Abraham Darby (David Austin)

ladys

New Member
Multumesc, Mymo!
Sunt un membru nou pe site, am decis sa ma alatur si eu iubitorilor de trandafiri. Am plantat o multime anul asta, cred ca vreo 80, dar sunt in primul an, asa ca nu m-am asteptat la rezultate spectaculoase vara asta. De-abia astept sa vad ce-o sa se intample la anul!
 

elaelena

Member
abraham darby este trecut, l a ,,rosafruct,, in categoria englezestilor de 1 m inaltime???..pe hmf se specifica faptul ca este urcator ,poate ajunge la 3 m inaltime...cine greseste?
 

sannamaria

Well-Known Member
Moderator
D Austin scrie ca e : ''tall shrub'' ,''short climber'' adica tufa mai mare , urcator mai mic :oops: sau cam asa ceva !
depinde de taiere cum va fi ,daca o lasi probabil se va putea conduce ca un urcator ,depinde cum sunt lastarii ,e posibil sa fie prea rigid pt a fi condus ! nu stiu ca eu nu am ...inca !
m-am uitat pe hmf dar nu prea am vazut poze cu A Darby ca urcator ,doar citeva poze cu tufe mai mari , e drept ca m-am uitat doar pe vreo 3 pagini :D
 

elaelena

Member
tufa pe care am vazut-o la gradina botanica avea deja vreo 2 m inaltime, acum, in mai!......era tufa , fara suporti de sprijin...
 

victoria222

Active Member
A inflorit si trandafirul meu Abraham Darby, cumparat toamna trecuta de la Rosafruct. Este plin de boboci si a crescut foarte viguros. Miroase foarte placut, fructat:
 

elipopa

Active Member
victoria222 a spus:
A inflorit si trandafirul meu Abraham Darby, cumparat toamna trecuta de la Rosafruct. Este plin de boboci si a crescut foarte viguros. Miroase foarte placut, fructat:
foarte frumos si el! Victoria, sa-ti traiasca toti, ai o colectie deosebita!
 

alfa

Active Member
Victoria, se pare ca avem gusturi la fel! Imi plac la nebunie trandafirii englezesti! Am facut si eu plinul toamna trecuta de la Rosafruct.
 

victoria222

Active Member
Foarte bine ai facut, Kinga! Oare pana cand tine plinul asta...pana la toamna, nu? :p
Despre gusturile noastre comune am mai spus si eu de multe ori :hug:
Abia astept sa vad si Abrahamii vostri. Anastasia, Eli, va multumesc frumos!
 

anasstasia

Active Member
Am primit si eu astazi Abraham Darby in ghiveci. Cind am deschis de dimineata cutia in care erau ambalati, m-a izbit parfumul uluitor. Mirosea prin cutia sigilata. E fantastic parfumul.
Are 2 flori care incep sa se treaca. Florile intial nu le-am recunoscut. Trandafirii erau usor deshidratati cred, iar petalele florilor erau puternic desfacute. Este un trandafir tinar, in primul an de viata si nu ma astept la prea multe de la el in acest an. Am udat pamintul si am pulverizat planta cu apa, iar acum, pe seara cind m-am dus sa il mai miros, m-au uimit florile. S-au transformat, s-au mai strins, avind aspectul acela dantelat. Acum l-am recunoscut. Pozele din pacate nu surprind bine culoarea. Culoarea este mai piersicie, nu stiu exact cum sa o descriu.

Dimineata, dupa o zi pe drum:
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38055017
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38055031
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38055036

Seara:
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38078718
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38078719
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38078724
http://anasstasia.sunphoto.ro/trandafiri_2011/38078731

Multumesc Silvia pentru tot ajutorul oferit!
 

alfa

Active Member
Felicitari pentru achizitie Anasstasia! Ai grija... nu e Derby ... e Abraham Darby :)
 

claude

Well-Known Member
Moderator
Anastassia, sa te bucuri de el! Chiar asa grozav e parfumulo cum se spune? Eu nu l-am luat de-afara ca m-am gandit ca-l gasesc mai ieftin la Ciumbrud, dar daca-mi iese un ghiveci in drum zau ca n-o sa stau pe ganduri!
 

Gabiuta

Well-Known Member
Moderator
Desi off tot trebuie sa te intreb Anasstasia:ai facut un calcul citi trandafiri ai???
 

anasstasia

Active Member
Nu stiu :rofl: Din pacate in iarna am avut ceva pierderi si asta s-a intimplat si cu trandafirii luati in aceasta primavara.
Ce noroc aveti voi ca sinteti linga ei. La mine e supravietuire pura: cine poate sa reziste o va face, cine nu....Sint udati doar de ploi, asa ca trebuie sa invete sa supravietuiasca. Vad aplicindu-se teoria supravietuirii a lui Charles Darwin: "the survival of the fittest".
 

ghia_don

Active Member
Vad ca deja vorbiti de trandafiri...simtiti ceva miros de primavara?? La noi abia a venit iarna :rofl:
In alta ordine de idei...e superba floarea Sannamaria!! :)
 
Sus