Agave

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Ei vezi? Aşa mai merge! Parcă mi-a mai venit inima la loc. :) Dar sper că-i doar începutul prezentării! Doar nu v-aţi intimidat! :) :rofl:

Superbă agava ta, Găbiuţa! :eek:

P.S. Astă-vară, plecată fiind în concediu am redescoperit agava, alături de câteva alte minunate plante (leandru, hortensie, begonie). Iată una dintre plantele care mi-au atras atenţia ... :visator:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Adina-Ioana, am un pui de agava pentru tine - nu e din cea variegata, e aceea obisnuita, dar cu mare drag ti-l trimit! ce zici?
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Tu m-ai ajutat tare mult, draguto, iti foarte multumesc! hai sa vb pe mp sa vedem cu ce sa mai vina puiul de agava :wink:
 

gradinar1

Well-Known Member
Moderator
Foarte frumoasa, Isabella! astept sa creasca si a mea asa bogata ca saracuta arata ca o "chestie" cand a ajuns la mine. acum incepe sa arate si ea a agava dar frunzele vechi inca sunt vai mama lor, pline de puncte ciudate si franjurate
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Superbă, Isabella! Să te încânte în continuare ea şi puiuţii ei! :D
Nu vă opriţi din expoziţie, fetelor! :)
 

irinabv

Active Member
Moderator
Puiutului meu de agava i s-a ingalbenit o frunza. E la rece si nu l-am mai udat. Sa ma ingrijorez?
 

anasstasia

Active Member
Foarte frumoase agavele voastre! Dana, am ramas uimita de ce frumuseti ai tu.
Astazi ma pot lauda si eu cu 2 agave: una simpla si una variegata. Cea variegata este taaaare micuta, nu are nici o radacina insa eu sper sa prinda.
Eu astazi le-am plantat si le-am udat un pic insa promit ca nu le mai ud. Sa inteleg ca nu e bine sa stea la temperatura camerei? Trebuie sa le tin la rece? E necesar sa le tin si la un loc mai umbrit?
Multumesc pentru rabdare, insa sint pe teren nou. :D
 

isabella

Active Member
anastassia , agava mea a iernat la temperaturi intre 6 si 12 grade , am udat-o o data pe luna cu foarte putina apa . Nu a iernat intr-un loc foarte luminos dar nici in umbra , a stat in semi- lumina .

Irina
, nu cred ca ingalbenirea unei singure frunze e ceva ingrijorator mai ales ca a venit toamna si ma gandesc ca i-ai schimbat si locul .
 

irinabv

Active Member
Moderator
isabella a spus:
Irina , nu cred ca ingalbenirea unei singure frunze e ceva ingrijorator mai ales ca a venit toamna si ma gandesc ca i-ai schimbat si locul .
Da, toata vara am tinut-o afara, de cum am primit-o, si i-a mers excelent. Acum o tin la racoare si n-am mai udat-o. Sper sa fie bine. Multumesc de raspuns.
 

Edelweiss

Active Member
E ceva normal sa se ingalbeneasca frunzele si sa se usuce...lemnos. Daca e ca o banana la culoare, tai-o de acum. Mai tarziu iti va trebui fierastrau :wink:
 

Edelweiss

Active Member
@ Fabian: soare plin vara/iarna...geruri -27, a adus-o mama de la facultate imediat dupa ce m-a nascut, e de-o varsta cu mine...37...dar...nu mai incape in balcon...in casa nici vorba...ii mai jepcaresc frunzele ca mi-a spart geamuri pe acolo crescand :D
 

Edelweiss

Active Member
Sa lasi totusi 2 cm de frunza. Agava creste si frunza face o "bila" care sustine frunza. Taie inainte de umflatura aia care trebuie sa ramana la planta. In spatele ei sunt numai vasele care aduc hrana, 1 mm grosime.
Oricum se va usca frunza si poate o poti smulge daca e galbena toata. Daca mai are portiuni verzi, taie de unde e inca verde socotind de la baza si da-i cu carbune. Nu va pati agava nimic.
 
Sus