Pomelo din seminte

AnDu

Active Member
~5litri. Poi sa vad. Ca as vrea sa fac ceva experimente anu asta. Sa pun toate cele 5 colocasii intr.un ghiveci de 50L, cei 5 leandri care sunt deja copaci in doua de 50,cele 2 opuntii mari de peste 1 metru intr.un ghivevi de 30 L sa m.ai strang din spatiu .. Ca e nasol la bloc... Si pentru pomelo ziceam unul de 30 si va fi ultima lui mutare :rofl: :D ca vara le tin fara tavite pe pamant si cresc imense in vase acceptabile pentru marimea lor :D
 

AnDu

Active Member
Eu mut florile cand e gata compostul ce.l fac eu....adica odata la 4 ani...
Compostul contine: Iarba taiata 1 strat.1 strat mranita.1 strat frunze din toamna(vita de vie,cires,dud si putine de nuc pentru iodul din ele)1 strat de pamant de gradina si 1 strat rumegus si tot asa pana fac 3 straturi. In 4 ani e numai bun pentru toate florile ce le am :D acest pamant invent de mine mentine pamantul umed,scurgerea apei rapida si pastreaza cat sa reziste pamantul reavan 4-5 zile iarna 2-3 vara. Si bogat tot ce trebuie pentru plante :D nu sunt specialist dar am incercat si.s multumit de raspunsul final
 

marq

Member
bravo, felicitari, banuiesc ca stai la parter :); eu intr-un balconas n-as putea face compost si nici ghivece de 50 l n-as inghesui.
Daca e de 5 l, treci si tu la 10 sau daca gasesti ceva intermediar, crezi ca i-ar displace ca dupa alti 4 ani sa-l schimbi din nou?
 

AnDu

Active Member
Stau la parter,am avut bunici care stateau la tara dar au plecat de pe aceasta lume.si am acolo spatiu unde imi tin smochinii,crizamteme,trandafiri,lalele,narcise,ferigi,zambile,crini,calini,liliac,trompeta soldatului sau cum ii spune(cele portocalii) si multe altele :rofl: . La parter nu pot face compostul ca imi pun toti vecinii in cap.... Asa ca tot ce strang pentru cand imi voi face casa pun la tara si aici am doar in ghiveci...
 
  • Like
Reactions: YAN

AnDu

Active Member
C.am ciudat....anul asta in ianuarie mi.a inflorit colocasia....cactusii formeaza muguri florali sau pui,si pomelo a inceput sa o ia razna... Incepe sa creasca el :rofl: la 4-5grade de care au parte....cred ca le.a dat peste cap toamna lunga ....si zilele calduroase de saptamanile trecute :D
 

Atașamente

The florist

New Member
De regula in pomelo nu se găsesc tot timpul semințe bune
O singura data am găsit si erau mari cam cât o fasola numai ca mai colțuroasă
In alta ordine de idei: vb cineva de avocado
Avocado nu se plantează așa, il pui in pământ si gata, e puțin mai complicat
 

PaSarea

New Member
Eu am plantat Avocado așa, l-am pus în pământ și gata. Și a ieșit o frumusețe de copac. S-a uscat totuși după 4 ani când eram plecat în concediu și n-a avut cine să-l ude.
 

PaSarea

New Member
Eu probabil sunt mai norocos (sau ghinionist, depinde din ce parte privim lucrurile). Găsesc destul de des pomelo plini de semințe deși nu i-am căutat niciodată special. Acum vreo trei luni am recoltat dintr-unul cam 60 de semințe. Am pus câteva în pământ din curiozitate și când am văzut că au răsărit le-am pus pe toate. Și au ieșit toate! Abia după aceea am început să caut pe net și am ajuns aici. Am descoperit că sunt foarte rezistenți, în sensul că i-am smuls fără prea multă grijă din pământul din care au ieșit și i-am replantat în pahare de plastic. Unele semințe le-am scos din pământ când aveau rădăcini de vreo 6-7 cm dar nu ieșise nimic la suprafață încă. Și după ce le-am replantat au ieșit și au crescut. Absolut tot ce am replantat s-a prins! Asta m-a surprins. Eu speram să-mi rămână și mie câteva plante după ce le mut, să nu-mi moară toate. Și când colo am rămas cu toate.
 

PaSarea

New Member
image.jpg Ăștia sunt ultimii ieșiți, pe care nu i-am mai mutat. Nu au ieșit toți odată. Cam o lună mi-au tot răsărit.
 

marq

Member
Frumos, sa-ti traiasca, am si eu cativa dar peste weekend femeia de sevici a inchis geamul si cativa din ei au suferit, cred ca erau 30 grade dimineata. :) sau pe aproape.
Macrisul il lasi de decor, de ce nu il smulgi?
 

PaSarea

New Member
Nu am măcriș. Dar am chestia aia cu trei foi în formă de inimă care nu știu ce e. I se închid frunzele seara. Și semințele îi sar peste tot. Face rădăcini pe tulpină în locurile unde atinge pământul. Sper să nu-mi crească mai mare ca pomelo.
 

marq

Member
Cauta pe net, eu zic ca e macrisul iepurelui, nu creste mai mare de atat. E o planta comestibila, poti manca frunzele, sunt acrisoare.
Daca il smulgi pe masura ce tot apare sigur scapi de el.
 

PaSarea

New Member
Așa pare. Mersi. Deși nu e chiar ăla. Al meu face flori minuscule. Nici nu le vezi dacă nu le cauți special; au cam 1-2 mm. Dar o să-l gust când ajung acasă.
 

AnDu

Active Member
Cand as putea muta pomelo? Avand in vedere ca deja creste... :( a iesit din iernat....afara nu pot sa.l pun ca e inca racoare pentru el si in uscatorul blocului unde sta acum e putin intuneric si mi.e teama sa nu.l vad mort dupa atatia ani de udat si cate si mai cate :D
 
Sus