Album: Plante necunoscute intalnite pe alte meleaguri

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Tracheleospermum jasminoides

Tina a spus:


Poza e din Grecia, dar planta am vazut-o si la noi, era de vinzare la Decoflora.. (incepe cu "f" sau "h" sau m-am ramolit)..florile sunt parfumate, frunzele sunt lucioase si planta este curgatoare-intinzatoare... :D
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Polygala

Claudiavis a spus:
Revin cu o alta descriere de arbust/copacel. L-am vazut in Grecia, si exemplarele respective aveau maxim 2,5 m inaltime. Pare ca ii place mai degraba sa fie tufa mare, rotunda, decit copac. Frunzele sint ca ale salcimului, ca forma si dispunere pe crenguta, insa sint mai mici, maxim 2 cm lungime.Coditele pe care sint plasate le sustin destul de bine, deci nu se lasa in jos. Nici ramurile in sine nu se lasa in jos. In virful fiecarei ramurele (si erau tufe stufoase) aveau un manunchi de citeva flori lila. Inflorescenta nu era asa bogata ca a salcimului, nu statea ciorchine. Erau doar citeva (4-6) flori, si pe masura ce se uscau cele din virf, infloreau altele. Florile sint cam greu de descris pentru un nespecialist, mie mi se pareau, ca forma, o combinatie intre cele de salcim si cele de cytissus. Erau mov lila si din partea de jos a florii iesea un fel de pistil paros (nu foarte paros), mov inchis. Ei, din toata aceasta descriere, isi poate da cineva seama ce planta este?
VioletaB a spus:
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Vinca

angela draganoiu a spus:
iata aceasta frumusete mi-a facut cu ochiul in Bulgaria si am ............. luat citiva lastari. dar cum o cheama pe dumneaiei poate sa-mi spuna cineva ?
http://i59.photobucket.com/albums/g317/ ... G_2990.jpg
http://i59.photobucket.com/albums/g317/ ... G_2989.jpg
are frunzele foarte asemanatoare cu ale dipladeniei numai ca are flori albastre. nu parea sa fi fost plantata de curind ci mai degraba petrecuse iarna in locul acela si mai cred ca e cam invaziva pt ca eu am rupt un lastar putin mai departe de tufa mama.
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Thespesia populnea (popular Aden Apple )

Carmen a spus:
de curand m-am intors din vacanta, in Grecia, de unde mi-am adus absolut toate semintele care se puteau aduna din pomii de pe marginea drumului, inclusiv un fruct din imaginea de mai jos, care nu am nici o idee cum s-ar numi...aveti vreo idee?
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Lagerstroemia indica

iudit a spus:

Aceasta planta am vazut-o in Grecia,in curtile oamenilor si prin fata caselor.Planta creste gen tufa,are florile marunte,foarte crete si asezate in manunchi.M-am indragostit de ea si habar nu am ce este.Roz,mov si visiniu,astea erau culorile lor.
 

ruxitzika

Well-Known Member
Moderator
Bougainvilea:

gabiee a spus:
o pritena , a cules acestea in grecia vara aceasta

http://gabiee.sunphoto.ro/diverse/FHLKFCAKATNHJLVGKFE
http://gabiee.sunphoto.ro/diverse/MEIMFXVMGOTZTIBHBVA
http://gabiee.sunphoto.ro/diverse/KIYNJWOTDYXHSLYLKEW

poza nu reda exact culoarea , cea rosie e mai mult ciclam ,
e o floricica din 3 petale , si pe petale pe nervura din mijloc parca ar fi semintele ...
acolo in grecia , planta aceasta era pe strazi ca si gard viu , si ea a cules floricelele uscate pentru a impodobi cu ele de craciun
stie cineve ce sunt ?
eu am crezut prima data ca ar fi abutilon , dar nu are caciulita aceea verde care tine petalele - ele stau direct pe o tija subtire

multumesc :D
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus