Achimenes -partea I

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

acidula

Member
M-am mirat cand i-am vazut cat de mari sunt,dar le-ai creat microsera.Am sa incerc .Si ai mei sunt de 2 saptamani transplantati dar nici o miscare,chiar daca stau la caldura si lumina.
 

victoria

Active Member
Azi am scos si eu rizomii din pamant si i-am replantat.Sunt atat de incantata de florile astea.Am doar vreo 5 feluri si sper ca la toamna sa imi maresc colectia. :D
 

Dea

Active Member
Dupa ce am plantat rizomii, am udat normal si am pus folie alimentara pe ghivece ( nu le pun in punga, e mai comod cu folie alimentara, mai ales cand trebuie udati din nou ). Asa am procedat si anul trecut. De-altfel, de regula asa procedez atunci cand pun ceva in ghivece ( seminte, rizomi, bulbi etc. )
In aceste doua saptamani, nu a trebuit sa-i mai ud deloc. :D
 

popescu gp

Well-Known Member
Interesant este ca rusii si ucrainienii recomanda pornirea achilor in martie-aprilie;asta am inteles dupa expozitia de gesneriacee de la Sank-petersburg de anul acesta la care a participat si Serge Saliba.Din cauza multitydinilor de flori si a spatiului limitat anul acesta am s incep pornirea lor la sf.lui martie -inceputul lui aprilie daca se stabilizeaza vremea pentru a putea scoate afara la aer lendrii,plumbago jasminele,muscatele ca sa imi fac spatiu.
 

adite

Active Member
Dea, ce plantute mari ai! :clap: le trebuie lumina multa si caldura. Incerc sa ajung sambata la achimenesi, dar sper sa mai doarma
Domnule Popescu, aveti un link catre expozitia despre care ati scris?
 

popescu gp

Well-Known Member
Sincer sa fiu nu am notat nimic, caci din intamplare am dat de aceasta adresa cautand shopuri cu achimenesi in Rusia si acolo am gasit date si despre participarea lui Saliba.Ce tin minte este ca expozitia a avut loc in septembrie 2012 la Sankt-Petersburg si se purta ceva discutii legate de gesneriacee si in principal de achimenesi cu intrebari si raspunsuri ca la un forum.Acum imi pare rau ca nu am notat ;nu m-am gandit ca voi mai apela la acea adresa. Pe mine ma interesa de unde sa procur rizomi de achimenesi mai deosebiti.Imi pare rau ca nu pot ajuta.
 

adite

Active Member
Am cautat si pe la rusi si n-am aflat nimic. Trebuie ca caut traducerea la ' expozitie de achimenes sau gesneriaceae'.
 

pesi

Member
Si ai mei au pornit unii sunt micuti de tot, dar cresc :D
nu stiu cum sa fac ca i-am pus la prins in tavita alveolara, cand mai cresc ii mut in ghivece mici ,nu?
cum ii iau din alveola, cu o lingura, sau cum?
 

popescu gp

Well-Known Member
Cu o lingura sau lingurita in functie de marimea alveolei in asa fel ca rizomul sa nu fie afectat si nici radacinutele lui;deci totul cu mare atentie.Era mai bine in paharute de pus.
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Sus