Amaryllis (Hippeastrum) part III

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
In niciun caz nu ii treci din nou in repaos, daca deja i-ai udat. Iar daca ii pui afara in gradina, printre alte flori, ai sanse sa iti infloreasca mai tarziu.
 

yo_man

Active Member
Aveți idee de ce se lasă florile? A inflorit apoi a început sa se lase în jos, am udat dar tot așa a rămas. ..sa fie floarea prea grea? Nu sta dreapta ca la voi în poze. Sa fi greșit eu cu ceva?
 

Mihaela

New Member
Am cumparat un Amaryllis acum ceva timp si nu a facut flori decat o singura data In fiecare an face doar frunze
 

Lilia

Member
Bună, fetelor! Am și eu câțiva Amaryllis, unii înflores, alții nu, deși îi țin în aceleași condiții. Iarna îi bag în repaos, spre primăvară îi adu la cald și înfloresc în scurt timp. Toții bulbii i-am luat puiuți și i-am crescut deja vreo 4 ani. O parte au înflorit, alții nu. Sau poate trebuie să mai aștept? Cam în câți ani fac puiuții primele flori?

http://lilia.sunphoto.ro/Florile_mele/102157628

Și încă o întrebare. Mi-a dat cineva un bulb micuț care seamănă cu crinul, doar că are frunzele mult mai subțiri. O fi tot crin? Știe careva?

http://lilia.sunphoto.ro/Florile_mele/102157620
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Cel din poze pare tot crin dar probabil fie din seminte fie din bulbi pare sa aiba frunze juvenile de dimensiuni mai mici

Starea bulbului face ca el sa infloreasca , un bulb care nu a avut hrana sau si mai important un substrat care sa il ajute sa creasca in volum nu va fi decat un depozit de frunze si nude flori , ingrasarea corecta si la timp aduce multe beneficii mai ales la plantele cu bulbi , un alt factor e udarea in excess , complet interzisa la bulboase pentru ca radacinile micivor putrezi iar bulbul e saracit de elementele necesare
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Urmeaza sfaturile lui Danero, si incearca sa ajuti bulbii anul acesta cu niste nutrienti.
 

Lilia

Member
Danero, crinul acela mic îl am de 2 ani și așa rămâne. Inițial, era o singură frunzuliță și au tot ieșit. Nu știu cum sunt crinii care ies din semințe, eu am crezut că este vreo specie „pitică” de crin :D
 

danero2004

Well-Known Member
Moderator
Al tau e din seminte ? Pentru ca unii au comportamente ciudate , eu de ex am avut unul din seminte care dupa ce a ajuns de dimensiunea unui ou mediu a inceput sa produca foarte multi bulbili care la randul lor cand au ajuns la aceiasi marime au facut si ei un rand incat la un moment dat era plin ghiveciul si nicio floare disponibila sau "posibila"
 

yo_man

Active Member
Prima data cel roșu a avut o tija mica, iar acum mi-e teama ca o sa crape tavanul.. nu se mai oprește din crescut!!! :-)
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Ma gandeam ca poate e pe vreun dulap inalt si atinge tavanul. Dar pe pervaz, deja devine interesant! Asteptam poze cu uriasul cand infloreste :)
 

yo_man

Active Member
Și ce este tare, ca bulbul este mic cred ca are 20-25 cm circumferința
Daca acum face tije așa mari, pai când creste bulbul o sa ajungă la 1m?? :-)
Păcat ca nu pot sa pun pozele direct pe forum..ca vroiam sa pun poze cu floricelele. ..
 
Sus