Abraham Darby (David Austin)

Roxana Peled

Active Member
Abraham Darby luat la ghiveci, la reducere, acum doua saptamani :D
E adorabil! :indragostit:
Treaba cu parfumul "fructat" e discutabila :) . Miroase puternic si placut, nu zic ca nu, dar a LAMAIE!!! cu un foarte vag miros de trandafir in spate.
Sotul zice ca miroase a sprey de toaleta :rofl:

 

Roxana Peled

Active Member
Multumesc! :D
Sper sa treaca bine iarna ca din cate pare remonteaza destul de bine si mie imi place tare mult lucrul asta.
 

claude

Well-Known Member
Moderator
E un frumos, si daca ar inflori doar o data eu tot l-as tine, mi-a cazut cu tronc! :)
 

Roxana Peled

Active Member
Sa stii ca da!
Avea bobocei micuti de cand l-am luat si am dat 42 lei pe el. Si tufa arata bine.
Astazi am vazut trandafiri miniatur la Auchan cu 46 de lei si chiar m-am enervat :x . Pai cum, mai scumpi ca un englezesc maricel?
Asa e cand se obisnuieste omul prost cu reducerile :rofl:
 

Caramell

Well-Known Member
Administrator
Moderator
Da, si eu am vazut miniroze la preturi exorbiante in Auchan. Si cand ma gandesc ca un asemenea trandafir a cumparat Doina in Iasi la reducere, cu 2 lei!
Oare chiar sa practice in Auchan adaosuri atat de nesimtite la miniroze?
 

Roxana Peled

Active Member
Mi-am luat si eu miniroze anul asta (din alta parte) cu 6 lei in ghivecele mici si cu 12 lei in ghiveci mai mare. Astia de 46 de la Auchan erau ceva mai mari si mai solizi ca cei de 12 dar tot e nejustificata diferenta de pret in opinia mea. S-ar putea sa aiba pur si simplu un furnizor scump ceea ce pe criza asta nu-i o idee stralucita :|
Anul trecut in primavara au avut unii superbi si preturile erau rezonabile.
 

nicol

Member
La ora actuala, am in gradina aproximativ 12-13 soiuri de englezesti. Dintre acestia, pentru mine, numarul unu este Abraham Darby. Am doua tufe plantate la interval de 1 an, ambele cumparate de la Rosafruct( toamna 2009 si toamna 2010). Imi plac la el forma florii si parfumul . Si la capitolul remontanta sta foarte bine, nu trec bine florile ca si apar alti boboci. La ora actuala am o floare semideschisa( a intepenit asa de vreo 10 zile). :)
Tufa "batrana" avea toamna trecuta aprox 1.60-1.70 h, vreo 4 ramuri pornite de la baza si multi lastari secundari, fara ramuri culcate la sol sau indoite de greutatea florilor. Tufa "tanara" era frumos ramificata cu vreo 5-6 lastari principali, ceva mai "slabuti", cauza pentru care aveam ceva pari de sustinere in jurul tufei.
In primavara, dezastru :x . Ambele tufe au fost serios afectate iarna trecuta. Nu pot spune ca au inghetat la nivelul musuroiului ( ca la Elfe), dar............ am taiat serios. Anumite ramuri, cam de aceeasi inaltime, s-au innegrit si uscat progresiv incat, in luna aprilie, eu inca ma invarteam cu foarfeca in jurul lor si taiam, si taiam inca o bucata si inca o bucata( dupa cum progresa innegrirea lastarilor). N-am indepartat decat partile afectate fara nicio alta corectie pt ca am vrut sa vad cum vor evolua in continuare.
Aspectul final pe anul 2012 se vede destul de clar in poze.
Tufa "batrana":
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72826988
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72827186
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72481270
Tufa "tanara":
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72481260
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72481233
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72481206
http://nnicol.sunphoto.ro/gradina-_tran ... 2/72481282
 

mirceaspc

Active Member
Moderator
Un trandafir superb AD! De anul asta am si eu unul.
Din pacate iarna trecuta a fost una de cosmar pentru trandafiri si nu numai. Sa speram ca anul acesta iesim mai bine in primavara.
 

nicol

Member
mirceaspc a spus:
Un trandafir superb AD! De anul asta am si eu unul.
Din pacate iarna trecuta a fost una de cosmar pentru trandafiri si nu numai. Sa speram ca anul acesta iesim mai bine in primavara.
Da, bine ar fi! Sa speram ca nu vor fi prea multe izbucniri de genul celei de acum! Anul trecut discutam cu cineva de Anul Nou despre cat de blanda fusese iarna pana in acel moment!!!!!!!!!!! Si a fost blanda pana pe la sfarsitul lui ianuarie. Apoi................timp de vreo luna ne-am saturat toti de ger si de zapada. :)
 

Roxana Peled

Active Member
Asa este, ciudata iarna anul trecut. Acum vad ca a inceput direct cu ninsoare ceea ce intr-un fel e mai bine pentru plantutele noastre. Gerul uscat e cel mai rau, asa macar au plapumioara de zapada :D
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Cum spune Roxana, e foarte bine ca a nins, daca tot e iarna si frig e mult mai bine asa, macar au protectie...eu chiar am verificat toate plantele si am mai adaugat pe langa ele zapada ;-)

Si eu am doi, unul mic rau care a fost un viteaz cu boboci si flori non stop si altul mai maricel luat de la Baumax, la reduceri, mi-ar parea extrem de rau sa o ia de jos :( De fapt, de ala mic n-am griji, ca nu se vede din zapada :rofl:
 

gabrielais

Active Member
Claude, stai linistita..eu anul trecut cu tot gerul napraznic care nu se mai sfarsea, n-am avut deloc probleme la englezesti...au fost singurii din care n-a trebuit sa tai deloc in primavara...Abraham a fost la mine in prima lui iarna si nu a fost plantat in loc ferit...nu cred ca imi va face suprize iarna aceasta :rofl:
 

zamfira

Member
Eu nu ma pot lauda ca tine,Gabrielais, cu englezestii, ca a trebuit sa tai ca lumea in primavara
La noi a fost iarna trecuta,o lunga perioada de ger mare si fara zapada
Anul asta e bine ca e zapada si au plapumioara
 

gabrielais

Active Member
daca va fi zapada cu siguranta nu vei avea surprize, zic eu...acum depinde, vad ca sunt fete care au avut probleme :nu stiu:
 
Sus