elianna
Well-Known Member
Foarte frumoasa comparatia, sunt superbegradinar1 a spus:arata ca niste mici briose din spuma de lapte in gradina (sau cel putin asa le asociez eu)

Foarte frumoasa comparatia, sunt superbegradinar1 a spus:arata ca niste mici briose din spuma de lapte in gradina (sau cel putin asa le asociez eu)
Eu am avut o surpriza cu semintele de la Touchwood. Le-am pus anul trecut intr-o jardiniera, la suprafata pamantului (dupa ce in prealabil au fost inmuiate o zi in apa). O mare parte din ele au rasarit, dar imi era clar ca nu toate. Si cum imi sunt foarte dragi aceste flori, iar la bloc nu aveam alta preocupare in materie de gradinarit, le inspectam atat de des incat puteam sa spun si in ce pozitie e fiecare si cate sunt grupate, si cate si mai cate... A venit iarna, le-am lasat tot in jardiniera afara. Chiar daca erau niste rasaduri minuscule, de doar 2-3 frunzulite. In primavara m-am bucurat enorm ca au supravietuit toate: aceleasi grupulete, aceeasi pozitie, acelasi numar... Ca pe la inceputul lui aprilie, sa vad ca incep sa rasara in jardiniera noi si noi alte caldaruse: unele din semintele de la Touchwood au avut nevoie de statificare peste iarna pentru a germina, asta la aproape un an de la plantare. Asadar nu toate au acelasi comportament. Majoritatea germineaza imediat, insa sunt si multe soiuri ale caror seminte au nevoie sa treaca o iarna peste ele.Roxana Peled a spus:Mie cu metoda despre care vorbeam mi-au iesit toate cu exceptia a vreo doua "modele"poxicuta a spus:Mie semintele de aquilegia de la Touchwood nu mi-au iesit , de unde pot cumpara acum sa mai incerc?la care cred ca erau semintele mai vechi decat declara doamna.
Si paharelul din ultima imagine avea capac facut dintr-un pahar transparent. De udat udam cu spray in sticla ca sa nu deranjez prea tare plantutele![]()