Achimenes partea a II-a

Kati

Active Member
M-am uitat si eu zilele acestea la rizomii ramasi in pungulite (ele contin si putin pamant), inca nu s-au trezit la viata, asa ca mai astept vreo 2 saptamani pana sa-i plantez.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Ai mei au rasarit toti cu exceptia lui Genifer Goode. Pe cei mari nu numai ca i-am si ciupit, dar au si aparut noii lastari. :)
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Asa arata azi cei mai maricei dintre achimenesii mei. Cei mai harnici sunt achi de Cote d'Ivoire. Au iesit primii, iar dupa ciupire m-au surprins cu nu mai putin de 5 muguri noi. Am remarcat ca un alt Cote d'Ivoire pe care nu apucasem sa-l ciupesc, fiind mai mic, se ramifica fara interventie din exterior.
 

Kati

Active Member
Caramell, unii achimenesi se ramifica de la ei putere ;-)
Mie - sincer - nu-mi vine sa-i ciupesc cand sunt asa mici :shake:
De fapt, nu-i ciupesc deloc, doar o singura data am facut-o.
 

popescu gp

Well-Known Member
Ciupirea se face cand sunt 2 perechi de frunze pentru inmultirea rizomilor,si acest lucru se faca pana cel mai tarziu in luna iunie.
 

popescu gp

Well-Known Member
Caramell tu i-ai pornit in jardiniere sau au fost replantati deja fiind incoltiti rizomii?Ai lumina si caldura multa?Sunt curios ce conditii le-ai creat.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Kati si eu i-am lasat in anii trecuti neciupiti. Insa acum incerc sa experiementez ciupirea sunt curioasa de diferentele de dezvoltare. E drept ca nu mai am achimenesii din anii trecuti, si fiecare soi se dezvolta diferit.

Dl Popescu, rizomii mei incoltisera deja in pungute. Erau pastrati in camara la intuneric si racoare. Am 13 soiuri deja pornite in diferite stadii.

Iata-i ce frumusei s-au facut.
 

LauraT

Member
Caramell te-as intreba daca mai tarziu transplantezi achi in alte ghivece mai marisoare , sau raman asa ?
 

Kati

Active Member
Achimenesii nu au radacini lungi sau groase, ele sunt foarte firave, asa ca nu prea au nevoie de un ghiveci mare. Doar daca se pun multi rizomi unul langa celalalt.
 

Nicola

Member
Achi mei sunt foarte lenesi anul acesta..abia acum vad ca incep sa incolteasca, desi sunt pusi la lumina de cateva saptamani.
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Si la mine au inceput sa rasara cei pusi in ghiveci acum 3 saptamani. Cei din ianuarie, sunt deja maricei:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Harnicuti, Mada, daca incep dupa doar o saptamana!
Si eu ii urmaresc in fiecare zi! :rofl:
La cei care rasar acum, ii tot controlez sa vad daca a mai aparut ceva. Mai am 13 care trebuie sa rasara.
Din seria din ianuarie, unul Jenifer Goode este foarte lenes, nu a rasarit nici pana acum. L-am cautat in ghiveci acum 3 saptamani, era bine mersi, avea si varful pornit si... nimic inca.
 

Kati

Active Member
Ultimii rizomi pe care ii plantez, deja sunt incoltiti. Am cam tras de timp anul acesta, dar nu-mi pare rau pana la urma. Pana acum niciodata nu am fost sigura daca dintr-un rizom rupt in doua (din greseala), mai iese ceva sau nu. Ei bine, iese :clap: Din ambele parti, nu doar din partea subtirica.
Ma gandesc ca, daca avem rizomi foarte lungi, se pot rupe in doua, sa avem plante mai multe. Asta in cazul in care cate o specie costa foarte mult, si nu ne permitem doar 1-2 rizomi.
 

popescu gp

Well-Known Member
Dragele mele totgul depinde de soi,stbilitatea in reproducere si de abicei are rizomul un varf de propagare si la celalalt capat un fel de serviciu in caz ca se intampla ceva cu varful de propagare.
 
Sus