Amenajare stancarie

fixpix

Active Member
Wow. Misto Bog. Aia da bolovani. Imi plac, si cu niste plante dragutele printre ele, si mai ales inflorite... o sa fie super.
Poate totusi sunt prea multi bilovani in grup. Adica... printre ei... nu prea poti pune multe. Desi mai stii... ??? Plantele isi gasesc ele loc si spatiu!
Gradina mea de flori este destul de mica... asa ca stancaria musai sa fie si ea miniaturala :(
 

alfa

Active Member
Da, si eu as mai rari bolovani pe alocuri. Si neaparat scapat de iarba dintre bolovani. Si ar mai trebui pamant intre pietre. Si multe plantute de stancarie.
Bog! Sa nu cumva sa crezi ca sarim acuma pe tine! :D E doar o parere :roll:
 

fixpix

Active Member
pai oricum zic ca BOG e la inceput cu stancaria lui. Pana o sa arate ca in revistele de gardening... mai este...
Dar asa cum zici si tu.. bolovanii doar asa ca sa delimiteze zona, sa mai creasca nivelul, eventual asa cumva pe etaje/terase... dar sunt prea multe. Unde sunt vreo 3-4 unul langa altul... nu prea e ce creste printre ele.
Dar cum ziceam... plantele de stancarie se descurca ele si pe verticala in crapaturile stancilor.
NU?
 

fixpix

Active Member
A da... si pamantul ala printre bolovani, nu stiu... cred ca ar trebui cumva amestecat cu pietris, sa nu fie doar pamant normal de gradina.

Dau si eu sfaturi... dar nici eu nu am o stancarie INCA!

Dar am sempervivum direct pe pamant si nu-i merge deloc bine. Nu se "prinde" si i se cam putrezesc radacinile. De la apa din pamant!

Am vazut o colonie in varf de stanca! Era super!
 

miki70

Active Member
Frumos dar cu flori mai multe taratoare/curgatoare cum este phloxul pitic ar arata super.
Eu vad ca pozele sunt datate cu 01.01.2008, de atunci nu ai mai pus flori?
 

bog

New Member
merci pentru aprecieri
iarba este semanata inclusiv intre pietre pentru a fixa pamantul(ca sa nu fie spalat de ploaie). Oricum in zona montana sunt destule peisaje asemanatoare cu cel pe care am vrut sa-l reproduc eu-ma refer la locuri pietroase inierbate
Cum spuneam, am folosit pamant bun(negru) pentru ca nu am plantat doar plante de stancarie si ma gandesc ca celor specifice zonelor pietroase n-o sa le dauneze.
Oricum o sa mai aduc plantute ca sa completez peisajul.
Data este din 2008 din cauza aparatului, stancaria am facut-o anul trecut. O sa mai adaug poze dar as vrea sa porneasca putin ,,locatarii,, dar inca e destul de frig.
bog
 

victoria222

Active Member
Iata cum se prezinta stancaria mea invadata de lalelele rosii care au crescut nestingherite in rand asa cum erau plantate in gradina inainte sa fac stancaria. In rest toate au inceput sa creasca pe zi ce trece, in curand o sa acopere o parte din pietre cu frunzisul lor, ceea ce imi si doream sa se intample pentru o imagine mai naturala. Armeria e plina de boboci si cateva caldaruse pitice sunt pe cale sa infloreasca:
 

victoria222

Active Member
Ce dragut arata poza de ansamblu! Ca o colectie adevarata de plante mici si dragalase! Ptimulele denticulata sunt vedetele, ce mai... :clap:
 

alfa

Active Member
Da, e plantata de anul trecut, din primavara. Am si alba, dar abia acum scoate boboceii. :D
 

Blitz

Active Member
Superb!

La mine nici nu fac poze (nici daca as avea cu ce :rofl: ) ca este mai mult o "adunatura de pietre" :rofl: :rofl: :rofl:

Daca oi avea noroc cu plantutele puse si mai apare soparla (Lacerta agilis) si daca mai este si prietena fiului meu pe-aici sa faca poze- atunci m-oi lauda si eu :oops: :wink: :D
 
Sus