Planificare irigare subterana gazon

Patrick

New Member
Buna ziua. Tocmai ce m-am pregătit de amenajarea grădinii, însă am o problema cu irigarea. Am planificat totul, însă mi-a scăpat un lucru important, debitul de apa.
Folosesc 3 aspersoare Gardena s80 și 6 aspersoare k-rain, tub de apa valrom de 25, coturi Gardena, programator gardena easyprog. M-am apucat de irigare și deja întâmpin o problema. Am instalat primele 4 aspersoare (2 s80 și 2 k-rain) însă la ultimele doua nu ajunge suficientă apa. Problema ar fi debitul de apa. M-am gândit sa plec din cămin cu 3 rețele a câte 3 aspersoare. Credeți ca asta ar rezolva problema debitului?
 

crysty

Active Member
nu e cam tarziu pentru montat sistem de irigat ? probabil dupa vreo luna or sa vina ploile si dupa inca 2 saptamani apare inghetul la sol. Ma rog , ati incercat cu teava mai ingusta la diametrul interior ? Apa pe diametru mai mic de circulare/teava capata presiune adica sa intrebati daca pe teava de 20 sau mai ingusta decat ati luat se vad rezultate mai bune la presiune si poate firma de unde ati luat va schimba furtunul (din cate stiu dedeman va schimba produsele daca ati cumparat de la ei si aveti bonul fiscal,indiferent de raion ca e electrice,gradinarit,etc) . Mai intai intrebati, nu va luati dupa mine sa schimbati furtunul si sa nu fie bine. Dar trebuie sa stiti daca se va adapta bine la aspersoare,coturi,etc sau daca trebuie adaptoare de diametru la filete sau cum s-or chema. Acuma nu le mai stiu ca montam sisteme de irigatii cu ani in urma asa ca un raspuns mai profesionist nu pot da.
 
Ultima editare:
Sus