Aptenia cordifolia

sarselia

Active Member
Moderator
O am de anul acesta din vara si habar nu am cum se numeste.Ii place in plin soare,are frunzele carnoase si infloreste mai tot timpul.Pare a fi tare gingasa insa am vazut ca rezista fara probleme si cu apa multa dar si fara.De crescut a crescut vazand cu ochii asa ca nefiind pretentioasa deloc, am indragit-o tare de tot.Problema e ca nestiindu-i denumirea nu stiu ce conditii ii vor trebui la iarna.Asa ca va rog AJUTOR!

Vi se foarte multumeste!
:rose:

https://picasaweb.google.com/sarselia/I ... 7912586786
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Re: Cum se numeste?

Este aptenia ...o suculenta tare frumusica care daca are apa comstant creste frumos.Iarna o bagi in casa fara apa sau mai bine zis fara APROAPE de loc .Eu am avut si in gradina si la primavara va aparea din nou din semintele aruncate.
Magda mi se pare ca a trecut-o peste iarna si stie mai bine.O sa iti zica ea exact.
 

magda

Active Member
Moderator
O plantuta tare cumsecade. Ce frumoasa este a ta Arselia, cu frunze variegate. Eu am doua variante - cu flori roz si flori rosii, frunze verzi, plantate in gradina vecinei peste vara. Cred ca acum 2 sau 3 ani am primit niste butasi de la Gabiuta. I-am tinut in ghiveci peste vara, iar iarna la maxim 10 gr. C si lumina. Nu foarte multa lumina ca erau la marea ingramadeala. Le udam cam o data pe luna. In primavara am rupt niste butasi si i-am plantat in gradina. Cresterea a fost spectaculoasa, s-au intins ca un covor. Rasar din semintele scuturate in timpul verii, dar eu pentru siguranta pastrez si 2-3 plantute la racoare peste iarna. Cresc foarte repede din seminte. Am rasarite si printre crapaduri dalelor de beton din curte, rasar si prin ghivece. Cea mai prolifica este cea roz.Eu le und cam la 4-5 zile. Ceea ce m-a surprins la ele este faptul ca lastarii in contact cu pamantul nu inradacineaza, trebuie rupti si infipti in pamant. Anul trecut am smuls in toamna plante cu lastari ramificati de peste 1 m, imensitati de abia puteam sa le tin atarnate pentru poza, dar cu o singura radacina. Mi-ar place un lastarel din a ta, la schimb cu lastari din ale mele daca vrei.
Cea roz http://magdasomesan.sunphoto.ro/Plante_ ... 1/38918618
si cea rosie http://magdasomesan.sunphoto.ro/cactusi ... 0/17253624
O sa le fac poze si in gradina.
 
Sus