Ajutor - combaterea daunatorilor prin metode populare

carmenushka

Active Member
Dar cum se foloseste pana la urma uleiul de neem la plante? se sterg frunzele cu el sau se face alta solutie cu el si se pulverizeaza?
 

Floria

Active Member
goodmans a spus:
-Paulowniile au frunze "trecatoare"? intreb pentru ca la mine,in vara asta,au facut frunze mari,imense,cat urechea de elefant,dupa care se increteau,deveneau inchise la culoare si cadeau.Dar apareau imediat alte frunze noi.Nu in sensul ca ramanea cheala,se innoiau frunzele treptat,cate una..cate una.Asa se comporta ea sau ceva nu merge cum trebuie?Intreb,ca sa pot lua masuri. .
Paulownia face frunzele foarte mari in primii ani de viata, pe masura ce imbatraneste copacul, frunzele cresc mai mici. In mod normal frunzele de Paulownia sunt poroase si atrag musculitele care se lipesc de ele si mor, este normal. Nu este normal sa se increteasca si sa se usuce. Eu le-am tuns pe-ale copacilor mei, pentru ca imi faceau prea multa umbra in jur dar in nici-un caz nu cadeau singure. Ceva se intampla acolo dar nu-mi dau seama ce. Asteapta sa treaca iarna asta si in primavara le aplici tratament serios. A fost si seceta mare, nu a plouat mai deloc in ultimele trei luni, mai ai putina rabdare. Copacul totusi este sanatos pentru ca ii cresteau alte frunze sanatoase , asteapta sa treaca iarna, uneori natura rezolva ce nu poate omul. Nici Laburnumii mei nu au facut musculite, am doi foarte mari, cam de 3 metri si 12 de 1m. Cei de 1 m au frunzele foarte fragede si acum dar eu am avut cateva zeci de kg de ceai negru si verde si l-am imprastiat prin gradina. Din acel moment gradina mea a capatat o culoare de un verde uimitor. De aici am tras concluzia ca este foarte benefic. Daca poti culege cat de multe frunze poti de Catalpa (copac care alunga tantarii si alte insecte) le usuci si in primavara le imprastii pe langa plantele care au avut dauanatori anul acesta. De asemeni poti face un ceai din ele si stropesti copacii cand sunt in vegetatie seara pe racoare sau dimineata devreme. Nu te ingrijora prea tare , eu cred ca se rezolva dupa ce trece iarna.
 

goodmans

Member
Floria multumesc pentru lamuriri.In ciuda secetei eu mi-am udat consistent gradina,in fiecare seara mult dupa lasarea intunericului.
Plantele sint foarte bine dezvoltate,au ramificatii ce depasesc lejer 2m lungime de la tulpina principala.
Am sa astept sa treaca iarna,timp in care am sa ma documentez mai bine despre ingrijirea plantelor.
Trebuie sa invat cateva trucuri,pana acum stiu sigur ca nu e suficient sa stropesti plantele dupa aparitia daunatorilor.
 
Sus