Ajutor cu recunoașterea unei plante

Nika

New Member
Bună :) am primit cadou o plantă, dar nu știu ce este, astfel nu știu cum să am grijă de ea, ce lumină preferă, etc. Aș aprecia foarte mult ajutorul vostru :blush:
IMG_20170219_131204935.jpg
 

Ady76

New Member
Buna ziua...in 2017 fica mea a primit de la un batranel aceasta floare...anul acesta a inflorit...as vrea sa stiu ce specie este si daca o pot tine in casa in continuare!?
 

Atașamente

crysty

Active Member
Buna ziua...in 2017 fica mea a primit de la un batranel aceasta floare...anul acesta a inflorit...as vrea sa stiu ce specie este si daca o pot tine in casa in continuare!?
Buna ziua, este vorba de o planta cunoscuta si care se gaseste usor in comert (florariile o dau cam scump dar se gaseste si la dedeman sau cred ca cel mai ieftin la kaufland la raftul cu ghivece cu flori - depinde si de marimea ei , este de regula cu flori duble).
Planta (suculenta) se numeste Kalanchoe blossfeldiana sau Kalanchoe spp. si este cu flori duble. In poza se vede ca e sanatoasa nu are boli sau daunatori , se intretine usor ,nu are cerinte mari de apa dar are cerinte la lumina mai buna si caldura de aceea va recomand sa o tineti inca la geam la interior si pentru ca este mofturoasa la temperatura . Adica afara ar putea fi inca vreo 6-7 grade sau mai scazut noaptea. Puteti sa o scoateti afara in timpul zilei cand temperatura este mai placuta pana la ora 18 cand sunt de regula peste 10 grade si nu are probleme daca sta acum in bataia soarelui de primavara ca nu are putere sa arda frunzele.
Kalanchoe infloreste de obicei singura primavara dupa ce a trecut iarna iar factorul declansator se spune ca sunt zilele scurte din iarna de aceea pentru o inflorire fortata se spune ca e bine sa bagi ghiveciul sub o cutie de carton aproape de sfarsitul zilei ca sa se simuleze ziua scurta din iarna , timp de vreo luna si asta in fiecare zi.
Cum planta dumneavoastra nu e bogata la frunze si nu arata estetic va recomand sa ii taiati un lastar sau 2, fara boboci de flori in varf pentru ca sa inmultiti planta. Lasati lastarii pe o masa pe un ziar ca sa isi cicatrizeze taietura cam 1 zi si pe urma ii puneti culcati cu baza de vreo 5cm pe pamantul ghiveciului cu pamant umed si sa stea pana apar semne de radacini pe urma ii puneti in pahar cu apa sau direct in pamant . Daca nu reuseste sa scoata radacini pe pamant atunci puneti in apa direct dupa cicatrizare .
Gasiti aici lectura de citit despre aceasta planta http://www.horticultorul.ro/flori-de-apartament-gradina/kalanchoe-ingrijire-inmultire/
Cand se incalzeste mai bine afara, peste 1 luna o puteti scoate afara permanent sa se bucure de lumina multa daca aveti unde sa o scoateti. La vara sa nu stea in soare direct mai mult de vreo 2 ore in plina amiaza ca ii fierbe soarele frunzele.
Aspectul plantei se poate corecta dupa ce trece inflorirea si vegeteaza mai puternic (incepand din luna Mai) adica sa fie tunsa (deasupra solului la vreo 4-5 noduri de frunza) dar depinde de la o planta la alta puterea de inmugurire.
 
Ultima editare:
Sus