Araucaria araucana

MiraMinca

Member
In sfarsit au inceput sa aduca araucarii mai multi furnizori, deci pretul incepe sa scada.

Acum intrebarea mea eu urmatoarea, din ce am inteles pe internet, sunt plante femele si plante mascului. Cum se pot deosebi unele de altele, că acestora chiar nu pot să le ridic frunzele să verific ce au pe sub ele?
Am citit că seminţele de araucaria sunt excelente la gust. Chiar dacă mai trebuie să aştept încă 40 de ani pentru a gusta, tot aş vrea să mânc.

Pup, Mira
 

Floria

Active Member
Eu stiu ca Araucaria este de zona 7, nu cred ca rezista bine la noi, poate asa ca Smochinul dar e chinul prea mare cu intretinerea ei.
 

MiraMinca

Member
La Tg Jiu are o vecina o araucarie de peste 5 ani. A trecut cu brio inclusiv gerurile din 2009-2010. Cand l-am cunoscut pe al meu, era cam pana la jumătatea gambei. acum e pe la talia mea. (de la 75 la cam 125 cm in 2 ani jumatate)

De aia vreau si eu unul.
 

Floria

Active Member
Ce-mi spui tu suna foarte bine, daca este si verificat la clima nostra este deja excelent ! Eu nu am avut curajul sa risc desi imi placea foarte mult, l-am vazut in Vancouver si era foarte mare dar de fructe nu stiam. De-aia este bine ca suntem aici in forum, mai de la tine informatii, mai de la mine sau de la toti membrii si deja nu mai basbaim in experimente :wink:
 

MiraMinca

Member
Acu-l aştept pe dl Sicora să îmi explice cum deosebesc pomii între ei, când sunt mici, cum îi au băieţii din magazin. Că eu analiză genetică n-am unde le face.
 

poxicuta

Active Member
Am vazut araucaria araucana la intrarea in Piata Obor, 2 -2,5 m inaltime as vrea sa achizitionez si eu unul este vreun risc , stie cineva mai multe despre pconiferele astea superbe ?
 

poxicuta

Active Member
poxicuta a spus:
Am vazut araucaria araucana la intrarea in Piata Obor, 2 -2,5 m inaltime as vrea sa achizitionez si eu unul este vreun risc , stie cineva mai multe despre coniferele astea superbe ?
mai am si o araucaria de interior , este foarte decorativa :dans:
 

andruta_ana

Member
O am in gradina de cativa ani (intre Ploiesti si Campina). Am cumparat-o cu 100 de lei de la Bricostore in 2009 sau 2010. A rezistat iarna, la -20 grade C, fara sa o protejez.
Imi amintesc ca doar in prima iarna i-am pus ceva frunze uscate la baza. Adevarat, are crestere lenta, dar e o planta frumoasa care poate ajunge la 30-50 m inaltime.
E de preferat sa aiba un loc "al ei" in gradina, cumva in semi-umbra. Nu o udati in exces.
In link-ul de mai jos vedeti o poza recenta de-a ei.

https://andruta.sunphoto.ro/0021_GRADINA_IN_2017/109241957
 
Sus