Afide (purici de plante)

sicora fabian

Active Member
Vali, te parasc Marcelei pentru afidocid! :rofl:
Tu deja ai copaci, trebuia sa pornesti pe "permacultura", sa prospere, nu sa faca clabuci! :mrgreen:
 

vali

Active Member
Moderator
Eh, pe vremuri lucram si eu mai ecologic... aveam trei gargarite cu contract, dar de cand cu criza asta... nu le-am mai platit salariile si-au plecat.
Acum am dat-o pe sapun, ca-i mai ieftin... Si pe alcool :)
 

sandaneagu

New Member
Am si eu niste trandafiri japonezi, nu sunt de gradina, sunt de apartament.
Ii tin pe balcon, dar au inceput sa faca niste gandacei mici pe boboci si nu ii lasa sa mai infloreasca. Se usuca si cad.
Mi-a recomandat cineva insecticid MOSPILAN, dar nu stiu daca este bun.
Vreau sa cumpar ceva si sa salvez florile, daca a dat rezultate la cineva, poate imi spune si mie ce sa iau de la florarie.
 

Fleur

Active Member
E bun Mospilanul asa ca foloseste-l cu incredere :wink: Vanzatorii de la fitisanitare stiu ce merge pt paduchii negrii asa ca mergi pe mana lor fiindca pe fiacare plic ori fiola de insecticid se precizeaza pt ce e eficient.
 

Blitz

Active Member
Si eu am scapat cu Mospilan de paduchii verzi de pe trandafiri, acum am vazut ca iarasi va trebui sa dau. Oricum este mult mai eficient decat mijloacele traditionale- am incercat cu "zeama de tutun" pentru purici, capcane de bere pentru limacsi- restaurant in toata legea pentru diversi daunatori. Puricii s-au apucat de fumat, melcii au refuzat berea, asa ca am trecut la "arma chimica" si se pare ca este ok.
 

anne`mary

Member
Roxana a spus:
Hibi meu are pe tulpinita frunzelor si pe dosul acestora niste gandacei mici si negri si niste chestiute albe ca si musculita alba, dar nu sunt musculite. Si pe spatele frunzelor mai sunt si niste "oua" galbene. Am mai vazut astfel de daunatori la corcodusii de afara. Aveti idee ce daunatori sunt si cu ce ii pot combate? Am incercat sa fac poze, dar nu se vede in ele mai nimic.
buna. Am si eu aceasi problema ca roxana. i-am facut un dus trandafirului, i-am rupt bobocii si varfurie unde erau adunate in numar mare. Nu a dat rezultate asa ca am cautat un insecticid. Am gasit "Super plant" bun in combaterea: pureci, paduchi, musculite albe, thips, omizi, paianjenul rosu. Am pulverizat hibiscusul dar fara succes.
Sambata am observat aceleasi creaturi albe cu ouale galben de pe dosul frunzei pe gerbere. Am pulverizat cu acelasi insecticid si azi, la raport, se prezenta bine gerberea dar nu kalochea :cry: . Am udat si kalochea si astept.
Dar hibiscusul este in continuare acoperit de musculite albe si, sporadic, negre. Solutia folosita de cineva pe forum este: 1 l apa, 2 lingurite sapun lichid, 2 linguri spirt. Sa incerc si eu tratamentul asta? Am mai citi o solutie cu usturoi, urzici si ceai negru concentrat dar nu stiu concentratiile si mi-e teama sa incerc eu. Ce ma sfatuiti sa fac?
 

irinabv

Active Member
Moderator
In general e bine sa pulverizezi si plantele vecine celei infestate cu insecticid. Ma mir ca nu au murit puricii de la Perfect Plant care e destul de puternic. Poti sa incerci si solutiile pe care le-ai gasit pe forum, dar repet, sa tratezi toate plantele odata.
 

anne`mary

Member
nu e Perfect pLant, scrie Super plant...poate asta nu e asa puternic. De 5 saptamani au aparut in numar destul de mare pe hibiscus dar abia duminica au aparut pe gerbera si azi am vazut pe kaloche desi hibiscus de 2 saptamani sta in carantina (izolat in bucatarie). Acum ma apuc sa pulverizez si muscatele si cele 2 kalochee neafectate.
merci de raspuns
 

anne`mary

Member
gata, am pulverizat muscatele si 2 kaloche....nu le-am udat foarte tare pentru ca nu mi s-au parut infestate dar pentru orice eventualitate. Pe trandafirul japonez insa, am vazut pe unele frunze chiar purici asa ca le-am udat cu solutia apa+sapun+spirt. Am protejat pamantul ca sa nu ajunga la radacini si .... sper la cel mai bun rezultat.
 

anette_b

Member
sunt foarte rai puricii astia. la mine invadeaza petuniile si regina noptii. nu pe cele care stau in plin soare ci pe acelea care sunt tinute in umbra. (spatiul e mic si unele nu prin un loc in soare asa ca mai tin si la umbra ). am pierdut asa mai multe petunii varietatea cu flori mici (mini) , un ranunculus (poate mai e buna radacina , o pastrez). am vazut ca expunerea plantei in plin soare si rarirea udarii o curata de purici (daca si planta suporta soarele). cu spalatul plantei nu a mers.
 

sandaneagu

New Member


Am cumparat Mospilan, am tratat hibiscusii cu solutia facuta si yupiii, am scapat de daunatori. De atunci tot infloresc intruna si nu mai cad bobocii, parca s-au mai umplut si de frunze sanatoase.
 

anasstasia

Active Member
Eu am dat cu decis pe hibiscus si a scapat intr-o zi de purici. Si sarmanul era plin de iti era sila sa-l privesti. Avea boboci si nu s-a intimplat nimic cu ei, au inflorit fara probleme.
 

miki70

Active Member
Multumesc pt raspunsuri :rose: Voi folosi Mospilan pt ca pe asta il am in casa, planta nu are purici f multi dar e inflorita si imi era teama ca se vor usca florile dc o stropesc.
 

luk20

New Member
Help!
Leandru meu este incarcat cu paduchi GALBENI! A mai auzit cineva de asa ceva? Cu ce pot sa-i extermin?
 

IZA

Active Member
Paduchii aceia galbeni sunt paduchi testosi. Cumpara Mospilan si un adjuvant (care asigura lipirea insecticidului pe planta ) si stropeste-l . Mai poti incerca cu Actara sau Lider . Trebuie sa repeti stropirea la 7-10 zile.
 

luk20

New Member
Multumesc tare mult. Am stropit cu laser, un insecticid ce mi l-a dat nenea de la fitosanitare. Daca nu mor o sa incerc cu ce mi-ai spus. Mospilanul, mult mai concentrat decat scrie in prospect n-a fost de niciun folos. Imi pare rau ca nu pot sa pun o poza cu ei, sunt insecte de un galben tare frumos, ca cel de floarea soarelui si cu picioruse negre (daca nu mi-ar manca leandrul mai ca mi-ar fi tare dragi). Si ii vad cum se plimba pe lastarii tineri.
 
Sus