Acvariile forumistilor

kriss

Member
o sa incep eu cu descrierea acvariului.
aici este acvariul la cateva luni dupa ce l-am pus in functiune (acum vreo 3 ani):

la scurt timp dupa ce am facut fotografia am aflat ca pietrisul din acvariu era calcaros si prea mare, asa ca l-am inlocuit.
am mai avut acvariu cand eram mica, dar imi tot mureau pestii si nu mi-am mai luat. apoi am avut acum vreo 4 ani un acvariu de 30L care imediat dupa ce am bagat in el cativa pestisori am realizat ca vreau unul mai mare. apoi am avut un acvariu de 96L pe care l-a spart mama pe fund la transport. acum l-am lipit si stau in el cele 2 broaste testoase. cand m-am mutat la casa si am avut ceva mai mult spatiu mi-am facut acvariul pe care il am si in prezent, de 200L.
ca si in cazul plantelor, e o pasiune care "te prinde".
zilele astea o sa pozez acvariul sa vedeti cum arata acum.
 

byby_anka_w

Member
si "fostele" mele acvarii pe care mi le-a construit din sticla lipita
acesta era populat cu vivipari.substratul compus din nisip la baza,pietris de raude marime medie, deasupra.
plantele sunt:Elodea densa,Echinodorus cordifolius,Aponogeton crispus

acesta era populat cu Carasius auratus,Carasius black moor si un beta ratacit :) de care mi-a fost mila si l-am luat acasa ca statea singur intr-un borcan.mai tarziu am inteles motivul:agresivitate :)
substratul este compus doar din pietris deoarece se stie ca aceasta specie de pesti este"experta in saparea substratului".
plantele sunt Cryptocoryne blasii,Bacopa caroliniana la care am renunta deoarece au fost mancate :)
 

Crindal

New Member
si eu am acvariu

Am si eu un acvariu de 27 l, in care tin un betta crowntail, pe nume JiJi. este o mica vedeta. Saptamanal ii fac schimbul de apa, pe care o folosesc la udatul florilor. Acvariul a fost setat in data de 25 februarie. Am invatat f multe de la sotul meu care are un acvariu imens de 180l cu tetrazone, hoplo, sae si botia.

http://crindal.sunphoto.ro/JiJi/15544962
 

mg

Member
Acum rideti de mine ! Nepotul meu de 6 ani a renuntat la un caras ( care era tinut intr-o cutie de plastic !) si a ajuns la mine . I-am daruit o casa noua dar provizorie si asta ." Boala" deja se manifesta si am aranjat pentru construirea unui acvariu mare , cu filtru intern , bla , bla . Ma va ajuta un acvarist cu tot ce este necesar . Pina atunci ... http://www.youtube.com/watch?v=Zi8IN2CL6UY
 

adinal

Member
Va felicit pentru minunata pasiune pe care o aveti. Sunt foarte frumoase acvariile voastre. Numai uitandu-ma la ele incep sa-mi doresc si eu unul. Cu atat mai mult cu cat am surprins-o si pe mama mea admirand imensele acvarii dintr-un pet-shop din Grand Arena ... :indragostit:
Crindal, JiJi chiar ca e vedeta.
 

isabella

Active Member
Incepand de astazi sunt fericita posesoare a unui acvariu de dimensiuni mici , primit cadou impreuna cu cativa pesti . Nu stiu nimic despre acvaristica asa ca distractia acum incepe :)


Sunt superbe acvariile voastre !
 

grumpy

Member
isabella a spus:
Incepand de astazi sunt fericita posesoare a unui acvariu de dimensiuni mici , primit cadou impreuna cu cativa pesti . Nu stiu nimic despre acvaristica asa ca distractia acum incepe :)

Sunt superbe acvariile voastre !
Ca sa nu se transforme distractia in drama, te sfatuiesc sa citesti despre conditiile necesare pestilor. Poti incepe cu: http://forum.acvarist.ro/showthread.php ... acvariu%29

Majoritatea incepatorilor in acvaristica omoara sute de pesti la inceput. Poate reusesti sa eviti asta, eu cand am inceput acum vreo 20 de ani nu aveam acces la informatie si a fost genocid acvatic.
 

isabella

Active Member
Grumpy , multumesc frumos pentru informatii :D
Poate ma ajutati cu o informatie . Odata cu acvariul , am primit si un mic pestiror guppy care are codita si aripioara ciupite destul de mult de alti pesti . Pare sa se simta foarte bine , pestisorii din jurul lui nu il ataca nicioadata , probabil a avut contact cu alti pesti mai agresivi inainte . Mai are sanse sa-i creasca aripioara si codita ? :oops: Sa-i cumpar un partener sau partenera , oare se simte singur ? Ceilalti pesti din acvariu sunt perechi , doar el e singur .
 

grumpy

Member
Guppy au mii de varietati de culoare si marime a cozii. Poate fi chiar normala si sa arate a ciupita, daca e vioi nu are probleme. De regula se tin 2 femele la un mascul de guppy. Femelele de guppy nasc pui odata pe luna asa ca poti pregati si maternitatea. :)
 

isabella

Active Member
Grumpy , multumesc frumos :D Atat de des nasc ? :eek: Vaaai , cat mai am de invatat despre pesti . Deocamdata ii voi cauta partener/a lui guppy . :D
 
mica mea baltoaca

Acesta este unul din acvariile mele, populat momentan de:
1 perche Ancistrus Dolichoperus
12 Tanichthys Albonubes
1 Botia Macracantha
1 perche Colissa lalia
5 Emperor Tetra
un numar greu de definit de Red Cherry Shrimp

Imi pare rau dar nu am o poza ceva mai recenta :( voi incerca sa incarc una cat mai noua

Ca plante sunt in ordinea aleatirie a palcurilor (dupa cum imi aduc aminte):
- Cabomba
- Nucus
- 2 tipuri de Valisneria
- 2 tipuri de Ludvigia
- 1 Marimo Ball
- inca cateva care imi scapa momentan dar proimit sa le adaug in momentul in care imi aduc aminte cum se numesc...




Uploaded with ImageShack.us

mentionez ca acvariul are 80 de litri,
substrat din pamant de flroi curatat de fertilizanti aditivati,
aditie de CO2 de la bomba cu difuzor din lemn
fertilizare macro si mico 1 + 1 ml zilnic inainte de pornioera iluminatului
iluminare 3 x osram 865
filtru Fluval 2 plus

isabella a spus:
Grumpy , multumesc frumos :D Atat de des nasc ? :eek: Vaaai , cat mai am de invatat despre pesti . Deocamdata ii voi cauta partener/a lui guppy . :D
o data pe luna o sa ai pui... intre 10 si 30 de pui... si asta doar de la o femela.
femelele de guppy devin active sexual de la 4 luni si deja in luna 5 se poate ca acestea sa si nasca.
 
multumesc, dar din pacate mai este cale lunga pana va arata cum vreau eu :( dar in timp toate se rezolva ;-) si momentan mai am acvariul de 100 de litri de pus la punct. a fost original casa unor carasi aurii mari cat purcelusii si acum este in reconstructie. am termian tfundalul de polistilen, am terminat de spalat pamantul, am strans o parte din plante, am pestii.. mai ramane sa pun la punct lumina si sa asamblez totul ca sa inceapa ciclarea. oricum va fi un acvariu de apa intunecata populat cu pesti de fund si plante cu necesitat de lumina scazute printre care si java si christmass moss.
 

isabella

Active Member
Nu credeam ca este atat de greu de ingrijit un acvariu pana nu m-am pricopsit cu unu . Mi se pare dificil , trebuie sa ai cunostinte temeinice despre acvaristica altfel risti sa omori vietatile . Mihai , chiar ai facut minuni acolo !
 
hi hi.. si este doar inceputul :) abia satept sa pun pe picioare acvariul de 100 si sper sa imi si iasa efectul de mal de balta cu lumina putina, muschi, craci... si pietricele
 
Sus