Aechmea fasciata

sorina

Active Member
a

eu asa tin bromeliile in general ...in plin soare .
Roaxana foarete interesanta varianta ta despre fortarea infloririi . Am de gind s-o aplic .
 

giulia

Member
am si eu o intrebare .
ieri am luat la reduse o aechmee de 10 lei .deci nu mai avea floare .am despartit cei 4 pui care sunt plante serioase , unul a avut radacina proprie , pe ceilalti i-am despartit cu bucati din radacina mamei .problema este cum ii ud .sunt tinuti pe un balcon inchis unde daca e soare ca azi e foarte cald 25 de grade minim .dar de obicei nu cred ca am mai mult de 20 . ca e februarie totusi .i-am spalat bine in interior si i-am sters ca era ceva mazga .
 

Roxana

Active Member
pai ii uzi cam o data pe saptamana, iar cand se mai incalzeste ii uzi atunci cand se usuca pamantul de la suprafata. ai grija cu apa, sa nu putrezeasca radacinile.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Iată ce surpriză minunată mă aştepta la întoarcerea din concediu: . :D :D Am mai admirat şi anterior florile minunate ale acestei plante, dar acum încântarea e şi mai mare cu cât înflorirea se produce la o plantă crescută la mine.
 
Nu stiu daca este ciudat sau normal:floarea mea a facut patru pui pe care i-am desprins de planta mama cam dupa un an. dar de teama ca nu se vor prinde, i-am desprins cu parti din radacina plantei mama. Asta am facut in cazul a trei pui, al patrulea s-a desprins fara radacina.La cateva luni am constatat ca puii desprinsi cu radacina au facut la randul lor cate doi pui.Cel fara radacina s-a prins si nu are pui, iar planta mama a mai facut si ea inca un pui dupa ce i-am desprins pe cei patru. Sa desprind acum si puii nou formatisau sa-i mai las :? :?
 

Roxana

Active Member
Te referi la puii noi formati pe ceilalti pui?
Eu zic ca daca sunt micuti sa mai astepti, ii desprinzi dupa ce o sa infloreasca primii pui, inainte sa moara.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Dacă acum doi ani mă încânta prima floare de aechmea ce se dezvolta pe o plantă de-a mea, anul acesta am bătut cu mult recordul. Cele 2 plante de aechmea pe care le am pregătesc fiecare câte 2 flori pe puii (2) pe care i-a dezvoltat fiecare. A meritat aşteptarea! Îmi atrag mereu privirea cele 4 "inflorescenţe" de aechmea ce se dezvoltă pe zi ce trece. Aşa că am zis că merită să vi le prezint...

plantele-mamă cu puii lor: ...
...şi florile în devenire:
 

nicoleta

Member
Uau! Fetelor de la bloc...nu mai salivati! :rofl: Sa-ti traiasca floricica, Adina! Ma gindeam ca ocupa ceva spatiu...e superba!
 

lelia

Well-Known Member
Sunt minunatae !!! :visator: spectaculoase ,interesante ,ingrijite ,harnice....Sa te bucuri de ele! :D
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Desi nu e prima mea interventie aici mesajul acesta, la cativa ani distanta vine sa intareasca ideea anterioara ca aechmea este bromelia cu care ma impac cel mai bine. Pe langa atuul extrem de important ca e planta din colectia mea de flori care nu stie ce e aceea boala ori daunator, desi intra in contact cu asta, celelalte plante fiind atacate ocazional, mai are si marele avantaj de a avea un foliaj atractiv si obiceiul de a inflori cu regularitate. Se inmulteste extrem de usor si in scurt timp ajunge la maturitate si infloreste. Ii admir tijele cu frumoasele bractee roz si gingase floricele mov din doi in doi ani, sau chiar anual.

Anul acesta ma bucura 5 tije cu bractee roz. Nu conteaza daca plantele raman neseparate mai multe in ghiveci cum am prezentat anii trecuti, ori daca puii au fost separati si transplantati recent, cat timp s-au maturizat vor inflori fara tagada. In mai am separat 5 plante care stateau in acelasi ghiveci ..., 4 dintre ele la doua luni de la transplantare au dat semne de inflorire iar acum ma incanta cu frumusetea lor
Cea de a 5-a tija e a unei plante ce a ramas neseparata , inghesuita cu alte 3 surate in acelasi ghiveci.
 

Kati

Active Member
Este superba! Niciodata nu m-am gandit ca poate inflori asa de des, traiam cu impresia ca acasa nu-o mai poti face sa infloreasca din nou. Bineinteles nu vorbesc de planta mama ci de plantele noi, tinere.
 

Adina-Ioana

Well-Known Member
Moderator
Kati, eu am destule si le vad inflorind aproape an de an. Sunt prolifice, dintr-o planta am ajuns la o gramada, desi tot daruiesc din ele. E din pacate singura bromelie care se comporta asa... deocamdata sper eu.
 

Lili92

New Member
Buna ziua! Am primit aceasta frumusete acum 2 saptamani intre timp a facut niste floricele mici unele albastre si altele mov. Acum pare sa nu ii placa ceva (cel putin asta cred eu) sau moare desi inca nu vad nici un lastar. A avut 2 frunzulite maronii la baza plantei, pe care le-am rupt acum par maronii si cele mici de la baza florii (par a fi putrede) Ce imi recomandati? Nu as vrea sa o pierd...
 

Atașamente

Buna!Am si eu o aechmee,a avut floare si floarea sa uscat si eu am taiato ca nu stiam ce sa'i fac si ma gandesc ca va creste alta sau nu va mai creste alta floare?Multumesc!
 
Sus