Aeschynanthus

Tina

Active Member
Karmenutza, am vazut eu mai de mult in Auchan.. costa in jur de 30-40 Roni... acum nu mai au... probabil mai la primavara.. :D
 

zi_inflorata

Member
Moderator
africanul meu sufera. Dupa ce l-am laudat ca facuse ditamai bobocii, toti s-au uscat. M-am gandit ca e din cauza aerului din casa, (destul de uscat ca il simt si eu pe piele) si din cauza faptului ca nu avea destula lumina si l-am mutat in bucatarie si tot degeaba. I-au dat niste lastari noi cu frunze, dar frunzele vechi se usuca, se ingalbenesc si cad. In fiecare dimineata gasesc cate 2-3 frunze pe jos. Acum vad ca si una din ramurile noi si-a schimbat un picut culoarea. Ce ma sfatuiti sa fac?
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Eu il tin atirnat (sa nu rideti de mine ca va maninc cu fulgi cu tot :x ) de galeria perdelei de la dormitor,practic deasupra caloriferului.Nu l-am udat niciodata pe frunze .L-am scufundat intr-o galeata de vreo trei ori in iarna asta si acum e plin de floricele in crestere.Pina acum ii merge perfect.Nu s-a plins............
Ii voi face poze cind florile isi vor arata adevarata splendoare :) cind vor fi maaaaaaaaaaaaaaari sa se vada si de la vecini :tavalit:
 

nutilepadat

Active Member
Si al meu a avut boboci chiar inainte de Craciun ....si a trebuit sa-l mut de unde era pentru ca acolo urma sa pun bradul,ce sa va spun nu i-a placut schimbarea ,i s-au uscat boboceii :cry:
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Sa va spun cite ceva si despre aceasta planta:
Sunt plante epifite originare din Sudestul Asiei asemanatoare Columneei din America de Sud.
Ca toate epifitele necesita lumina buna,soluri cu drenaj bun suportind bine perioadele de seceta.
In afara de luminozitate trebuie ferita de curentii de aer care ii pot provoca caderea florilor.Nici mutarile in perioada de inflorire nu ii plac ,ducind la acelasi rezultat.
Temperatura la care se simte bine este cea de peste 15 grade de preferat combinata cu umiditate atmosferica .Prin pulverizare periodica se obtine efectul dorit.Dar ATENTIE: nu trebui pulverizate si florile.Numai frunzele.
Udarea se face moderat frunzele groase (ca de suculente la unii hibrizi) inmagazinind suficienta apa.Suporta bine perioadele de seceta.In timpul perioadei de crestere /primavara-vara/ se va mentine solul umed.
Ingrasamintul se aplica odata la 15 zile nu mai des.
Pentru obtinerea unei plante bogate cu un frunzis bogat si o inflorire abundenta se recomanda taierea virfurilor lastarilor.
IMPORTANT:

Pentru a se obtine o inflorire bogata este necesar sa se rspecte o perioada de repaus de 4-5 saptamini la o temperatura care sa nu scada sub 15 grade si fara udari.
Lunile mai-iunie sunt ideale pentru taieri si pentru multiplicare.Lastarii prelevati se aseaza in substrat la o temperatura de 20-25 de grade acoperiti cu folie.

Sper ca cele scrise sa va ajute. :D


Acum ce sa zic?Nu m-a lasat inima sa nu o pozez totusi :)
 
Sus