Agave

attila

Member
Scuza ma masha
Din pacate nui stiu numele
Numai asa sa atasat de mine :wink: si sa nu par nepoliticos nu am deranjat :wink:
 

lili

Member
Attila nu vor putrezi. Acele puncte maron se pot datora faptului ca le-ai udat cu apa mai rece decat si-ar fi dorit ele :wink:
 

attila

Member
Din pacate Draga Lili nu
Sunt animale :x dar si pe agave :? :? :? desi nu era aproape nici o planta de ea sau de ele .
Nenorocita de portocala adica una care era in casa aia era plina dar am dus afara si ploaia rece la curatat casi pe aste cel putin sper ca nu as vrea sa folosec chimicale :D
 

Yanquapin

Member
Agavele tinute in plin soare sunt invincibile, e de mirare cum ai reusit sa ai daunatori/boala pe ele. Iarna- rece si uscat; ingheturile usoare nu sunt o problema, nici pastrarea la 1-2 grade toata iarna.
Nici la sol nu sunt prea pretentioase, exceptie mranita simpla sau nisipul curat... Pamantul de gradina cu nisip 1:1 este suficient. Putin compost matur nu face rau.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Compost? :? Poate din cochilii de melci :| si vorbesc foarte serios despre el.Am citit pe undeva despre el ca ar fi ideal pentru compozitia pamintului la cactusi.Cam de mult ce-i drept.
 

Yanquapin

Member
Nu, compost in sensul de pamant gras rezultat din descompunerea gunoiului de grajd sau a oricaror materiale vegetale. Bine maturat, ca sa nu "arda" radacinile.
Cochiliile nu pot fi compostate, sunt minerale. Aport de CaCO3 si atat.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Atunci de ce se numea "compost de cochilii" :? cu explicatia de rigoare.Nu putea sa denumeasca altfel acel maglavais care il punea in pamintul de cactusi?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Nu neaparat agave ci cactusi in general.Agavele mele stau bine merci in substrat 1:1 si vad ca isi vad de treaba crescind frumos.Cind voi avea timpul necesar chiar voi cauta descrierea amestecului.Mi s-a parut ceva inedit oricum :oops:
 

ramona

Member
Agave a mea e cam molesita. Ce sa ii fac? adica din locul de unde pornesc frunzele s-a zbarcit un pic si frunzele sunt cam moi. E vreo problema? :? :cry:
 

magda

Active Member
Moderator
poate ca nu are lumina suficienta. frunzele au crescut cumva mai lungi si mai inguste si se lasa in jos ? Daca da este lipsa de soare (lumina) si de apa.
 

ramona

Member
Poate :cry: dar nu stiu unde sa il caut ca nu demult i-am schimbat ghiveciul si i-am pus si pamant nou. :cry:
 

magda

Active Member
Moderator
de care pamant Ramona ? sper ca nu de florarie simplu. L-ai amestecat cu nisip si pietris da ?
 

Roxana

Active Member
pai de ce nu zici asa?
in general, cactusilor, suculentelor nu le prea place sa fie transplantate. este posibil sa-si revina daca asta este cauza.
asa cum ti-a spus si magda, este important si ce pamant folosesti.
 
Sus