Alte marantaceae

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
instructor, exact asa e si Calathea mea, acelasi soi. in prima poza vad ca frunzele sunt cam pleostite si tind sa cred ca din lipsa apei. si mai cred ca ii lipseste umiditatea atmosferica. pune-i bile de argila intr-o farfurie mai larga decat ghiveciul astfel incat sa formeze o bordura de jur imprejur. mentime bilele umede. mai ales acum ca am pornit cu totii incalzirea plantele sufera. la mine acasa deja se simte lucrul asta. daca ai o baie luminoasa poti sa o muti acolo.
 

instructor

Member
Ce pleostite ca aproape toate au culoarea din poza de mai jos si marea majoritate le-am taiat.oare mai da alte frunze? :? :cry:
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
poate da frunze noi, dar cel mai probabil vor fi mai mici decat cele cu care ai cumparat-o.
 

lelia

Well-Known Member
Instructor ,nu vreau sa te dezamagesc ,dar calatheele astea sunt ,pe cat de frumoase ,pe atat de fitoase :(
Am cumparat foarte multe si le-am pierdut pe rand ,cele salvate nu vor ajunge nici in 5 ani ca atunci cand le-am cumparat .
Imi pare rau ,nu stiu ce sfat sa-ti dau ,eu am incercat tot ce am citit si n-am reusit . Poate ai noroc si reusesti s-o salvezi ,e (era) superba .
Incearca sa-i schimbi ghiveciul ,caci pamantul in care sunt puse e dificil de controlat si in functie de cat de dezvoltate sunt radacinile ,poti sa-i pui un ghiveci putin mai mare sau chiar unul mai minc .Bafta !
 
Sus