Conținut recent de silvia

 1. silvia

  Azaleea

  Azalee Un sfat pentru detinatorii de azalee.Dupa trecerea florilor, in aceasta luna MAI se fac taieri de corectie prin suprimarea lastarilor sub florile ofilite,trecute si a lastarilor lacomi,subtiri,prost plasati. Se schimba ghiveciul (sa nu fie prea adanc).Pamantul de la florarii sau...
 2. silvia

  Poinsettia

  Poinsetia Maia,Roxy abia acum am vazut ca-mi solicitati un raspuns. Mai intai ar fi trebuit tinuta de prin februarie intr-un loc racoros si lasata sa se usuce,sa ii cada toate frunzele.In luna aceasta MAI eu o voi scoate afara,ii voi schimba ghiveciul cu unul putin mai mare si voi inlocui...
 3. silvia

  Lalele

  Doina draga trebuie sa iti spun ca ma bucur pentru plantele tale inflorite,pentru lalele negre in special dar sunt convinsa ca multitudinea de culori,de varietati fac un covor minunat in gradina ta. Kalanchoe de la tine sunt inca micuti dar iti transmit pupici si te asigura ca nu te vor uita.
 4. silvia

  Lacramioare

  Mihai asa un sfat e foarte bineveni caci invata si altii nu numai eu.Nu vreau sa le distrug de tot caci imi plac foarte mult acum cand vorba ta sunt cam singulare in peisajul floral, ci vroiam sa intervin mai eficient sa le micsorez locul de intindere.Inteleg ca nu este metoda decat cum faci tu...
 5. silvia

  Lacramioare

  Merci Mihai.Tu ai aprocedat in acest fel? Eu nu doresc sa le mut ci sa le distrug.
 6. silvia

  Lacramioare

  Tocmai ca nu stiu cum sa procedez motiv pentru care am solicitat un sfat pertinent de la cei care aveti experienta sau poate ca ati gasit scris undeva.Nu ma criticati atata ca nu m-am apucat de actiune.Astept o indrumare de la voi.
 7. silvia

  Lacramioare

  Lacramioarele Pentru ca acum au inflorit lacramioarele,margaritare sau convalaria majalis vreau sa spun celor care au in gradini aceste plante invazive ce intentionez eu sa fac in acest an de fapt ce am retinut de pe forum in aceasta privinta.Precizez ca imi invadeaza gradina si ca incercarea...
 8. silvia

  Cum se combate mana la tomate?

  Mana la rosii Mada a spus mai sus ca e bine sa stropesti rasadurile.Acum rosiile mele sunt inca mici nu se pune problema dar intrebam caci noi aplicam stopiturile abia cand tulpinile erau mari.Gabriela tu cum procedezi impotriva manei?(Am pus hibi in ghivece si te saluta frumos)
 9. silvia

  Plante aromatice si condimente in gradina .

  seminte de tarhon Eu am din productie proprie seminte de cimbru pe care le-am presarat intr-o zona a gradinii direct pe sol.Cine doreste sa scrie repede pe mp si adresa.La fel busuioc,am scris mai sus. Despre Rucola stie cineva ceva?As dori sa plantez in gradina.
 10. silvia

  Gladiole

  Aseara am lucrat la stratul pentru gladiole.Am facut un sant cu sapa mica am udat locul apoi am pus bulbii (cu radacinile in jos)am acoperit si am spus :Doamne ajuta.Am selectat bulbii cei mai mari iar pe cei mici i-am pus pe toti intr-o gropita separata.
 11. silvia

  Ingrasaminte naturale

  Ingr.naturale Ce parere aveti despre utilizarea excrementelor de iepuri ca ingrasamant pentru plante?
 12. silvia

  Gladiole

  Bulbii de gladiole Am scos din pivnita bulbii de gladiole.Nu sunt incoltiti.Sa-i mai las afara ca sa dea semne de vegetatie si apoi sa-i pun in pamant?Voi cand ii puneti?
 13. silvia

  Plante aromatice si condimente in gradina .

  Leustean Gabiuta uita-te in substrat si vezi daca nu cumva radacina este prea adanca astfel ca vegetatia iese mai greu.Nu vad cum ar fi putut disparea mai ales ca nu a fost o iarna prea geroasa.Daca are radacina uda-l si cred ca va iesi.
 14. silvia

  Plante aromatice si condimente in gradina .

  Leustean. Gabiuta eu pot sa-ti aduc leustean cu radacina cand ne vom intalni, daca nu rezolvi mai pe aproape.Daca rezolvi sa ma anunti, in caz contrar te-am notat si nu trebuie sa mai scrii. Vezi ca am schimbat pozele in album sa vezi gradina si casuta mea.
 15. silvia

  Plante aromatice si condimente in gradina .

  busuioc Daca va trebuie seminte de busuioc eu am si va pot trimite.Este din productie proprie.
Sus