Aplicatie de alerta daca ingheata pomii

Care ar fi suma maximă pe care ați fi dispuși s-o plătiți pentru utilizare?

  • 10 lei

    Votes: 0 0,0%
  • 15 lei

    Votes: 0 0,0%
  • 20 lei

    Votes: 3 100,0%
  • Altă sumă

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    3

Alina123

New Member
Salutare tuturor! Mă tot gândesc să fac o aplicație care să trimită alertă dacă sunt șanse de compromitere a recoltei, in funcție de temperatura prognozată și tipul de pom. Oare ar fi cineva interesat de ea? Dacă da, care ar fi suma maximă pe care ați fi dispuși s-o plătiți pentru utilizare? Dacă nu, aveți alte metode, eventual mai bune?
 

Ariana

Member
In primavara aceasta am plantat o suprafata de 12 ari de coacaz. Noua plantatie este pe locul unei vechi livezi de pruni si meri, parasita de 10 ani . Asa ca in ultimii doui ani (din 2015 e in grija mea), am curatat si pregatit locul, ca sa putem planta coacazii.
Avem un apart pentru agricultura de precizie instalat la livada din ianuarie 2016. Aparatul indica umiditatea si temperatura din ora in ora (poate fi setat sa inregistreze cat de des sau rar doresti). Este un stick sub forma de termometru, iar la un an descarcam datele in calculator. In paralel cu datele colectate se urmaresc plantele ca sa vedem cum evolueaza in functie de temperaturi. Fiecare tip de planta, la aceeasi suma de temperaturi cumulate, ajunge la inflorire iar mai apoi la rod. Dupa 3 ani de observare si culegere a datelor, iti poti face un calcul clar , care este temperatura totala la care ajungi ca planta sa-ti infloreasca si la care fructul se coace. In functie de aceste date pe care le stii cu exactitate poti face diferite lucrari. Realizand lucrarile la timp poti obtine o producrtie cu pana la 30% mai mare.
Anul trecut in martie, au fost in timpul noptii cateva ore de temperaturi in scadere pana la -4 grade C. Merii din livada erau infloriti asa ca anul trecut nu am avut nici macar un mar. Mi-ar fi placut sa fiu avertizata din timp. Anul acesta tufele de coacaz erau prea mici ca sa-mi pese daca florile vor ingheta (nu ne asteptam la o recolta in urmatorii 2 ani), ar merii nu erau inca infloriti. M-am gandit insa cum as proteja coacazii in cazul in care as vrea sa obtin o recolta consistenta.

Iata si cateva imagini :

In livada, primavara asta am inceput sa selectam pomii, care vor ramane si care vor fi scosi.

20170427_192435.jpg 20170425_150322.jpg 20170427_192423.jpg


Sunt de parere ca un sistem de avertizare ar fi de folos micilor fermieri/producatori, astfel incat sa aiba timp sa se pregateasca si sa-i protejeze recolta din anul respectiv. Merita efortul, avand in vedere ca in anii in caren nu exista oferta de produse, pretul este mare. Cei ce au produse de calitate , obtin un profit bun.
Nu cred ca este o solutie sa astepti "ce o da Dumnezeu" si nici sa astepti "despagubire de la stat".
 
Sus