Amaryllis (Hippeastrum) part III

nora

New Member
Asta stiam,am hippeastrumi de foarte multi ani,am recurs la pungi de hartie[ :?: ] ca sa fac economie la ghivece si cu speranta ca o sa vad mai multe flori de hippeastrumi,in ultimii ani..cam 6 :) ..nu mai vazusem decat niste bulbi in ghivece. Vroiam sa vad flori abia prin ianuarie,februarie.. :p ..
 

yoyoo221

Member
Re: Amarillys (Hippeastrum) part IV

gabrielais a spus:
Sini, eu de ani buni procedez astfel: ii duc in beci toamna asa in ghivece cum se afla (peste vara eu ii tin afara); nu ii mai ud si incet incet isi pierd frunzele si intra in repaus...in beci nu coboara temperatura sub 5 grade si este putina lumina; ud foarte rar cu extrem de putina apa...primavara ii duc la lumina si caldura dupa ce schimb substratul; cand apare bobocul incep sa ud normal; nu stiu daca e cea mai buna metoda insa la mine vad ca da rezultate
exact ca dumneavoastra am procedat si eu cu amaryllisi mei,numai ca aseara mi-au degerat. La noi au fost -20 de grade.e posibil ca bulbul sa nu fi inghetat??oare sa ii scot din ghiveci??
 

emilia68

Active Member
nora a spus:
buna ziua, :D stiu ca s-a mai scris dar intreb pentru siguranta... In acest an,mi-am bagat la somn Hippeastrumii in pungi de hartie la inceputul lunii noiembrie[e prima data cand fac asa din lipsa de spatiu,citisem tot pe forum de aceasta metoda].Aseara am verificat bulbii si am constatat ca Lima si Bogota au dezvoltat tijele florale in pungi. Anul trecut am cumparat bulbii in aceasta perioada cu tije,banuiesc ca in aceasta perioada este momentul lor...Intrebare...Daca nu-i pun acum in ghivece,tijele florale se mai dezvolta sau...se pot incetini de la inflorire punandu-i mai tarziu ? :?
Buna draga Nora! :D

Si eu pastyrez bulbii scosi din ghivece ca si tine..sant nevoita..din lipsa se spatiu! :(
Ii verific periodic..si cand vad ca pornesc tijele atunci ii plantez si ii aduc la caldura!
Daca la tine a aparut tija florala eu zic sa-i plantezi nu cumva sa se usuce si sa nu mai infloreasca!
Sa-ti vedem floricelele cat mai curand! :D
 

zi_inflorata

Member
Moderator
In culoarea potrivită pentru Crăciun. Am si eu o Minerva, care se pregătește, dar o voi lauda abia după ce se deschide complet.
 

mg

Member
Datorita unui program de munca :twisted: in perioada toamna -iarna , s-a intimplat ceva ce nu credeam posibil . In toamna am replantat bulbii in alte ghivece , le-am pus in garaj si ....mi-am adus aminte de ele acum . Le-am recuperat si le-am adus in casa . Mai avea rost ???
 

mg

Member
cornelia a spus:
Bulbii sunt tari? Cam cate grade ai in garaj?
Cine stie cum sint bulbii daca sint in pamint ??? Am luat ghivecele si le-am adus in casa . In garaj este temperatura un pic mai bine ca afara , deci ingheata fara probleme . :oops:
 

Dea

Active Member
Superb Benfica!! Un rosu - grena incantator! Ii place la tine, din moment ce si cea de-a doua tija are florile atat de mari! Sa-ti traiasca! :clap:
 

akhalteke

Member
Dea a spus:
Superb Benfica!! Un rosu - grena incantator! Ii place la tine, din moment ce si cea de-a doua tija are florile atat de mari! Sa-ti traiasca! :clap:
Da, chiar eram curioasa cate flori se vor afla pe tija 2 si cat de mari vor fi. Nu s-au lasat mai prejos fata de tija 1 si de asemenea ambele tije au crescut inalte. Doar ca datorita caldurii din casa florile nu tin prea mult.
 
Sus