Amaryllis (Hippeastrum) part III

Poate inflori si in apa, dar nu se recomanda, pentru ca bulbul nu va mai fi bun de nimic. Bulbul nu trebuie sa stea deloc in apa, ci doar radacinile.
Radacinile moi trebuie eliminate. Daca exista tesut moale trebuie curatat bine, dat cu fungicid si pus la zvantat cateva zile, dupa care se planteaza in pamant bine drenat si udat rar.
Daca baza de unde ies radacinile e sanatoasa, e in regula.
Ar fi de preferat sa fie pus in pamant amestecat cu nisip. Cam un sfert din bulb sa fie lasat afara, neacoperit cu pamant.
 

Ioana Hotea

Active Member
Hippeastrum Red Pearl alaturi de o varietate alba din ikea la care nu ii cunoasc numele. Red Pearl are floarea uriasa, intr-adevar impunatoare, pentru anul urmator intentionez sa plantex 3 exemplare impreuna pentru a crea o oarecare structura care sa ii puna frumusetea mai mult in valoare. E un amaryllis foarte mare si solitar arata oarecum stingher, dar e cel care m-a impresionat cel mai mult pana acum. In realitatea florile sunt de un visiniu inchis care pe masura ce se maturizeaza bat spre negru. Imi place tare mult, e uimitor!
Nu stiu daca am voie sa spun, daca se considera reclama sau nu, dar si calitatea bulbului a contat mult, a fost urias. E de la planteo, deci multumesc!
IMG_7554.JPG IMG_7557.JPG IMG_7559.JPG
 

geodezia

Well-Known Member
d-na OanaN trebuie sa il pui in pamint dar de asa natura ca jumate din bulb sa fie la suparfaa sa nu il ingropi in toatalitate
asta deoarece trebuie urmarit sa nu se mucegaiasca ar trebui s ail tratezi fie cu carbune medicinal fie cu scortisoara casa eviti mucegairea
dar muta-l in pamint eu ii pun in pamint de gradina jos la baza un strat de nisip pe urma pamint amestecat cu putin nisip
spor sa te bucuri de el
uitasem sa cureti radacinile alea bolnave
 

AnDu

Active Member
Aceasta floare Amaryllis se corceste? Am avut acel amaryllis clasic i.as spune eu....cu portocaliu si "bordura" cu varfurile rosii si cativa bulbi din magazin....au inflorit toti odata si de atunci(asta acum 3ani) toti sunt portocaliu cu margina rosie....deci na ghinion -_- :(
 

geodezia

Well-Known Member
e posibil la fel ca tot ce se obtine prin hibridizare sa se intoarca la unul din parinti
eu pat asa cu lalelele si zambilele
 

yo_man

Active Member
Am 2 bulbi pe care i-am scos din hibernare, dar unul din ei nu se trezeste (celalalt a facut frunze...). Aveti idee de ce? I-am scos pe 4 ianuarie. I-am udat cu putina apa cand i-am scos, iar la cel somnoros i-am pus apa din nou dupa 2 saptamani.
 
Am 2 bulbi pe care i-am scos din hibernare, dar unul din ei nu se trezeste (celalalt a facut frunze...). Aveti idee de ce? I-am scos pe 4 ianuarie. I-am udat cu putina apa cand i-am scos, iar la cel somnoros i-am pus apa din nou dupa 2 saptamani.
Unii se trezesc mai greu. Nu e nicio problema, daca bulbul este viabil, va rasari! Grija mare la udat mai ales cand nu are frunze, dar cred ca stiti, ca ati spus ca l-ati udat dupa 2 saptamani.
 

yo_man

Active Member
Da m-am documentat. :D
dc nu se trezește după 2 săptămâni, îl ud iar?
Este prima data când i-am pus la hibernare și încerc sa-i fac sa înflorească. Cu cel roșu nu prea mi-a ieșit, a făcut frunze în loc de tija. Sper ca somnorosul sa înflorească.
Mai an un bulb de 9 cm circuferinta, este în ghiveci de 9 cm. Sa-i schimb ghiveciul?
 
Ultima editare:

geodezia

Well-Known Member
e nu cum sa nu fim
da vremea urita
eu crosetez desfac crosetez desfac
nu imi reuseste ce vreau asa ca ...mai intru din cind in cind
 

AnDu

Active Member
Ai mei aproape ca au dat coltul :rofl: dupa 3-4 ani i.am bagat la iernat aveau diametrul aprox 10-13 cm. Dupa repaus i.am udat mai mult decat aveau nevoie....si au ajuns la o dimensiune de 1-2cm diametru anul trecut :rofl: acum sa mai creasca putin....si la anul iar la iernat :D
 
Este bine ca mai este cineva pe aici, dar totuși nu mi-a răspuns nimeni la întrebări... :D
Daca pamantul e uscat, il udati, altfel nu. Puteti lua intre doua degete niste pamant din ghiveci si daca se lipeste de degete nu trebuie udat.
In ceea ce priveste bulbul cu circumferinta de 9 cm, ghiveciul de 9 cm este perfect.
 
Sus