Adenium - trandafirul desertului - I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

michaela

Active Member
Da, i-am cos afara, poate asa s-a facut si polenizarea :?
Noaptea mi se pare prea rece si-i aduc in casa, dar ziua la aer si soare plin , le place la nebunie :D
 

Marmoset

Member
Anul trecut, in toamna, am cumparat de la domnul Gino un Adenium matur, din butas (multumesc mult!). Iata ce surpriza imi rezerva acum, la inceput de primavara:

http://picasaweb.google.ro/Aubergine.Ma ... 5146322450

Mai are bobocei pe inca o ramurica, dar ii las sa mai creasca putin si apoi ii fac vedete si pe ei. :D
In poza nu stiu cat de bine se observa, dar sunt vreo 5-6 bobocei acolo, inghesuiti. Oare vor rezista toti si vor ajunge la stadiul de floare? :?
 

gomez99

Active Member
michaela, e a doua oara cind vad in romania pastaie (daca e pastaie). parca la fixpix am mai vazut una? eu am stat toata vara trecuta cu ochii pe ei si n-am vazut giza sa treaca prin preajma. numa marmoset mi-a trimis o poza cu o zburatoare curioasa linga o floare de adenium. pentru mine polenizarea naturala la noi e inca un mister. polenul e f putin si e ascuns bine, la baza florii, o sa pun o poza.

de 3 ani de cind am adenium, nu am auzit de atita inflorire la sfirsitul iernii. interesant.
 

fixpix

Active Member
gomez99 a spus:
de 3 ani de cind am adenium, nu am auzit de atita inflorire la sfirsitul iernii. interesant.
pai in ritmul asta, in 2-3 ani adeniumii vor deveni "fully winter hardy" si o sa-i putem planta direct in gradina, printre lalele si narcise!
 

michaela

Active Member
gomez, asa cred, din cate capsule de seminte am vazut ,eu zic ca asta cam seamana... dar vedem cum evolueaza, (se pot usca ) :wink:
in ceea ce priveste inflorirea... boboci au avut toata iarna dar i-au pierdut, de cand a iesit soarele parca reusesc sa se dezvolte frumos.
eu tin toti adeniumii pe pervazul cel mai insorit(atunci cand este soare :) ) dar de inflorit de-abia de-acum incep :roll:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus