Am probleme cu orhideea :(

rozz3107

New Member
image.jpg image.jpg Buna! Am decis sa va scriu, deoarece am observat ca ultima planta achizitionata acum o luna, o orhidee, este cam deshidratata. Va cer ajutor pentru ca am vazut ca sunteti foarte priceputi ( in ale orhideelor) iar eu sunt incepatoare momentan. Sper sa ma ajutati sa o pun pe picioare.
 

Antonio2003

Member
Poate e o boala,daca vezi puncte sau ceva care sa se asemene cu o ciuperca,foloseste tratamente speciale,sau alternative.Nu pare a fi problema de udare,nu mi se pare toata planta dezhidratata,cred ca ar trebui sa o ti si putin mai la soare si sa o uzi mai des,din cate stiu,orhideele cresc in padurile tropicale foarte umede si ploioase,nu?nici eu nu ma pricep la orhidei,apropo,sa nici nu te gandesti sa schimbi ghiveciul,si daca da,ia unul transparent daca ai,parca orhideele fac fotosinteza si prin radacini,sau ceva de genul.
 

tzep

Well-Known Member
Moderator
rozz3107, exista o sectiune speciala pentru orhidee http://egradini.ro/forum/forums/orhidee.18/ unde sunt multe subiecte discutate de fetele care au si se pricep la ele. Sigur acolo o sa-ti raspunda repede si la obiect si vazand / citind postarile lor inveti multe lucruri folositoare.
 

victor

Active Member
Bună, Rozz!
Te rog să verifici rădăcinile, în mod sigur sunt afectate.
Dacă mai sunt câteva viabile, postează o poză cu ele și o să vedem ce se poate face.
 
Sus