de Europa :rofl:
In Cipru stiu de Romania si se vede dezamagirea pe fata lor :( . In schimb, la matrimoniale nu gasesti decat "caut romanca" :) , ba unele anunturi chiar in romaneste.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
Interesant si pe gustul meu acest topic. :D Felicitari celor care au gandit deschiderea lui. :clap: :marfa: :hug:

Caramell a spus:
Si nicaieri in Asia nu iti va fi rusine sa recunosti ca esti roman. Pentru ei, Romania inseamna doar Europa, un taram la fel de fascinant si exotic precum este Asia pentru noi.
Carmen din pacate situatia s-a mai schimbat in Singapore de la accidentul ambasadorului nostru.... :( Acum se stie de Romania. Si evenimentele din vara asta nu au fost bine vazute acolo. :nu-mi_place: :eek:f:

Pana acum Asia am vazut-o prin ochii copiilor mei. Poate in curand cu voia celui de sus o s-o vad cu ochii mei. Stiu sigur ca voi merge in Singapore si Malaysia. Mai sunt optiuni pentru Cambogia, Indonesia, Hong Kong si Coreea de Sud. Nu stim inca ce vom alege. :?
Prin Europa am mai bantuit. Parisul mi-a placut mult de tot si m-as duce oricand. E drept ca are semnificatie aparte pentru mine si poate de aceea mi-a placut. :nu stiu: :indragostit:
Suedia e o tara deosebita, cu lacurile si insulele ei, cu intinsele paduri...... amintiri, amintiri. :visator:
Gabiuta ca sa nu te iei de mine ;-) :rofl: :hug: iti spun ca tocmai m-am intors din concediu petrecut in Sibiu, Alba Iulia, Cluj, Tg. Mures, Brasov. A fost superb. :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Roxana Peled a spus:
In schimb, la matrimoniale nu gasesti decat "caut romanca" :) , ba unele anunturi chiar in romaneste.
aha, deci ei inca n-au aflat ca si romancele s-au europenizat si vor cariere, masini de lux, vuitoane si nu sa stea la cratita si la crescut copii :tavalit:
 

Roxana Peled

Active Member
Asta trebuie sa fie, ai dreptate. Fiind acolo izolati pe o insula in mijlocul Mediteranei ajunge mai greu informatia la ei :rofl:
 
Sus