Adenium - trandafirul desertului - I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

rodica05

Member
Data viitoare o sa facem toate aceasi pasi deodata! Nici eu nu stiu unde ati gresit. Si iti incoltisera, Simona... :(

Rodica
 

Simona D.

Member
Stii ce e ciudat?
Am pus semintele in 2 caserole. In una am pus 2 seminte iar in cealalta 3. In fiecare caserola o samanta s-a uscat iar celelalte au mucegait. Daca s-ar fi uscat sau mucegait toate intr-o caserola poate ma puteam gandi ca a fost prea uscat sau prea umed in caserola ... asa insa ... habar nu mai am.
Poate vom fi mai norocoase data viitoare :D
 

Fleur

Active Member
Unele seminte au fost seci. Mi-am dat seama de cand le-am pus la inmuiat si am vazut ca dupa ce au stat 4 ore in apa unele inca pluteau deasupra. Intr-un plic de multiflorum doar 2 s-au dus la fund si fiindca am uitat sa le pun in fungicid cred ca de acolo nu v-a mai iesi nimic. Incoltirea la ele a fost f slaba cam 20% la mine.
 

ioana_ralu

Member
Buna,eu sunt noua pe forum.Ma intereseaza si pe mine de unde a-ti luat semintele,si cat au costat? As incerca si eu un experiment :D
 

Fleur

Active Member
Anul viitor ioana_ralu,ca noi am facut comanda in sua si dureaza. In afara de faptul ca nici noi n-am primit tot ce-am comandat. Esti curajoasa daca mai vrei sa incerci dupa ce-ai citit aici. Cireste la Comenzi - Mesa Garden si gasesti toate amanuntele.
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Fara promisiuni desarte,o sa incerc eu o alta varianta de a va face rost de seminte desi ar dura ceva timp.Vad ca sunteti multe amatoare de asa ceva :D. Ca pret aproximativ la fel,cred :? (nu stiu pe dinafara si nu am toate datele necesare).Nefiind interesata de aceasta planta :( chiar nu m-am preocupat.Acum credeti ce vreti dar chiar NU MA PASIONEAZA.Studiez,intreb si eu la rindul meu si va spun.........
 

Fleur

Active Member
Intreaba Gabiuta ca mie mi-a ramas inima la "somaleza", dar cred ca acum e tarziu si s-au epuizat stocurile.
 

Cristiana

Member
Fiindca am pierdut comanda de la Messa Garden, si am reusit sa primesc doar un plic cu seminte de Multiflorum, seminte care nu prea aratau bine si din care, normal, n-a iesit nimic, am comandat singura si pe riscul meu de la Sunshine Seeds, din Germania. Semintele mi-au sosit intr-o saptamana de la lansarea comenzii, iar cele de Adenium au fost asa cum trebuie sa fie, cilindrice si nu plate.

Din pacate, cred ca din Adenium Somelense am primit ultimele trei seminte, bucuria mea este ca au germinat toate trei. De alaltaieri am pus la germinat si cinci bucati de obesum var. obesum, si deja dau semne de pornire. Deci, parerea mea, cred ca semintele de Multiflorum de la Messa garden au fost cam vechi, sau au fost manipulate necorespunzetor. Spun asta fiindca multe dintre fetele care au pus la incoltit aceste seminte, au ramas cu impresia ca au gresit ceva, sau ca nu au mana buna.
 

rodica05

Member
E posibil sa fi fost si seci. Si eu am insamantat anul trecut, dar mi-au iesit destul de bine. Poate or fi fost ce-a ramas anul trecut sau acum 2 ani. Problema a fost la plantute ca le-am cam pierdut peste iarna. Sper sa fi salvat totusi unul rosu, e foarte mic, dar parca vrea sa traiasca.
Am sa revin cu foto.

Rodica
 

Cristiana

Member
Rodica, din cate am citit, rata de germinare scade dramatic dupa 2-3 luni de pastrare. Imi pare rau, n-au costat mai nimc semintele, pacat ca n-a iesit nimic din ele :( .

O sa pun si eu poza cu plantuta care are deja frunzulite, e tare haioasa, cu o tulpina neobisnuit de groasa pentru doua frunze minuscule.
 

Hariclea

Member
Eu am ajuns la stadiul de 4 frunze, dintre care 2 sunt minuscule, dar ma bucur ca pare sa se simta bine... Intre timp, pana creste, mi-am luat unul inflorit, ca sa-mi fac placerea! 8)
 

Hariclea

Member
Da, Cornelia, asa este! Mie nu mi-a venit sa cred cand i-am ochit! Am crezut ca este altceva care se aseamana cu Adenium, dar m-am apropiat si m-am uitat de 10 ori, am citit si pe eticheta si au inceput sa se aprinda artificiile de bucurie!!! mai aveam putin si tzopaiam pe-acolo! :rofl:
Acum sa vedem cum ma descurc cu el...
Banuiesc ca trebuie sa ii schimb pamantul, ca are doar turba simpla... Ce ziceti? Sa-i pun jumate pamant, jumate turba? :?
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus