ajutor pt orhideea mea

Zeppelina

New Member
buna seara, am primit cadou o orhidee in urma cu 7 zile de care m-am indragostit la prima vedere, mentionez ca sunt noua in acest domeniu, nu ma pricep la plante, nu ma consideram fan dar aceasta pur si simplu mi-a schimbat viziunea. Din ce am citit pana acum cred ca orhideea mea nu este tocmai sanatoasa, atasez niste poze si va cer ajutor sa o salvez. Mentionez ca de o zi florile au ajuns in aceasta forma. Este udata prin imersie, radacinile interne par verzi, dar cele aeriene sunt sub forma pe care o puteti observa, unele sunt rupte, altele sunt vestejite.
 

Atașamente

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
eu nu sunt mare profesionista la phale(totusi am cativa) ,eu zic ca nu are nimic ,florile probabil s-au ofilit de la schimbare de temperatura ,lumina etc
ai grija sa nu-l uzi doar atunci cand radacinile din ghiveci devin argintii ,si aseaza-l undeva la lumina (pervarz).
 

AnDu

Active Member
Eu zic ca are acelasi motiv ca la mine. Probleme cu umiditatea in casa? La mine asta e motivul. toate au avut aceleasi simptome ca a ta.....va avea frunze verzi dar flori 0..... Sper sa nu fie asa...dar as avea curaj sa bat un pariu ca am dreptate :D
 

AnDu

Active Member
Florile infloresc si se trec repede nu? Si sau urmeaza chiar sa.i cada bobocii din pacate. Eu in casa nu am decat palmieri si cactusi. In rest nici una nu rezista. Colocasiile daca le tin in casa absorb umiditatea din casa si o elimina sub forma de picaturi prin varfurile frunzelor. Apa dedurizată :rofl:)
 

victor

Active Member
Bună, Zeppelina!:openrose:
Planta ta arată bine.Florile se trec după un anumit timp.
Și aerul uscat este un factor care duce la ofilirea florilor și bobocilor, dar și arul rece, udarea cu apă rece, lumină insuficientă, etc.
 
Sus