Anemone

carla

Active Member
Nu am gasit topic pentru anemonele de toamna (japonica), asa ca o sa intreb aici. Stie cineva cand ar trebui sa rasara? Am cumparat in toamna o tufa de anemone Konigine Charlotte si vad ca nu vrea sa mai rasara in primavara asta. Mi-e teama ca am pierdut-o :(
Voua v-au rasarit anemonele de toamna?
 

jkati

Member
Acum ar trebui sa fie rasarite deja. Ale mele au cateva frunzulite de apr.10 cm.Stau cu ochii pe ale zilnic, ca imi plac f mult.
 

elipopa

Active Member
am plantat si eu anemonele de caen in ghivece mici, am zis sa le urmaresc mai usor, astazi am umblat la una, din partea ascutita au dat niste firisoare verzulii, cred ca sunt radacinutele, acum abia astept si mugurii!!
sunt tare incantata si curioasa sa vad ce culori vor avea, ca au fost un mixt!!!
 

sicora fabian

Active Member
Anul trecut am strans seminte de la de Caen, le-am semanat acum trei saptamani si au inceput sa incolteasca. Sunt curios cat sunt de sensibile la boli, ca-s firave tare!
 

miki70

Active Member
Anemonelor le place soarele puternic sau semiumbra? Am pus si eu intr-o jardiniera si nu stiu unde sa o pun.
 

elipopa

Active Member
Cornelia, stiu ca in gradina le merge mai bine, cand o sa rasara o sa le mut in gradina, e prima oara cand pun anemone si am zis ca sa le urmaresc mai usor pana pornesc in vegetatie!!
ale tale sunt minunate! Vrea si Damian, ca i le-am aratat si e innebunit dupa florile mov :) :) m-a pus sa-i iau petunii doua nuante de mov astazi din piata!!!
 

cornelia

Fondator
Membru staff
La umbra stau asa, floarea nu se deschide complet


si la soare sunt o splendoare


In privinta anemonelor coronaria/caen experienta mea e incompleta. Le-am avut un an in gradina de la fostul sediu de la serviciu. Acum nu stiu cum mai sunt.
 

miki70

Active Member
Multumesc Cornelia :rose: , eu nu stiu de care am. O sa le mut la soare, acum abia au iesit din pamant. Peste iarna le las afara, da? Cat de adanc ar tb sa fie introdus bulbul ca sa nu inghete iarna? Eu am pus f putin pamant peste ele si cred ca trebuie sa le introduc mai adanc daca vreau sa le vad si la anul, nu?
 

elipopa

Active Member
anemonele mele au incoltit!!!
nu mai pot de bucurie! sper sa le mearga bine si sa le vad si inflorite in acest an!!! :dans: :dans:
dupa ce o sa creasca putin le pun in gradina si la toamna le acopar cu strat de paie! sper sa fie bine!!
 

miki70

Active Member
Elipopa :rose: la ce adancime le vei pune? Am si eu o jardiniera si vreau cand se vor face mai mari sa le mut definitiv in pamant .
 

elipopa

Active Member
mikishor a spus:
Elipopa :rose: la ce adancime le vei pune? Am si eu o jardiniera si vreau cand se vor face mai mari sa le mut definitiv in pamant .
pai in instructiuni se zice ca la 5-10 cm adancime! o sa incerc sa fac gropile astfel incat sa respect instructiunile de plantare!!
in ghiveci le-am plantat mai la suprafata cam 2-3 cm pamant peste ele!!
 

miki70

Active Member
Multumesc! :rose: Eu le-am pus in balcon cu putin pamant peste ele pana au incoltit, nu stiam care e capul si care e coada :) apoi am citit undeva ca se pune pamant deasupra doar cat este bulbul dar nu eram convinsa ca e ok.
 

kerkyra

Well-Known Member
Am luat si eu din Timisoara, unde sunt acum pentru cateva zile, o tufa de anemone albe, cred ca de toamna, din cate am citit pe aici, sunt mai inalte. Cine a fost pe aici in piata de flori de aici, probabil le stie. Sper sa reziste pana ajung cu ele acasa, sa le pun in gradina. E bine sa aiba si ceva umbra?
 

Dea

Active Member
primele anemone inflorite ... :D, intr-un final!


Chiar daca au iesit mult mai putine dintre toate cele plantate, macar sunt exact ca si pe ambalaj, plus ca imi sunt enorm de dragi! :D
 
Sus