Anemone

lelia

Well-Known Member
Ale mele ,puse in primavara ,au inflorit pe o perioada destul de lunga ,vre-o doua luni.Apoi s-au topit ,nu le-am scos din pamant ,saptamana trecuta erau rasarite si frumoase,oare vor face si flori :? sau vor disparea cu totul, cand va ingheta pamantul ....
E primul an cu anemonele si n-am experienta ,dar sunt foarte incantata de ele .
 
In toamna lui 2008 am pus in pamant 10 anemone care in primavara au rasarit si inflorit, dar nu toate. Acum am rasarite cateva, defapt au stat verzi sub zapada, si ieri uitandu-ma la ele am vavut ca dau deja bobocii :dans:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Si eu am un boboc la anemone dar a stat sub ultima zapada care a fost. Sunt curioasa daca mai infloreste.
 

lelia

Well-Known Member
Si ale mele au stat verzi toata iarna ,s-au inmultit si sunt pline de boboci grasunei .Cred ca vor inflori in aceeasi perioada cu bulboasele de primavara 8)
 

fixpix

Active Member
ale mele s-au cam dus. cred ca am si plantat altceva peste ele :rofl:

gata, am incercat cu anemonele... trecem la altceva.

plante sunt destule pe lumea asta!

:mrgreen:
 

irinabv

Active Member
Moderator
Ale mele au inflorit si au si alti boboci. Sunt in al doilea an si nu le-am facut nimic special. Mie nu mi se par pretentioase. Au prin si doua ture de zapada si n-au patit nimic.
 

lelia

Well-Known Member
Ale mele sunt foarte frumoase !
Imi pare rau, ca anul acesta nu am gasit cromi ,vreau mai multe nuante ,sunt minunate ,au o perioada de inflorire destul de mare si chiar nu sunt pretentioase ,si ce e mai important :rezista iarna foarte bine .

 

lelia

Well-Known Member
:rofl: Fixule ,nu-ti scapa nimic ,,vazui si io dupe ce scrisai ,da-mi fu ''lene sa reeditez :rofl: asa ca,si ale mele .......
 

claude

Well-Known Member
Moderator
:eek: Am UN BOBOC de anemona! Sigur ca ma mir, ca de mine nu le-a placut si pace! Anul trecut au rasarit niste frunzisoare,la o singura planta, care au fost si singura "recolta" dintr-un pachet de cormi, ca flori ioc! Acum, pe langa faptul ca a rasarit o tufitza, are si un boboc! Pare sa fie alba! :dans:
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Auziţi, să nu daţi cu pietre după mine, mai bine cu anemone de astea minunate şi rezistente :) , dar eu abia ieri citind pe aici mi-am amintit că am cumpărat un pachet cu anemone şi le-am pus la hidratat. Azi erau frumoase, grăsunele aşa că au ajuns în sfârşit în pământ. Din ce scria pe pachet se mai pot planta şi în aprilie... nu e sigur că şi răsar... urmările le-oi vedea :)
 

thea

Member
Hai sa ne lamurim cu Anemonele!
-mie imi plac f. mult cele de Caen;
-am avut o gramada primite ca bonus de la Bakker dar am impresia ca "bonusurile" astea sunt de unica folosinta:am patit-o si cu alti bulbi primiti de la ei ca nu au mai rasarit sau inflorit in al doilea an,voi puteti confirma sau infirma!
-din cei 65 de cromi sa nu dea semne de viata acum nici macar aceia care au inflorit anul trecut(1/3)?
-sa fie de vina faptul ca i-am pus in ghivece?Iarna au stat fara udat in casa!
Nu am sa renunt am sa cumpar cormi de Anemone Caen si am sa-i plantez in gradina pt. ca vad ca voi ati reusit sa le mentineti.
 
Eu am plantat prima data in toamna lui 2008, iar in punga cumparata erau doar 10 cormi. In primavara trecuta am constatat ca au rasarit doar vreo 7. Din ei au trecut peste iarna doar 4 tufe. Nu i-am scos deloc din pamant si au primit apa doar din precipitatii( dupa ce au trecut florile).Acum am cumparat de la domnul Tibi si le-am pus in pamat de florii. Mi-au placut mult si am vrut sa incerc sa pun si primavara, sa vad ce o iesii :gandit: :rugaciune: :astept:
 

ghia_don

Active Member
Thea, daca toti cormii sint in ghiveci, poti sa-i verifici mai usor...scoate-i de acolo si vezi daca sint sanatosi, chiar daca dezhidatati din cauza de neudare peste iarna. Hidrateaza-i si planteaza-i apoi in gradina.
Doar daca nu mai gasesti nimic din ei , cumpara altii :wink: ...
 

thea

Member
:D ,azi am vazut ca au rasarit ,bine ca nu le-am scos,ca primele frunze nu semanau cu cele de Anemone,acum au mai crescut si acum mi-am dat seama ca ma pot baza pe cel putin 3.
 
Sus