Aquilegia

cristinaf

Well-Known Member
Ma bucur ca va plac, am sa adun seminte pentru cine va dori, ca eu nu mai am de gand sa le inmultesc. :D Poate voi incerca cu cele cumparate anul acesta, daca vor supravietui, desi nu stiu ce o sa-mi mai iasa daca varietatile se inmultesc. :gandit:
 

laural

Well-Known Member
Foarte frumoase Cristina :clap: :clap: :clap: :clap:
Si eu am doua ghivece mici cu muuuuulte plantute , au ramas la 2 frunze...parca nu mai vor sa miste.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Roxana Peled a spus:
poxicuta a spus:
Mie semintele de aquilegia de la Touchwood nu mi-au iesit , de unde pot cumpara acum sa mai incerc?
Mie cu metoda despre care vorbeam mi-au iesit toate cu exceptia a vreo doua "modele" :) la care cred ca erau semintele mai vechi decat declara doamna.



Si paharelul din ultima imagine avea capac facut dintr-un pahar transparent. De udat udam cu spray in sticla ca sa nu deranjez prea tare plantutele :D
Eu am avut o surpriza cu semintele de la Touchwood. Le-am pus anul trecut intr-o jardiniera, la suprafata pamantului (dupa ce in prealabil au fost inmuiate o zi in apa). O mare parte din ele au rasarit, dar imi era clar ca nu toate. Si cum imi sunt foarte dragi aceste flori, iar la bloc nu aveam alta preocupare in materie de gradinarit, le inspectam atat de des incat puteam sa spun si in ce pozitie e fiecare si cate sunt grupate, si cate si mai cate... A venit iarna, le-am lasat tot in jardiniera afara. Chiar daca erau niste rasaduri minuscule, de doar 2-3 frunzulite. In primavara m-am bucurat enorm ca au supravietuit toate: aceleasi grupulete, aceeasi pozitie, acelasi numar... Ca pe la inceputul lui aprilie, sa vad ca incep sa rasara in jardiniera noi si noi alte caldaruse: unele din semintele de la Touchwood au avut nevoie de statificare peste iarna pentru a germina, asta la aproape un an de la plantare. Asadar nu toate au acelasi comportament. Majoritatea germineaza imediat, insa sunt si multe soiuri ale caror seminte au nevoie sa treaca o iarna peste ele.
 

laural

Well-Known Member
Ce tare Caramell ! Asta da veste buna...eu de fiecare data le-am pus mult prea inghesuite....din greseala a ajuns o samanta intr-un alt ghiveci cu o muscata si a germinat...creste asa frumos cand are spatiu ! Daca mai fac rost de seminte mai deosebite mi-am propus sa am rabdare si sa le plantez la distanta unele de altele :visator:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Transportul e destul de putin din cate imi amintesc. Daca iti alegi semninte, eu ti-as recomanda sa nu mergi pe mixuri. Eu am luat multe mixuri de la ea, si majoritatea au iesit balarii. Am fost foarte dezamagita, nu aveau nici cea mai mica legatura cu ce comandasem.

Poate cu seminte alese din soiuri clare, ai mai mult succes!
 

laural

Well-Known Member
Multumesc Caramell. M-am uitat pe topic transportul era 3 lire. Comanda se face pe email ?
 

cristinaf

Well-Known Member
Am strans seminte, rog fetele care si-au dorit sa-mi trimita adresa pe pm, ca eu nu am nimic salvat.
Dupa ce voi reusi sa trimit, va anunt.:)
 

elianna

Well-Known Member
Din pacate nu gasesc pm :cry: Vroiam si eu niste seminte, din cele care iti raman ca eu m-am anuntat mai la urma. Fiind din Iasi poate reusim sa ne intalnim, daca nu am sa vad cum iti trimit adresa, sper sa activez pm.
 

cristinaf

Well-Known Member
Elianna am seminte, nu am primit inca nimic de la nimeni.
pm-urile cred ca se trimit din casuta de mesaje, dreapta sus.
Din pacate eu vin foarte rar prin Iasi; sunt din judetul Iasi, dar nu din oras. Nici nu stiu daca mai ajung pe acolo pana in toamna cand pleaca baiatul.
 

elianna

Well-Known Member
M-am lamurit:) Pentru pm se da clic pe utilizator si se porneste conversatia, asa apare la mine. Sper sa ma descurc mai departe si sa-ti trimit adresa.
 
Sus