Ajutor! MUSCULITE BETIVE si plantute bolnave

bluegeannie

Member
Dragii mei,

Ma aflu si eu intr-un impas. Dupa cum o sa vedeti din poze, am si eu mai multe problemutze. Le voi lua pe rand si voi incepe cu cea mai arzatoare dintre toate: 1. MUSCULITZELE BETIVE. Am incercat sa fac o poza dar sunt atat de mici incat aparatul meu, care nu este asa performant, n-a reusit sa le prinda pe pelicula...Am descoperit ca atunci cand ud plantutele din ghivece, rasar de pe undeva, din ghiveci, ca altfel nu-mi dau seama de unde ar putea sa apara. Pe timp de iarna, erau mai putine si am crezut ca vor muri intre timp. Insa acum se inmultesc vertiginos si nu stiu ce-as putea sa fac sa scap de ele. Nu sunt albe, nu sunt paduchi, sunt niste musculitze foarte vioaie si extrem de mici si multe care vin "din ghivece" si se preumbla apoi pe geamuri si prin toata casa la caldura. Poate s-a mai confruntat cineva cu problema asta si ma ajuta si pe mine cu o solutie.

In alta ordine de idei, celelalte problemutze, in ordine aleatorie:

2. Am cumparat de la Kaufland inainte de Craciun niste butasi de AGRISE ROSII - unul s-a prins si are frunze verzi, celalalt nu s-a prins si inca mai sper. Acum incerc sa pun poze ca sa le puteti vedea, desi inca nu stiu cum.

3. Tot candva prin iarna asta, am plantat intr-un ghiveci, dupa ce a facut radacina, o plantuta rupta dintr/un arbust din Herastrau pe care am uitat cum il cheama. I-a mers bine pana de curand cand a inceput sa i se maroneasca pe margini o frunzulita. HELP.

4. Pe 7 Decembrie am primit o Poinsettia care arata fix ca si acum. Am crezut ca daca am grija de ea si daca sta la temperatura constanta isi revine si se face frumoasa. A fost cumparata in ziua respectiva din Carrefour si atunci avea niste mugurasi care in 2 zile au cazut. Mai departe nu stiu ce sa-i fac. Cateva din frunzele rosii au inceput sa fie maron si sa se usuce. Din nou, am nevoie de ajutor.

5. Pe 28 Decembrie am primit aceasta plantuta pe care din nou, nu stiu cum o cheama. Arata exact ca atunci cand am primit-o. Fosta proprietara mi-a zis ca face niste floricele albe ca niste cercelusi si ca este urcatoare pentru ca ea a facut un cerc din sarma pe care a directionat-o usor sa se urce. Din pacate, petele de pe frunze au aparut doar la acest pui si mi-a zis ca poate reusesc eu s-o vindec. Poate, cu ajutorul vostru, voi reusi.

Acestea sunt momentan problemutzele mele. Stiu ca sunt multe, dar mai toate au aparut in aceasta perioada si nu stiu cum sa le rezolv, pentru ca nu am mai avut tipul asta de plantute pana acum.

Eu va multumesc tuturor pentru ajutor si sper sa reusesc sa pun si pozele, ca sa va dati seama despre ce vorbesc, ca altfel nu voi avea nici o sansa sa primesc vreun raspuns.

http://ro.fotoalbum.eu/geannieblue/a26236

Cu multa stima,
BlueGeannie
 

Floria

Active Member
BlueGeannie,
Mesajul tau imi aminteste de patronul meu care cu ani in urma mi-a spus sa nu cer niciodata doua lucruri deodata (vroiam salariu in avans cu trei zile si doua zile de concediu). Nu a asteptat sa asculte si a doua problema ca mi-a trantit-o. Dupa ce a aflat care era a rosit la asa un lucru minor.
Dar sa revenim. Din cate am citit eu musculitele betive de culoare neagra, sunt inofensive pentru plante. Eu le-am aplicat Mospilan si nu am avut nici-un succes.
Si acum care era a doua problema.... am si uitat.
Poate iti raspunde altcineva cu memorie mai buna.
 

Simona D.

Member
BlueGeannie, la punctul 5 cred ca te referi la aceasta planta http://ro.fotoalbum.eu/geannieblue/a26236/00000010
Daca da, esti fericita posesoare a unei Hoya care nu pare sa aiba nici o problema. Acele "pete" despre care vorbesti sunt naturale la o Hoya. Informatii gasesti destule despre ea aici pe forum. Poate te ajuta mai multe specialistii nostrii in Hoya :D
 

bluegeannie

Member
Floriona, multumesc mult de raspuns! Raman datoare. Cat despre cele mai multe lucruri deodata...am incercat sa fiu cat mai organizata, si m-am gandit sa impusc mai multi iepuri...Data viitoare voi tine cont si voi incerca sa fiu mai succinta.
Plantute sanatoase si multa iubire!

Pupici,
Geannie
 

bluegeannie

Member
Simona D., multumesc mult si tie pentru info. Voi "sapa" si voi incerca sa gasesc cat mai multe info despre Hoya. Abia astept sa-i schimb ghiveciul si sa o fac si pe ea o lady frumoasa :).
Numai bine si iti urez si tie plantute fericite si multa iubire, asa cum i-am spus si Florionei.
Pupici!
Geannie
 
Sus